Sourcing: Wat betekent het?

Sourcing: Wat betekent het?
Sourcing is een specialisatie binnen het recruitmentproces: het actief zoeken naar geschikte kandidaten.

Met recruitment wordt het hele wervings- en selectieproces bedoeld. Van de vacature schrijven tot het contract opstellen van de geselecteerde kandidaat. De ene recruiter doet alles, de ander is gespecialiseerd in één aspect, zoals sourcing (werving, in het Nederlands). Laten we deze specialisatie eens verder uitdiepen.

Wat doet een sourcer?

Iedere sourcer is een recruiter, maar niet iedere recruiter is een sourcer. Een goede sourcer kan het verschil maken bij het invullen van lastige vacatures. Wat doen ze precies?

1. Ontdekken wat het bedrijf zoekt

Een sourcer moet verstand van zaken hebben. Hij moet precies weten aan welke functie-eisen een kandidaat moet voldoen. Daar gaat de nodige tijd inzitten. Hij zal zich goed moeten inlezen en niet schrikken het vakjargon dat binnen een bepaalde branche gebruikt wordt. Dat zal een potentiële kandidaat namelijk ook gebruiken. Je staat nogal voor aap als je iemand probeert te recruiten voor een baan die je zelf niet snapt. Dan kun je fluiten naar dat toptalent.

Sourcing begint dus bij de wensen van het bedrijf in kaart brengen en de functie volledig begrijpen.

2. Het vinden en benaderen van kandidaten

Een sourcer moet creatief zijn en weten waar hij potentiële kandidaten kan vinden. Hij is veel tijd kwijt aan zoeken en screenen. Hij weet hoe hij Google, LinkedIn en zijn netwerk optimaal kan benutten.

Een sourcer wacht niet tot er mensen reageren op openstaande vacatures. Hij gaat zelf actief op zoek naar geschikte kandidaten. Deze mensen hebben waarschijnlijk al een baan en zijn dus niet op zoek naar nieuw werk. Daarom moeten sourcers ook goed kunnen pitchen. Waarom zou deze persoon jouw vacature overwegen? Waarom zouden ze de overstap maken?

Het is niet de bedoeling dat een sourcer hetzelfde bericht stuurt naar alle kandidaten. Zeker voor gespecialiseerde functies geldt dat wereldjes klein zijn. Grote kans dat ze elkaar kennen en over hun baanaanbod gaan praten. Het staat nogal knullig als blijkt dat ze dezelfde tekst hebben ontvangen.

3. Kandidaten overhalen te reageren

Het kan even duren voordat mensen toehappen. Sourcing is een beroep waarbij je vaker nee dan ja hoort. Een goede sourcer laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Het is de kunst om iedere kandidaat te enthousiasmeren en over te halen om te reageren. Als de interesse in de baan is gewekt, is het een kwestie van cv’s verzamelen. Deze stuurt de sourcer door naar de recruiters die zich bezighouden met de rest van het recruitmentproces.

Wanneer zet je sourcing in?

Sourcing kost veel tijd (en vaak ook geld). Waarom zou je iemand actief laten zoeken naar kandidaten? Je kunt toch gewoon een vacature plaatsen? Klopt, maar die strategie werkt alleen als je een vrij algemene functie open hebt staan. Een nieuwe kantoor- of klantenservicemedewerker is eenvoudig te vinden. Maar voor zeer gespecialiseerde functies bestaan nu eenmaal maar een handvol kandidaten. De kans is groot dat zij je vacature nooit te zien krijgen. Helemaal als ze niet op zoek zijn naar een nieuwe baan. Sourcing wordt dus ingezet voor vacatures die niet op reguliere wijze zijn in te vullen.

Daarnaast is het voordeel dat je direct geschikte cv’s ontvangt. Je hebt ze immers zelf gesourcet. Je hoeft niet eerst honderden sollicitatiebrieven door te spitten op zoek naar die ene parel.

Ben je op zoek de invulling van een gespecialiseerde functie? Bekijk dan ook onze cv-database.
Geschreven door
Roeliene Bos
Redacteur @ Werkzoeken.nl
Meer leren?
Ga door met lezen
 
check