+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Venlo.

Junior Jurist Privaatrecht Venlo

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Recruit a Student

  • Uitzendbureau

Gevraagd

  • 16 - 38 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.530 - € 3.520 p/m

Vacatureomschrijving

Onze opdrachtgever is momenteel op zoek naar een nieuwe collega voor de afdeling vastgoed en grondzaken in de regio West-Nederland. Binnen deze afdeling werken projectleiders, vastgoedadviseurs en privaatjuristen samen aan het beheer van gebouwen en gronden. Daarnaast houden ze zich bezig met zaken als kaveluitgifte (bijvoorbeeld bij de verkoop van grond voor woningbouw) en de regelgeving met betrekking tot (erf)pacht. Als je bij deze opdrachtgever in dienst komt, zul je ingezet worden bij verschillende overheidsorganisaties en regelmatig starten op nieuwe projecten op verschillende locaties.

Als junior jurist privaatrecht gericht op grondzaken en vastgoed houd je je bij dit bedrijf bezig met het in kaart brengen van het snippergroen in verschillende gemeenten. Snippergroen zijn stukjes gras/ struiken en bomen in dorpen en steden die niet tot een park of bos behoren, maar versnipperd door gemeenten te vinden zijn. Soms komt het voor dat bewoners van een stad een stukje snippergroen bij hun eigen tuin betrekken. Dit mag officieel niet, omdat de gemeente eigenaar is van deze grond. Wanneer het snippergroen juridisch in kaart gebracht is (dit wordt voor het grootste gedeelte gedaan door junior juristen privaatrecht), ga je het gesprek met bewoners van de gemeente aan. Je legt uit wat er aan de hand is en wat de rechten en plichten zijn. Vervolgens geef je als junior privaatjurist advies over de (juridische) vervolgstappen die genomen kunnen worden. Zo kan de gemeente besluiten om het stukje groen terug te vorderen of mag de bewoner het stuk grond kopen of zelfs zonder kosten in bezit houden (bijvoorbeeld bij verjaring). Je zorgt er op deze manier voor dat grond- en beleidsinstrumenten strategisch worden ingezet.

Daarnaast houdt je je bezig met het opstellen van verkoop- en huurovereenkomsten voor vastgoed dat in bezit is van gemeenten, maar ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen van exploitatieovereenkomsten (overeenkomsten waarin kostenberamingen en regels over de inrichting van de openbare orde genoteerd staan).

Deze werkzaamheden doe je voor verschillende overheidsorganisaties verspreid door het hele land. Op dit moment lopen er een aantal nieuwe projecten in het oosten van het land waarvoor onze opdrachtgever een junior jurist privaatrecht zoekt. Je komt samen te werken in projectteams waarbij er genoeg ruimte is om te sparren met collega’s en de teamleider. Omdat je in opdracht werkt van verschillende overheidsorganisaties onderhoud je diverse contacten met projectleiders, het college B&W, projectontwikkelaars en verschillende afdelingen binnen de organisatie.



Gevraagd

  • Je hebt minimaal een hbo opleiding gevolgd in de richting van rechten/ notarieel recht/ privaatrecht/ vastgoed/ makelaardij of hebt werkervaring op het gebied van privaatrecht en/ of vastgoed (makelaardij).
  • Wetten en regelgeving zijn jouw passie; Je hebt geen moeite om wetten op de juiste manier te interpreteren en hebt kennis van de relevante wet- en regelgeving (Burgerlijk Wetboek, Staatssteun en Wet Markt en Overheid).
  • Je vindt het fijn om met collega’s samen te werken, maar kunt ook goed zelfstandig aan de slag gaan.
  • In deze baan ben je veel in contact met ambtenaren en inwoners uit verschillende gemeentes. Het is daarom belangrijk dat je gemakkelijk met mensen kunt praten, goed kunt luisteren en kunt aanvoelen waar een gemeente of inwoner van die gemeente behoefte aan heeft.
  • Je voelt je als een vis in het water in politieke en bestuurlijke omgeving.


Aanbod

Deze functie is bijzonder interessant voor recent afgestudeerden in de richting van (privaat)recht, evenals voor mensen met ervaring in de makelaardij of als juridisch medewerker bij een notariskantoor. Het biedt ook de mogelijkheid om advies te geven aan overheidsinstanties en gemeenten, wat je wellicht ook boeiend vindt. Bovendien is deze baan zeer gevarieerd en brengt het je in contact met diverse mensen.

Het betreft een zelfstandige en verantwoordelijke functie, met name geschikt voor starters. Het is dus belangrijk dat je hieraan kunt voldoen! Uiteraard is er voldoende ruimte om je verder te ontwikkelen; de werkgever biedt de mogelijkheid om cursussen te volgen en biedt in het eerste jaar een traineeship aan, waarmee je kunt doorgroeien naar een senior positie (met kans op een vast dienstverband!). Daarnaast kun je altijd rekenen op de ondersteuning van je collega's. In dit bedrijf is men gewend elkaar te helpen en mee te denken. Gezelligheid speelt ook een rol, met regelmatige vakgroep bijeenkomsten, teametentjes en uitjes.


Meer informatie

Voor meer informatie kun je een mail sturen via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. 

Toon meerToon minder


Bedrijfsomschrijving


In Nederland zijn er 355 gemeenten die zich allemaal inzetten voor het welzijn van hun inwoners. Ze zijn verantwoordelijk voor diverse taken, zoals het faciliteren van paspoortaanvragen, het waarborgen van onderwijs voor kinderen, het mogelijk maken van woningbouw door woningcorporaties, en het bepalen van de juiste locaties voor bedrijven en natuurgebieden. Het is een enorme verantwoordelijkheid!Hoewel vastgoedbeheer geen kernactiviteit is voor gemeenten, bezitten ze wel veel gebouwen en grond. Voor veel gemeenten is het echter lastig om een duidelijk overzicht te hebben van hun vastgoedportefeuille, de bijbehorende kosten en het benodigde onderhoud. Daarnaast ontstaat er soms onduidelijkheid over de eigendom van bepaalde groenstroken in de stad. Behoren ze tot mijn tuin of zijn ze toch eigendom van de gemeente?Onze opdrachtgever is een onafhankelijk adviesorgaan dat gemeenten en andere overheidsorganisaties kan bijstaan en adviseren op het gebied van vastgoed en grondzaken. Vanuit het hoofdkantoor in Dronten bieden ze dagelijks juridisch en financieel advies, en ontwikkelen ze handige tools waarmee gemeenten en overheidsinstanties gemakkelijker inzicht kunnen krijgen in hun vastgoed en grondzaken.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in