Sollicitatiegesprek:
Maak een Onuitwisbare Indruk

Ontdek essentiële tips en strategieën om met vertrouwen te navigeren door sollicitatiegesprekken en de baan van je dromen te bemachtigen.

22 artikelen

Wat vind je het leukst en minst leuk aan je huidige Werk?

Tijdens een sollicitatiegesprek kun je deze vraag krijgen: “Wat vind je wel en niet leuk aan je huidige functie?” Hoe beantwoord je deze vraag?
Roeliene Bos 8 feb 2024

Sollicitatiegesprek voorbereiden: 10 tips

Gefeliciteerd, je gesprek is binnen. Maar hoe bereid je je sollicitatiegesprek voor? 10 tips voor het voorbereiden van je sollicitatiegesprek.
Roeliene Bos 4 jan 2024

Sollicitatiegesprek: Gesprekspartners onderzoeken

Een onderdeel van je sollicitatiegesprek voorbereiden is je gesprekspartners onderzoeken. Welke informatie zoek je op? En waar?
Roeliene Bos 4 jan 2024

De juiste Kleding voor een Sollicitatiegesprek

Met de juiste kleding kun je een goeie indruk maken op je sollicitatiegesprek. Maar welke kleren moet je aan als je gaat solliciteren?
Roeliene Bos 30 nov 2023

Wat moet je doen na je Sollicitatiegesprek?

Zenuwslopend, die eerste dagen na je sollicitatiegesprek. Heb je alles wel goed gedaan? Doe de volgende dingen na je sollicitatiegesprek.
Roeliene Bos 16 nov 2023

Waarom wil je weg bij je Huidige Werkgever?

Een veelvoorkomende sollicitatievraag is waarom je weg wil bij je huidige werkgever. Hoe beantwoord je die vraag op professionele wijze?
Roeliene Bos 16 nov 2023

Welke Vragen stel je tijdens een Sollicitatiegesprek?

Tijdens een sollicitatiegesprek krijg je een hoop vragen. Maar je kunt zelf ook vragen stellen. Wat zijn goede en wat zijn slechte vragen om te stelle...
Roeliene Bos 16 nov 2023

Waarom moeten we jou aannemen en niet iemand anders?

"Vertel. Waarom moeten we jou aannemen en niet iemand anders?" Welke dingen benoem je juist wel en welke zeker niet? Een stappenplan.
Roeliene Bos 16 nov 2023

Waar zie je Jezelf over Vijf Jaar?

"Waar zie jij jezelf over vijf jaar?" Wat zeg je hierop tijdens een sollicitatiegesprek? Het is een moeilijke vraag, maar zo kun je hem beantwoorden.
Roeliene Bos 16 nov 2023

Hoe lang duurt een Sollicitatiegesprek?

Een gemiddeld sollicitatiegesprek duurt 45 minuten tot een uur. Maar er zijn meerdere factoren die de lengte van het gesprek kunnen bepalen.
Roeliene Bos 16 nov 2023

Hoe beantwoord je de vraag: ‘Waarom wil je hier Werken?'

‘Waarom wil je hier werken?' is één van de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Hoe beantwoord je deze vraag correct?
Roeliene Bos 16 nov 2023

Jezelf voorstellen bij een Sollicitatiegesprek (7 stappen)

Jezelf voorstellen bij een eerste kennismaking is zo eenvoudig nog niet. Wat moet je zeggen? Welke volgorde moet je aanhouden? 7 stappen.
Michiel van der Avoird 18 feb 2021

Sollicitatiegesprek Tips: 10 do's & 7 don'ts

Heb je de eerste stap van het sollicitatieproces voltooid en ben je uitgenodigd voor een gesprek? Lees hier wat je wel en juist niet moet doen.
Michiel van der Avoird 10 dec 2020

Hoe verklaar je het gat in je CV?

Ben je een tijdje niet actief geweest op de arbeidsmarkt? Ontdek hoe je het gat in je cv kunt verklaren.
Roeliene Bos 29 nov 2020

Online sollicitatie? Professioneel Videobellen doe je zo

Ben je geselecteerd voor een sollicitatiegesprek? Dan is de kans groot dat het interview via een online videoverbinding gaat plaatsvinden.
Michiel van der Avoird 14 nov 2020

Tweede Sollicitatiegesprek? Dit kun je verwachten

Uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek? Met deze 8 tips laat je een nog betere indruk achter dan in de eerste ronde.
Michiel van der Avoird 8 jul 2020

Kennismakingsgesprek? Zo maak je indruk (11 tips)

Het eerste sollicitatiegesprek dat je met een bedrijf voert, noemen we het kennismakingsgesprek. Hoe ziet zo’n gesprek eruit en hoe bereid je je voo...
Roeliene Bos 6 jul 2020

De 100 meestgestelde Sollicitatievragen

Met een goede voorbereiding beantwoord je lastige sollicitatievragen in een handomdraai. We zetten 100 vragen op een rij en voorzien je van tips.
Roeliene Bos 10 mei 2020

De STARR Methode: wat is het?

De STARR methode (Situatie, Taak, Actie, Resultaat, Reflectie) is een veelgebruikte interviewtechniek tijdens sollicitatiegesprekken.
Michiel van der Avoird 9 mei 2020

Referentie voor je sollicitatie: betekenis & tips

Een referentie is een verwijzing naar een persoon die informatie kan geven over de achtergrond, ervaring of vaardigheden van een sollicitant.
Michiel van der Avoird 3 mei 2020

Sterke en Zwakke Punten benoemen tijdens je Sollicitatie

‘Kun je een aantal van je goede eigenschappen noemen?' ‘Wat zijn je zwakke punten?' Lees hoe je deze sollicitatievragen kunt beantwoorden.
Michiel van der Avoird 25 apr 2020

Elevator Pitch: een presentatie over jezelf

Met een sterke elevator pitch zet je de kers op de taart. Of je nu een sollicitatiegesprek voert, een vergadering leidt of een presentatie houdt.
Michiel van der Avoird 11 apr 2020
check