+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zoetermeer.

Jeugdconsulent caseloadteam Zoetermeer

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Matchpartner

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Als Jeugdconsulent Caseload speel je een essentiële rol in het ondersteunen van gezinnen met complexe problematiek binnen de jeugdzorg. Je werkt vanuit de overtuiging van eigen kracht en regie, en zoekt samen met gezinnen naar passende oplossingen. In een omgeving, met een focus op doorontwikkeling en multidisciplinaire samenwerking, draag je bij aan het verbeteren van de jeugdbeschermingsketen. Lees verder om te ontdekken waarom deze vacature perfect bij jou zou kunnen passen.
 

Volledige vacaturetekst

Als Jeugdconsulent Caseload voer je gesprekken met gezinnen die hulpvragen hebben.

Vanuit je kennis en ervaring binnen de jeugdzorg kun je goed met hen meedenken en oplossingen zoeken. Daarbij ga je uit van de eigen kracht en regie van de inwoner. Daar waar mogelijk wordt passende hulp ingezet vanuit het ‘voorveld’, daar waar nodig weet je passende en gespecialiseerde hulp in te zetten. Samen met het gezin stel je een ondersteuningsplan op. En je weet het gezin te motiveren en te stimuleren.

In het caseloadteam, waarin je werkzaam bent, omvat je taken onder andere:

  • Voeren van gesprekken met gezinnen die ondersteuning nodig hebben of die zijn doorverwezen via een Veilig Thuis-melding.
  • Opstellen van ondersteuningsplannen voor gezinnen met complexe problematiek.
  • Fungeren als casusregisseur voor de gezinnen in je caseload.
  • Coördineren van multidisciplinaire overleggen.
  • Afhandelen van meldingen bij Veilig Thuis en samenwerken met jeugdbescherming bij casuïstiek.

Met de toenemende vraag naar lokale ondersteuning vanuit Veilig Thuis en Save, vanwege landelijke ontwikkelingen in de jeugdbeschermingsketen, wordt binnen ons team en samen met de regio gewerkt aan doorontwikkeling. We zijn op zoek naar iemand met ervaring in het werken met complexe gezinssituaties, zoals moeilijke echtscheidingen of zorgen over de veiligheid van kinderen.



Gevraagd

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als Jeugdconsulent;
  • Een geldige SKJ registratie.


Aanbod

Wat kun je nog meer verwachten van Matchpartner?

Bij Matchpartner behandelen we kandidaten vertrouwelijk en streven we ernaar om op maat de juiste ondersteuning te bieden. We nemen een proactieve houding aan en zullen op basis van jouw profiel en voorkeuren kansen creëren bij onze klanten.



Bedrijfsomschrijving

Wil jij het verschil maken in het leven van mensen? Als je werkt voor de afdeling sociaal domein binnen deze gemeente, sta je klaar voor een groot aantal inwoners. Hier krijg je alle ondersteuning om bij te dragen aan een vriendelijkere stad waar ze samen problemen oplossen en voorkomen. Je luistert naar de inwoners, bent betrokken en biedt een helpende hand aan mensen die dat nodig hebben. In je werk herken je precies wanneer maatwerk vereist is en wanneer je moet ingrijpen om de inwoners te helpen. Bouw met mee aan een sociale stad en aan je eigen ontwikkeling.Matchpartner is een gespecialiseerd bureau dat zich bezighoudt met werving & selectie, detachering, en advies en projecten. Ons streven is een duurzame match te creëren tussen kandidaten en opdrachtgevers, waarbij we aandacht hebben voor jou als individu achter het cv. Dit realiseren we door middel van onze expertise, ervaring en gerichtheid op de volgende specialismen: Arbo & Verzuim, Zorg & Welzijn, Gemeente en Onderwijs.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in