+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.

Diëtist Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl

UMC Utrecht

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
UMC Utrecht

Gevraagd

  • 32 uur
  • HBO of hoger
  • Junior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.401 - € 4.816 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling

Vacature in het kort

Duik in de wereld van voedselallergie als diëtist binnen het team Inwendige Geneeskunde. Werk klinisch en poliklinisch, en draag bij aan diverse interne specialisaties. Geniet van goede arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid tot continue persoonlijke ontwikkeling. Jouw rol is cruciaal in het verbeteren van de zorg en gezondheid van mensen, terwijl je werkt in een omgeving die kennisdeling en teamwerk waardeert. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou in deze rol? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Wil je jezelf als diëtist verder ontwikkelen en verdiepen in voedselallergie? Solliciteer dan op de vacature bij het team Inwendige Geneeskunde. Je werkt klinisch en poliklinisch en zorgt met je collega's voor verschillende interne specialisaties.

  • Elke dag de zorg en de gezondheid van mensen verbeteren
  • Goede arbeidsvoorwaarden
  • Jezelf continu blijven ontwikkelen vinden we belangrijk
Dit ga je doen

Vind je het als diëtist leuk om te ‘puzzelen’? Dan is deze functie binnen het diëtetiekteam Inwendige geneeskunde van het UMC Utrecht vast iets voor jou. Als diëtist werk je klinisch en poliklinisch binnen alle interne specialismen zoals diabetologie, infectieziekten en geriatrie. Voor ontwikkeling zal de nadruk liggen op voedselallergie.  

Het werk is afwisselend; je ziet veel verschillende patiënten en ziektebeelden of combinaties van ziektebeelden. Klinisch zie je voornamelijk acute ziektebeelden met co-morbiditeit. Denk hierbij aan infecties en verminderde inname of pleuraempyeem bij nierfunctiestoornissen. Poliklinisch zie jij relatief veel patiënten in een diagnostisch traject voedselallergie. Jij levert een bijdrage door een gedetailleerde voedingsanamneses af te nemen en daar conclusies uit te trekken voor de verdere diagnostiek en behandeling. Je werkt daarnaast mee aan de ontwikkeling en uitvoering van voedselprovocaties. Je werkt hierbij nauw samen met artsen en specialistisch verpleegkundigen. Poliklinisch zie je daarnaast vooral patiënten met diabetes, verschillende typen insulinepompen en glucosesensormetingen. Je behandelt patiënten met de nieuwste technologie. Je werkt ook hier in een team en je neemt deel aan het multidisciplinair overleg.  

Je hebt de ambitie om door te groeien in de voedselallergie. Je geeft dit voor een groot deel zelf vorm. We bespreken dit regelmatig bij ontwikkelgesprekken. Je ziet je eigen handelen als uitgangspunt voor verbeterprojecten. Wij bieden jou een omgeving waar je kunt leren. Jij stelt vragen en plaatst kritische noten. Je voert niet alleen zorg uit maar je signaleert ook wat beter kan en pakt dit ook op. We toetsen en verbeteren we ons eigen handelen continu. Bijvoorbeeld: kunnen we dieetvoorlichting bij para-berk syndroom eenvoudiger organiseren. 

We zijn binnen de afdeling gewend om van elkaar te leren. Er zijn allerlei mogelijkheden om met collega’s te sparren. We hebben Journal Clubs en doen aan intercollegiale toetsing. In je team organiseren jullie de dagelijkse werkzaamheden met elkaar. Je onderhoudt zelf contacten met verwijzers, het multidisciplinaire behandelteam en andere betrokken zorgverleners om de uitvoerende zorg af te stemmen. 

Als diëtist ben je dé expert op het gebied van voeding. In het UMC Utrecht word je ook zo gezien. Healthy Living is onderdeel van de strategie van het ziekenhuis. Preventie, leefstijl en eiwittransitie vinden wij belangrijke onderwerpen. Er lopen verschillende projecten in het ziekenhuis op dit gebied. Denk aan ‘Goede Zorg Proef Je’ en aansluiting bij de Alliantie Voeding in de Zorg. We vinden het fijn als je hierin meedenkt. 

