+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amersfoort.

Data Scientist in publieke sector Amersfoort

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

BMC

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
BMC

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Medior

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.900 - € 6.100 p/m
  • Auto v/d zaak, Pensioenregeling

Vacature in het kort

Als data scientist in de publieke sector bij BMC speel je een cruciale rol in het benutten van data voor maatschappelijke waarde. Je werkt samen met opdrachtgevers zoals gemeenten en waterschappen om de (on)mogelijkheden van data te verkennen en te vertalen naar concrete verbeteringen. Met jouw expertise in data-analyse en IT, weet je op creatieve wijze nieuwe inzichten te genereren en voorspellende modellen te bouwen, waardoor je directe impact hebt op de efficiëntie van de bedrijfsvoering. Klaar om te ontdekken waarom deze vacature jouw volgende stap kan zijn? Lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Als data scientist bij BMC is het jouw werk om onze opdrachtgevers in de publieke sector mee te nemen in de (on)mogelijkheden van data. Jij weet als geen ander op welke wijze maatschappelijke waarde gecreëerd kan worden uit alle data die gemeenten bezitten.

Binnen de publieke sector (gemeenten, overheden en ministeries) is het gebruik van data steeds meer de orde van de dag. De opdrachtgevers (o.a. gemeenten, waterschappen) bezitten meer en meer data, maar weten niet altijd op welke wijze deze effectief ingezet kan worden om het bedrijfsproces te verbeteren. Samen met hen ga jij op zoek naar de informatiebehoefte: welke informatie zouden zij graag uit de data verkrijgen? Welke informatie hebben zij nodig om de inwoner, leerling en cliënt nog beter van dienst te kunnen zijn? Nadat jullie dit helder hebben geformuleerd, ga jij aan de slag. 

In de grote hoeveelheid ongestructureerde of gestructureerde data (big data) die de gemeente bezit ga jij op zoek naar de specifieke benodigde informatie. Doordat jij precies weet in welke context je de data moet zien, kun jij de juiste verbindingen leggen en experimenten uitvoeren. Dit doe jij door jouw ervaring met data-analyse, traditionele dataverwerking en statistiek. Op creatieve en inventieve wijze weet jij nieuwe inzichten uit de data te verkrijgen. Deze inzichten kun jij op een heldere wijze met de opdrachtgever delen en deze vertalen naar de dagelijkse praktijk. 

Jouw programmeervaardigheden en kennis van IT zorgen ervoor dat jij modellen kunt bouwen, waardoor jij voorspellingen kan doen voor de toekomst. Aan de hand van deze informatie bepaal je samen met de opdrachtgever welke aanpassingen er gedaan (kunnen) worden om de bedrijfsvoering efficiënter te laten verlopen. Eventueel begeleid jij de implementatie van deze gevonden aanpassingen. Op deze wijze lever je een maatschappelijke bijdrage voor de inwoner, leerling en cliënt! 



Gevraagd

Jij hebt een afgeronde hbo/wo opleiding, in de richting van IT, bedrijfskundige informatica, Data Science of vergelijkbaar. De afgelopen jaren ben jij werkzaam geweest als Data Scientist bij o.a. gemeenten, waterschappen, ministeries of overheden. Natuurlijk heb jij kennis van artificial intelligence, predictive analysis of machine learning. Analytics tools zijn jou niet vreemd en je spreekt verschillende programmeertalen, naast Nederlands, vloeiend. 

N.B. Werkzaam als ZZP'er en interesse in een opdracht via BMC? Reageer dan gerust en wij nemen contact met je op bij een passende opdracht!



Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Je komt vast in dienst bij BMC in de rol van Adviseur voor 32 tot 40 uur per week. Als Adviseur bij BMC heb je, in overleg met je opdrachtgevers, veel flexibiliteit om je werktijden naar eigen inzicht in te richten. Zo creëer je je eigen balans tussen werk en privé. Als werkgever bieden wij jou de volgende zekerheden: 

  • Een vast contract bij BMC voor 32-40 uur per week.
  • Een salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaring (€2.900,- tot €6.100,- obv 40 uur).
  • Individueel Keuzebudget (Maandelijkse opbouw van 11,04% van maandsalaris. Hierin is 8% vakantiegeld opgenomen.)
  • 36 vakantiedagen waarvan een deel flexibel (IKB) op basis van 40 uur; 
  • Leaseauto met laadpas of vervoersbudget;
  • Choose-your-own-phone regeling;
  • Laptop;
  • Vaste onkostenvergoeding;
  • Pensioenregeling;

Daarnaast hebben wij regelmatig domein avonden, waarin we bij elkaar komen om kennis te delen en bij te praten tijdens een borrel. We bieden veel (online) trainingen aan via ons ontwikkelcentrum. Zo kun je, naast het ontwikkelprogramma, extra trainingen volgen. 

Ons hoofdkantoor is in Amersfoort, maar we werken landelijk (zowel thuis als bij de opdrachtgever)



Bedrijfsomschrijving

Heb je vragen voordat je solliciteert? Neem dan gerust contact op met Diana Ouwehand middels een whatsapp bericht of plan een belafspraak in wanneer het jou uitkomt!

Benieuwd naar onze visie op Datagedreven Werken? Datagedreven werken: kansen te over, maar je moet het wel kunnen

Binnen het domein Data en Dienstverlening (D&D) ligt de focus op een aantal werkgebieden, namelijk: Data, Informatieveiligheid & Privacy en Dienstverlening. Via onze accountmanagers, domeindirectie, senior adviseurs en Managing Consultants komen diverse leuke opdrachten binnen die we graag aan onze adviseurs voorleggen. Als een van de ruim 80 adviseurs binnen D&D ben jij betrokken bij het domein en kun je ook altijd terecht bij een collega als je ergens mee zit. Dit kan via de telefoon maar ook op de domein middag die ieder kwartaal wordt georganiseerd. Zo blijf je naast je huidige opdracht ook in contact met jouw collega’s binnen BMC. 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in