+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Strategisch Adviseur Bekostiging en Financiering Groen en Landschap U10 16u/w Gemeente Utrecht Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Gemeente Utrecht

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 16 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Freelance / Tijdelijk contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van ruimtelijke ontwikkeling in de regio Utrecht! Als adviseur groen en landschap speel je een cruciale rol in het vormgeven van duurzame groenstructuren en landschappen. Je werkt samen met een breed scala aan regionale partners en krijgt de kans om je stempel te drukken op de toekomst van deze bloeiende regio. Jouw expertise in financiële strategieën is hierbij van onschatbare waarde. Benieuwd om meer te weten? Duik dieper in de details!
 

Volledige vacaturetekst

Standplaats: UTRECHT
Duur: 03-06-2024 - 31-12-2024
Optie tot verlenging: Ja
Reageren voor: 17-05-2024

De voorziene werkzaamheden

Zullen naar verwachting binnen 8 uur kunnen worden ingevuld.

Korte beschrijving speelveld

Utrecht is een sterk groeiende regio en de samenwerkende overheden in de Metropoolregio Utrecht willen deze groei in goede banen leiden. Dit betekent dat we naast een schaalsprong in verstedelijking (meer woningen, arbeidsplaatsen en investeren in bereikbaarheid en duurzame energie) ook onze landschappen en groenstructuren behouden, versterken en vergroten.

De 16 colleges van burgemeester en wethouders

Die in de U10 samenwerken hebben hierover richtinggevende afspraken gemaakt in een Integraal Ruimtelijk Perspectief (IRP); deze afspraken zijn door de Metropoolregio Utrecht samen met het Rijk bestendigd in het NOVEX-Ontwikkelperspectief Metropoolregio Utrecht.

De adviseur heeft de volgende taken:

• Anticiperen op kansen voor financiële hulp groen en landschap
Je houdt nauw in de gaten welke ontwikkelingen en kansen voor financiële hulp zich bij onze beoogde partners zoals de provincie en het Rijk en doet vervolgens wat nodig is om deze kansen te verzilveren.

• Adviseren op bekostiging en financiering in samenhang met andere opgaven
Je bent verantwoordelijk voor het concretiseren van de bekostigings- en financieringsstrategie op groen en landschap in integrale of gebiedsgerichte trajecten zoals het programma Regiopoorten, de NOVEX-gebieden Utrecht-Amersfoort en Groene Hart en het Utrechts Programma Landelijk Gebied.

• Gebiedsgericht adviseren op bekostiging en financiering van samenwerking groen en landschap
Je draagt vanuit bekostigings- en financieringsperspectief bij aan de totstandkoming van samenwerking en/of de realisatie van concrete maatregelen in gebieden.

Over de U10

Maatschappelijke opgaven houden zich niet aan gemeentegrenzen. Mensen zijn graag in de regio Utrecht, waar stad en groen een veelzijdige leefomgeving vormen met een hoogwaardig aanbod van werk, cultuur en voorzieningen.

Je taken zijn:

• Voor de bestuurstafel Groen en Landschap vervul je de rol van adviseur en help je voor specifieke thema’s en gebieden de uitvoering vorm te geven.

• Als strategisch adviseur ben je de verbinder tussen het Programmateam IRP en de bestuurstafel Groen en Landschap.

• Binnen het programmateam IRP ben je het eerste aanspreekpunt voor het thema groen en landschap in de diverse programmalijnen.

• Je werkt samen met regionale partners en in voorkomende gevallen vertegenwoordig je de U10 in (boven)regionale trajecten, zoals het interbestuurlijke programma Groen Groeit Mee.

Jij bent

• Je zet ontwikkelingen in gang met inspirerende ideeën en creatieve oplossingen en weet de bestuurders en beleidsambtenaren hieraan te verbinden.

• Je bent een teamspeler en oprecht geïnteresseerd in anderen. Uiteraard ben je zakelijk en resultaatgericht, je bent in staat zaken te starten én af te maken.

• Je bent in staat financiële waarden van groen en landschap in beeld te brengen en anderen te overtuigen om hierop in te zetten.

Jouw profiel:

• Je beschikt over wo werk- en denkniveau.

• Je hebt ruime ervaring met bekostiging- en financieringsvraagstukken en het opstellen van businesscases rond groene en landschappelijke opgaven in (groot)stedelijk én landelijk gebied.

• Je beschikt over een voor de rol relevant en actueel netwerk in de publieke sector (Rijk, provincie en gemeenten) én private sector (waaronder ontwikkelaars, banken en beleggers).

• Je hebt ruime ervaring in het begeleiden van (gebieds-)processen, het verbinden van partijen en het creëren van uitvoeringsbereidheid voor programma’s en projecten.

Functie-eisen:
Je beschikt over wo werk- en denkniveau:

Wensen:
Aantal jaren aantoonbare werkervaring met bekostiging- en financieringsvraagstukken en het opstellen van businesscases rond groene en landschappelijke opgaven in (groot)stedelijk én landelijk gebied.
Heb je ervaring in de publieke én private sector?
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in