+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Manager duurzaamheid - Divisie Bouw & Vastgoed Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Dura Vermeer Railinfra

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • Auto v/d zaak, Pensioenregeling

Vacature in het kort

Wil je meewerken aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving? Bij ons krijg je de kans om echt impact te maken. Je gaat aan de slag met het coördineren en implementeren van onze duurzaamheidsstrategie. Dit doe je door het opzetten van verschillende programma's en het verbeteren van interne processen. Je werkt samen in een team van duurzaamheidsexperts en hebt een belangrijke rol in het inspireren en motiveren van collega's. Plus, we bieden veel mogelijkheden voor jouw persoonlijke en professionele groei. Lees door en ontdek hoe deze kans jouw carrière kan transformeren.
 

Volledige vacaturetekst

Wil jij je 100% inzetten om het tij te keren? Wil jij bij een ontwikkelende bouwer vanuit een voortrekkersrol bijdragen aan een van de grootste maatschappelijke opgaven van deze tijd, namelijk het verduurzamen van de gebouwde omgeving? Heb jij kennis van en ruime ervaring in deze verduurzamingsopgave? Weet je hoe je sturing moet geven aan verandering en omschrijf jij jezelf als een enthousiasteling, vastbijter, organisatiesensitief, verbindend, pro actief en een inspirator met lef? Join the team!

Dit wordt jouw baan

Dura Vermeer heeft hoge ambities vastgesteld op gebied van duurzaamheid. Uitstoot naar nul (scope I, II én III), volledig circulair bouwen, het creëren van natuurinclusieve en klimaatadaptieve leefomgevingen en sociale impact zijn hierbij leidraad. Voor het waarmaken van onze ambities hebben we jou nodig!

Jij bent medeverantwoordelijk voor de coördinatie en verdere implementatie van onze strategie in de organisatie voor de eerste drie bovenstaande ambities (het thema sociale impact ligt belegd bij een andere afdeling waar we wel nauw mee samenwerken). De focus ligt voornamelijk op divisiebrede thema’s, initiatieven en versnellingsprogramma’s. Voorbeelden zijn het opzetten van een gedegen natuurinclusief en klimaatadaptief programma, coördineren van het versnelt toepassen van biobased materialen en verstevigen van circulair bouwen uitgangspunten. Minstens zo belangrijke uitdagingen zijn interne zaken zoals het coördineren van een impactvolle communicatie- en activatiestrategie, het verduurzamen van ons inkoopproces, kennis- en opleidingsprogramma’s, verbeteren van datatooling, verduurzamen van HR-beleid en een duurzaamheidstoets in besluitvormingsdocumentatie.

Je bent proactief, zelfstandig, resultaatgericht en kan je communicatief goed uitdrukken. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in het thema duurzaamheid en kan hierop inspelen. Je bent analytisch én pragmatisch en je bent in staat om vraagstukken door te vertalen naar oplossingen. 

Vanuit je ervaring in de verduurzaming van grotere organisaties weet je op welke knoppen je moet drukken om dingen in beweging te krijgen, weet je sturing te geven aan verandering én mensen en kan situaties goed aanvoelen. Je kunt mensen inspireren en vind het leuk om voor groepen te staan. Ook weet je dat bij elke transitie tegenslagen horen, hier kan je goed mee om gaan.

Je ben een strategischer denker en je bent goed op de hoogte in hoeverre initiatieven en doelstellingen volgens planning verlopen waardoor de slagingskans zo groot mogelijk wordt. Ons werkveld is constant in beweging, er staat een stevige basis en er is mooie ambitie. Door jouw inzet kunnen we onze impact nóg groter kunnen maken.

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij de divisie Bouw en vastgoed, één van de drie divisies van Dura Vermeer naast Infra en Techniek. Onder onze divisie werken 1200 collega’s verdeeld over 8 werkmaatschappijen die door heel Nederland vastgoed bouwen, ontwikkelen en renoveren, zowel woningen als utiliteit. Elke werkmaatschappij heeft een eigen duurzame routekaart en eigen manager duurzaamheid.

Je rapporteert aan de landelijke manager duurzaamheid en maakt deel uit van een ambitieus en jong duurzaamheidsteam (adviseur materialen en duurzaamheidscontroller). Samen weten jullie de koers duidelijk en consistent uit te dragen in de organisatie.

