+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Venlo.

Manager Verkoop Groenteplanten Venlo

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Vaes & Linthorst Management Matching

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands, Engels, Duits (talen)

Aanbod

  • Vast contract
  • Auto v/d zaak, Bonusregeling

Vacatureomschrijving

Bij Gipmans Groep staan ze niet alleen bekend om de hoogwaardige, gezonde groenteplanten, maar ook om het succesvolle familiebedrijf dat gedijt op toewijding en samenwerking. Te midden van de bloeiende gewassen, heerst een warme sfeer waar collega's niet alleen samenwerken, maar ook aandacht hebben voor elkaar. Stap in de wereld van Gipmans Groep waar jouw talent wordt gekoesterd en de groei nooit stopt. "Join us and let's grow together!"

Ben jij de persoon die bij Gipmans het verkoopteam van de Business Unit Groenteplanten aanstuurt en nauw samenwerkt met de supply chain- en de productiemanager van de business unit young plants?

BEDRIJF
Onze opdrachtgever, de Gipmans Groep kweekt en verkoopt planten binnen de productgroepen glastuinbouw, vollegrond en potkruiden. De productie is per productgroep seizoen afhankelijk; over alle producten en het jaar genomen is er wel sprake van een jaarrondproductie. In totaal zijn er 6 productielocaties in Venlo en 2 productielocaties in Sevenum. Klanten zijn professionele tuinders, industrie en retailers in Europa (w.o. supermarkten en tuincentra). De missie van de Gipmans Groep is “Vital People, Vital Planet, Vital Plants”. Daarbij werkt de onderneming vraag gestuurd.

De Business Unit Groenteplanten vertegenwoordigt de productgroepen glastuinbouw en vollegrond en wordt aangestuurd door de Directeur Groenteplanten. Binnen de Business Unit is de Manager Verkoop Groenteplanten verantwoordelijk voor de verkoop van planten, het aangaan en onderhouden van duurzame relaties met (internationale) klanten/accounts (B2B) en (teelttechnische) kennisoverdracht richting klanten. Jaarlijks worden ca. 800 miljoen groenteplanten verkocht.

UITDAGING
De Manager Verkoop Groenteplanten is verantwoordelijk voor het opstellen van een verkoopstrategie per productgroep en productcategorie. Hij/zij stelt jaarplannen op, levert input voor beleid en meerjarenplannen voor de Business Unit Groenteplanten m.b.t. verkoop en verzorgt rapportages. De Manager Verkoop Groenteplanten is verantwoordelijk voor het verkoopproces, forecasting en budgettering, efficiency, focus (top 25 benadering) en nieuwe salesmethodieken. Hij/zij bewaakt de contributiemarge per klant en productgroep en is daarnaast verantwoordelijk voor het beheer van een eigen klantenkring en daarbij een eigen verkoopresultaat. Onder leiding van de Directeur Groenteplanten werkt de Manager Verkoop Groenteplanten (MT) binnen de Business Unit Groenteplanten intensief samen met de Manager Productie Groenteplanten (MT), de Manager Supply Chain Groenteplanten (MT), de Directeur Groenteplanten (MT), de Teeltspecialist en de Productgroep Telers Vollegrond en Glastuinbouw. De Manager Verkoop Groenteplanten is als lid van het MT Groenteplanten medeverantwoordelijk voor het leveren van de gewenste contributiebijdrage. Het team wordt hierbij op verzoek ondersteund door de staffuncties (w.o. Finance en HR).

De Manager Verkoop Groenteplanten stuurt het verkoopteam van de Business Unit Groenteplanten aan. Een team van ca. 10 personen, bestaande uit Accountmanagers Vollegrond, Accountmanagers Glastuinbouw een Medewerker Verkoop Binnendienst en Medewerkers Orderverwerking. Hij begeleidt zijn team zelfstandig en wordt daarbij gecoacht door de Directeur Groenteplanten en wordt naar behoefte ondersteund door de stafafdelingen. De Manager Verkoop Groenteplanten geeft leiding aan Accountmanagers Glastuinbouw, Accountmanagers Vollegrond, Medewerker Verkoop Binnendienst en Medewerkers Orderverwerking (ca. 10 personen)

Functiedoel:

  • Mede ontwikkelen, voorbereiden en realiseren van verkoopstrategie en verkoopbeleid, de verkoopplannen en doelstellingen voor de toegewezen productgroepen en accounts en het bewaken van de teamdoelstellingen m.b.t. contributiemarge per klant en productgroep;
  • Realiseren van de commerciële doelstellingen (w.o. contributiemarge);
  • Optreden als eerste aanspreekpunt voor en partner van de klant om deze te helpen ondernemen met goede planten en kennis;
  • Aansturen, begeleiden en coachen van de Accountmanagers, Medewerker Verkoop Binnendienst en Medewerkers Orderverwerking.

FUNCTIE-EISEN
Je bent als Manager Verkoop Groenteplanten inspirerend, energiek en in staat mensen te motiveren en enthousiasmeren. Je bent planmatig, georganiseerd en procesmatig sterk. Daarnaast heb je een duidelijke mening en visie en bent communicatief vaardig om deze over te dragen naar anderen. Je hebt wilskracht en drive om de sales processen te optimaliseren en structureren. Je bent een natuurlijk leider. Verder heb je:

  • Een afgeronde HBO-/WO-opleiding, richting commerciële economie, bedrijfskunde;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Internationale mind-set en affiniteit met de AGF;
  • Goede beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Affiniteit en in control met cijfers;
  • Je beschikt over een sterke persoonlijkheid met overtuigingskracht;
  • Goede beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal in woord en geschrift.

Je komt te werken in een dynamische organisatie met directe lijnen. Je rapporteert rechtstreeks aan de Directeur Groenteplanten.

ARBEIDSVOORWAARDEN

  • Salaris tot max. 90K per jaar;
  • Variabele bonusregeling;
  • Glastuinbouw CAO;
  • 25,5 vakantiedagen;
  • Auto van de zaak.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in