We delen graag onze kennis met patiënten, collega’s en andere zorgverleners. Daarom geef je ook zo nodig onderwijs en voorlichting aan diverse groepen. Net als iedereen lever je een bijdrage aan taken zoals bepalen van dieetgeschiktheid, digitalisering, deelname aan het verbeterteam van de afdeling of ICT-projecten.

Hier ga je werken

Je werkt samen met ongeveer 30 collega-diëtisten en de medewerkers van ons secretariaat. We hebben 3 teams in het UMC Utrecht, 1 team in het WKZ en er werken collega’s in revalidatiecentrum De Hoogstraat. De afgelopen jaren zijn veel jonge collega’s bij ons komen werken.  

In jouw team zitten 4 collega’s. Het team wil graag de beste zorg bieden en kennis delen. In je team werk je nauw samen met deze collega’s en jullie nemen voor elkaar waar bij afwezigheid.

We voeren vooral topklinische en topreferente zorgtaken uit. Het gaat vaak om weinig voorkomende ziektebeelden, bijzondere behandelingen of combinaties daarvan. Voor behandelingen zijn niet altijd standaardrichtlijnen beschikbaar. 

We werken continu aan verbetering van ons handelen. Evidence based richtlijnen, methodisch handelen, antropometrie en energiehuishouding, preventie en duurzaamheid zijn de rode draad bij patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek binnen onze afdeling.
Samenwerken, feedback geven en ontvangen, en collegialiteit vinden wij belangrijk. 

Dit neem je mee

  • Je hebt een Nederlands erkend hbo-diploma Voeding en Diëtetiek.
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands.
  • Je hebt een stage 'behandelaar in een ziekenhuis' gedaan of hebt minimaal vergelijkbare ziekenhuis ervaring.
  • Affiniteit met voedselallergie, aantoonbare kennis op het gebied van diabetes (bv post-hbo diabetes of praktijkervaring) en/of een relevante master zijn een pre.
  • Je houdt van aanpakken en neemt graag initiatief.
  • Je levert een bijdrage aan een positieve teamspirit.
  • Je durft op dingen af te stappen en je uit gemakkelijk je mening.
  • Je wilt jezelf verder ontwikkelen en bent bereid daarin te investeren.
  • De functie heeft veel verschillende elementen. Vaak kan niet alles. Je bent in staat om prioriteiten te stellen, je aan te passen aan de omstandigheden en samen met je team taak overstijgend af te stemmen.

Sollicitatiegesprekken

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 22.

Dit bieden we jou

  • Een salaris tussen de € 3.401 en € 4.816 bruto per maand (schaal 8M), op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Afhankelijk van ervaring en functioneren is promotie naar salarisschaal 9M (€ 3.746 - € 5.483) mogelijk.
  • Een arbeidsovereenkomst (vooralsnog) tot 31 december 2024.
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag van 8%.
  • Gunstige pensioenregeling bij ABP: wij betalen 70% van de premie.
  • Toegang tot allerlei cursussen en trainingen in GoodHabitz.
  • Cao à la carte: de mogelijkheid om extra arbeidsvoorwaarden te kiezen in ruil voor brutosalaris, zoals voor de aanschaf van een fiets, vergoeding van je internetabonnement en lidmaatschappen.

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!


Onze nieuwe collega's werven we zelf. We hebben geen behoefte aan acquisitie.


Sollicitatieprocedure

  • Een leuke vacature gevonden?
    Solliciteer! Stuur ons je cv en motivatiebrief.

  • Dank voor je sollicitatie
    Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging van ons.

  • Selectieproces
    Binnen twee weken na sluiting vacature hoor je van ons of je bent uitgenodigd

  • Eerste gesprek
    Samen kijken we of er een match is.

  • Tweede gesprek
    Bij een match volgt er een voorstel arbeidsvoorwaarden of assessment.

  • Welkom!
    Wat fijn dat je bij ons aan de slag gaat! Heel veel werkplezier!

Kom meer te weten over werken bij het UMC Utrecht

Dit bieden we jou

Kom je bij ons werken? Dan geldt voor jou de cao umc. Daarnaast bieden we je nog veel meer en organiseren we van alles zodat jij jezelf kan blijven ontwikkelen.

Samen zijn wij UMC Utrecht

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!

Kom je langs

Binnen het UMC Utrecht organiseren we regelmatig evenementen. Zo kan jij je goed oriënteren op werken bij ons ziekenhuis!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in