+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Junior projectmanager ICT - IT Young Talent Program Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

ProRail

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Traineeship
  • Opleidingsbudget

Vacature in het kort

Duik in de wereld van innovatieve IT-projecten bij een organisatie die de spil vormt in het Nederlandse treinverkeer. Als junior projectmanager ICT ben je essentieel in het optimaliseren van onze systemen, met directe impact op de reiservaring van meer dan 1 miljoen reizigers per dag. Geniet van unieke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vast contract, hybride werken met een NS-Business Card, en een persoonlijk ontwikkelbudget. Lees door om te zien hoe deze rol jouw professionele horizon kan verbreden.
 

Volledige vacaturetekst

Innovatieve projecten die onze IT-systemen optimaliseren. Jij leidt ze in goede banen.  

Werk om trots op te zijn

Met zo'n 7.000 kilometer spoor en meer dan 1 miljoen dagelijkse treinreizigers is de uitdaging groot! En die uitdaging groeit nog eens met een verwachte toename van 30% aan reizigers en 50% aan vervoer. Daarom zijn slimme en veilige ICT-systemen nu belangrijker dan ooit. Ze houden de treinen op tijd en zorgen voor actuele reisinformatie. Bovendien helpen ze de werkdruk van onze treinverkeersleiders te verlichten. 

Bijvoorbeeld projecten rondom het onderhoud van het spoor, waarbij IT-systemen worden gebruikt om informatie over de huidige kwaliteit van het spoor te meten. Of innovatieve projecten op het gebied van IT, waarbij met draadloze sensoren op het spoor data wordt verzameld om de status van het spoor te voorspellen. In ieder geval moeten deze projecten in goede banen geleid worden en dat doe jij, als junior projectmanager ICT. Benieuwd wat dat inhoudt? 

  • Je realiseert ICT projecten. Veel van deze projecten hebben een technisch component.  
  • Jij ondersteunt bij het uitwerken van het projectplan, inclusief de begroting, structuur, planning en coördinatie.   
  • Stakeholdermanagement: je hebt veel contact met klanten en leveranciers en je houdt de voortgang van het project in het vizier. 

Als deelnemer aan ons 1-jarig IT YTP bij ProRail maak je deel uit van een groep van 6 andere jonge talenten op diverse ICT-afdelingen, met begeleiding van ervaren professionals en een eigen buddy. Ons uitgebreide programma omvat vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkelingstrainingen, van ITIL tot specifieke technische vaardigheden. Samenwerken en competentieontwikkeling staan centraal door gezamenlijke projecten met je mede IT YTP’ers, waarbij je de kans krijgt om over expertisegrenzen te kijken. 


Jouw plek
We bieden graag ruimte aan iedereen. Daarbij zien we talent als basis en diversiteit als kracht om samen betere resultaten te behalen. Voor jou als junior projectmanager ICT is er plek op de afdeling CIO Office Ontwikkeling Applicaties, onderdeel van ProRail ICT. Deze afdeling levert projectmanagers aan (complexe) ICT projecten bij bijvoorbeeld Verkeersleiding, Assetmanagement en Ondersteuning. Als junior projectmanager ICT werk je samen met de ICT teams, de business, klanten en met de leveranciers, die een deel van onze ontwikkelingen doen.  

Jouw arbeidsvoorwaarden
  • Je start met een bruto maandsalaris van € 3.599,-. o.b.v. 36 uur per week.
  • Direct een vast contract. Wij hebben vertrouwen in jou.  
  • Wij werken hybride. Je bent altijd welkom op kantoor, we hanteren 50% als richtlijn. 
  • 13,61% van jouw bruto salaris in de vorm van een Individueel KeuzeBudget (IKB). Aan jou de keuze waar je dit voor inzet. Dit budget is inclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% decemberuitkering.  
  • 170 vrije uren én de optie om tot 4 weken verlof bij te kopen vanuit jouw IKB. 
  • Een NS-Business Card met TreinVrij of vaste kilometervergoeding (€ 0,22 per kilometer onbelast bij maximaal 70 Kilometer retour per dag). 
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget tot € 1.000,- per jaar naast vakinhoudelijke opleiding. Ontwikkelen is bij ProRail de normaalste zaak. 
Jouw inbreng

​Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent. Voor deze vacature als junior projectmanager ICT breng je sowieso mee: 

  • Een hbo- of wo-diploma op zak of binnen handbereik. 
  • Affiniteit met ICT en techniek.  
  • Uitstekende analytische vaardigheden en je bent conceptueel sterk. 
  • Een agile mindset: je speelt graag flexibel en effectief in op veranderingen.
  • Je kunt Nederlands goed verstaan, spreken en schrijven.
Jouw sollicitatie

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden, maar heb je nog vragen of ben je benieuwd naar de persoonlijke ervaring van een huidige IT YTP’er? Neem dan contact op met Thom de Jong via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. voor een vrijblijvend gesprek! Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Ea Jepsen via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. 
 
Ben je geselecteerd, dan vragen we je thuis een e-assessment te maken. In de week van 3 juni hoor je of we je uitnodigen voor het selectiegesprek op 10 of 11 juni. Op gesprek geweest? Uiterlijk 17 juni hoor je of je op 2 september kunt starten met het programma. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in