Je hebt een verbindende rol met onze 8 werkmaatschappijen in het land via o.a. de managers duurzaamheid. Samenwerking wordt gestimuleerd en daarom profileer je je als een inhoudelijke sparringpartner voor alle type collega’s. Je helpt collega’s te versnellen door het bieden van nieuwe inzichten en overzicht te houden over zowel proces als inhoud.

Meer bij Dura Vermeer

Dura Vermeer is een familiebedrijf. Een onafhankelijke bouwonderneming actief in woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en techniek in Nederland. Al sinds 1855 vormen onze onafhankelijkheid en langjarige continuïteit de basis voor onze strategie. Met een omzet van circa € 1,8 miljard en ruim 3.000 medewerkers behoren we tot de top van de Nederlandse bouwsector. Samen realiseren we prachtige projecten. Iconische, en soms ook alledaagse projecten waarmee we nieuwe antwoorden bieden op maatschappelijke vraagstukken. Waarmee we de beste oplossingen voor morgen garanderen en het verschil maken voor Nederland, juist op de langere termijn. We hebben stevige ambities – en daarvoor geldt dat we die alleen kunnen waarmaken dankzij onze mensen. Als beste werkgever maken wij ons er daarom hard voor dat jij elke dag opnieuw kiest voor Dura Vermeer. Dat jij net zo trots bent op wat we maken als wij dat zijn. Dat iedereen die bij ons werkt gelukkig is. Dat je bij ons jezelf kunt zijn, je veilig voelt en je kunt uitspreken. En dat je tot je recht komt. En het beste uit jezelf kunt halen.

Hier zit je op je plek

De functie van manager duurzaamheid is een landelijke functie met als uitvalsbasis ons kantoor in Utrecht. Langs de A2 bij Utrecht - Leidsche Rijn heeft Dura Vermeer het Dura Vermeer Inspiration Centre gebouwd. Dit duurzame en zoveel mogelijk circulair gebouwde nieuwe pand biedt sinds 2020 onderdak aan vijf werkmaatschappijen (Dura Vermeer Vastgoed, Dura Vermeer Renovatie Midden West, Divisie Bouw & Vastgoed en Dura Vermeer Railinfra) en aan Showroom THUIS, waar huizenkopers hun meerwerk kunnen uitkiezen. Ons kantoor is goed te bereiken met de auto en het ligt op 8 minuten loopafstand van het NS station Utrecht Leidsche Rijn.



Dit breng je mee

  • Een intrinsieke motivatie om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van onze gebouwde omgeving;
  • Een positieve, energieke persoonlijkheid;
  • In het bezit van minimaal een wo-diploma;
  • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving vanuit grote(re) organisaties;
  • Minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Dit bieden wij jou

  • Een goed salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling;
  • 30 verlofdagen met de mogelijkheid om er maximaal 13 bij te kopen of uit te laten betalen;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een standaardverzekering van alle werknemersrisico’s, pensioenregelingen, een extra aanvulling bij arbeidsongeschiktheid en een bijdrage voor het vakbondslidmaatschap;
  • Een laptop en smartphone;
  • Een mobiliteitsbudget of elektrische leaseauto;
  • Veel aandacht voor jouw groei dankzij onze eigen Dura Vermeer Academie met volop opleiding- en trainingsmogelijkheden binnen je vakgebied, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van vitaliteit;
  • Bedrijfsfitnessregeling met keuze uit een sportaanbod van ruim 3.500 sportlocaties door heel Nederland;
  • Een goede werk-privébalans dankzij een flexibel werken beleid en soepele regelingen voor arbeidsduur, werktijden, calamiteiten, mantelzorg of sabbatical;
  • Een vast bedrag Budget Duurzame Inzetbaarheid bovenop je brutosalaris (conform CAO Bouw & Infra);
  • Voor verse vaders en partners: 100% doorbetaling van je salaris tijdens de eerste 5 wettelijke verlofdagen én het 5 weken aanvullend ouderschapsverlof, in plaats van de standaard 70%.

Wil jij ook meer uit je werk halen?

Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou! Solliciteren kan direct via deze website middels de solliciteerbutton onder de vacature.

Meer weten? Neem voor meer info contact op met onze recruiter. 

Bel of mail Corporate Recruiter Stephanie de Breuk via 06-81388280 of via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in