+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amersfoort.
Laad meer vacatures

Expert Ontwikkeltraject Programmamanagement Maatschappelijke Opgaven Amersfoort

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

BMC

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
BMC

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • Universiteit of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • Auto v/d zaak, Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

Je bent een senior in het publieke domein en hebt minimaal 7 jaar ervaring met het werken binnen een programma óf als projectleider, projectmanager, opgave trekker, strategisch adviseur of programmamanager. Je hebt een absolute passie voor het publiek domein en bent geïnteresseerd om, zowel individueel als in groepsverband, een bredere visie te ontwikkelen als het gaat om complexe maatschappelijke opgaven. Je hebt inzicht in je eigen kracht en geen moeite om je kwetsbaar op te stellen binnen organisaties.

Over het Expert Ontwikkeltraject Programmamanagement Maatschappelijke Opgaven

In een snel veranderende wereld staat de publieke sector voor steeds complexere maatschappelijke opgaven. Om verschil te maken in opgaven, is effectief en impactvol programmamanagement essentieel. BMC sociaal domein heeft daarom besloten een ontwikkeltraject programmamanagement aan te bieden. Ons doel is om de leiders van morgen te vormen, die in staat zijn om impactvolle aanpakken vorm te geven voor de maatschappelijke opgaven van vandaag en morgen.

Het ontwikkeltraject start per april 2024 echter is eerder in dienst treden bij BMC (direct met een vast dienstverband) wenselijk. Het traject duurt 1,5 jaar waarin je met een groep van 10 - 12 nieuwe collega’s een lerend netwerk vormt. Samen met elkaar en trainers ontwikkel jij jouw expertise als programmamanager en voer je één of meer opdracht(en) uit bij een van onze opdrachtgevers. Dit houdt in denken, maar vooral ook doen met een eigen visie. 

Tijdens het traject ga je aan de slag met urgente en complexe maatschappelijke vraagstukken. Je krijgt de kans om te werken aan uitdagende (projecten binnen) programma's in de publieke sector en draagt bij aan de verbetering van onze samenleving. Dit traject biedt jou de unieke mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een impactvolle programmamanager op maatschappelijke opgaven. Tijdens het traject word je intensief begeleid en opgeleid door ervaren adviseurs en programmamanagers binnen BMC. Voor programmatisch werken kiezen we bij BMC om te werken met de methode Aanpakken met Impact. Wat deze methode anders maakt is de bedoeling die altijd weer centraal staat. De methode wordt nog continu aangevuld door te werken en leren in de praktijk. Er hoort een werkwijze en instrumentarium bij die je helpt in het werk en om impact te maken. Nieuwsgierig? Kijk alvast op

Na het afronden van het traject:

  • beschik je over ruime programmamanagement kennis en vaardigheden en ben je in staat de programma managementinstrumenten toe te passen in een rol als programmamanager;
  • ken je je eigen leiderschapsstijl en weet je waar je krachten en uitdagingen liggen in het werken als programmamanager;
  • ben je in staat diverse tools in te zetten als het gaat om (persoonlijk) leiderschap en effectiviteit.


Gevraagd

Je bent een senior in het publieke domein en hebt minimaal 7 jaar ervaring met het werken binnen een programma óf als projectleider, projectmanager, opgave trekker, strategisch adviseur of programmamanager.



Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Het uitstekende werkklimaat van ons expertisebureau vormt de basis. Je komt in dienst bij BMC en krijgt een onbepaalde tijd contract voor 32 tot 40 uur. Ook kun je rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Salarisschaal naar jouw ervaring en expertise
  • Individueel Keuzebudget (Maandelijkse opbouw van 11,04% van maandsalaris. Hierin is 8% vakantiegeld opgenomen.) en een goede pensioenregeling;
  • 36 vakantiedagen waarvan een deel flexibel (IKB) op basis van 40 uur;
  • Leaseauto met tankpas of vervoersbudget;
  • Choose-your-own-phone regeling en laptop;
  • Vaste onkostenvergoeding, vaste thuiswerkvergoeding en budget om je thuiswerkplek in te richten;
  • Veel afwisseling in uitdagende opdrachten.


Bedrijfsomschrijving

BMC is een toonaangevend advies- en expertisebureau dat zich richt op de publieke sector. Met een breed scala aan diensten ondersteunen wij gemeenten, provincies, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties bij het behalen van hun doelstellingen. Wij geloven in de kracht van mensen en organisaties om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan en te transformeren.Voorbeelden van BMC adviseurs op het gebied van programmamanagement binnen het sociaal domein:Chantal DirkesLandelijk is er een programma Preventie met Gezag dat werkt aan het voorkomen dat jongeren de criminaliteit in gaan of daarin doorgroeien. In het kader van dit programma heeft adviseur Chantal Dirkes van BMC met een team van partners een aanvraag geschreven en een aanpak ontwikkeld voor gemeenten die hiervoor in aanmerking kwamen. De aanpak is ontwikkeld volgens de AMI (Aanpakken met Impact) methode met onder andere veel aandacht voor het betrekken van de jongeren zelf. Dit is een opdracht die vraagt om samenwerken met veel betrokken partners o.a. politie, OM, diverse onderdelen van de de gemeente, onderwijs, jeugdhulp, welzijn, zorg, jeugdbescherming, Halt etc. Bas van der HeijdenOnze collega Bas van der Heijden heeft als procesbegeleider en kwartiermaker gewerkt aan een brede programmatische aanpak op het gebied van gezondheid van kinderen en jongeren. Hierbij stonden de inhoudelijke opgave en het belang van kinderen en jongeren centraal, waarbij gemeente samen met maatschappelijke organisaties én inwoners gezamenlijk tot doelen en acties is gekomen komen. Er is overzicht en inzicht gecreëerd over wat men al deed, hoe dit efficiënter kon worden ingezet en wat er nieuw/anders nodig is om impact te maken. Het programma is gericht op het beïnvloeden van gedrag, bieden van ondersteuning en interventies met oog voor onderliggende problematieken zoals bestaansonzekerheid én de inrichting van de fysieke leefomgeving (die gezond leven, eten en drinken, bewegen mogelijk moet maken). Stapsgewijs is er gewerkt met AMI-werkwijze aan een beginanalyse, netwerkanalyse, doelen-inspanningen netwerk, een programmaplan, organisatie, financiering etc. Hierdoor is het mogelijk om meer te sturen op rollen en taken van de diverse partners (waaraan ook subsidie gekoppeld is) voor uiteindelijk de gewenste impact op de gezondheid van kinderen en jongeren in Nijmegen.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in