+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
Laad meer vacatures

Opleiding tot leerkracht speciaal onderwijs Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl

DIT IS WIJS

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 1.600 p/m
  • Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

Vanaf het eerste jaar werk je minimaal 24 uur per week op een school van de Amsterdamse SO scholen of stichting Levvel OI- scholen. Jouw week zit vol afwisseling en ontwikkeling: drie dagen per week loop je stage op een basisschool, waar je de theorie meteen in praktijk brengt. Eén dag per week verdiep je je kennis op een Hogeschool en op de overgebleven dag richt je je op zelfstudie. Deze unieke combinatie van leren en werken biedt de perfecte balans voor jouw groei als toekomstige leerkracht. Stap in en maak het verschil in de levens van jonge leerlingen!Tijdens de opleiding kun je terecht bij onze coaches, die staan je graag te woord en bieden ondersteuning! De opleiding ziet er globaal als volgt uit:

Tijdens de opleiding kun je terecht bij onze coaches, die staan je graag te woord en bieden ondersteuning! De opleiding ziet er globaal als volgt uit:

Fase 1: Brede oriëntatie op het beroep
Je oriënteert je in deze fase breed op jouw aanstaande beroep, op de basis van het pedagogische en didactische (onderwijskundige) handelen van de leraar. Je begint met een zachte landing. Je maakt kennis met je medestudenten uit je studiegroep en praktijkleerteam, met je studentbegeleiders van de hogeschool en uit de praktijk én je krijgt uitleg over de werkwijzen.

Jouw praktijkuren bestaan in deze fase zowel uit het leren met andere studenten in praktijkleerteams op de basisschool, als uit ervaring opdoen met en later ook voor de groep. Als je nog niet zo goed bent ingevoerd in het basisonderwijs, dan maak je tijdens je praktijkuren kennis met verschillende soorten basisscholen en met zowel de onder- en bovenbouw. Zo vind je uit wat jou het beste ligt.

De fase bestaat uit vier onderwijseenheden, die onderling samenhangen en daarom bewust na elkaar zijn geprogrammeerd. Als je deze fase hebt afgerond, is je propedeuse binnen!

Fase 2: Versterken van de basis

In fase 2 werk je aan het versterken van de pedagogische en didactische basis, die je in de eerste fase onder de knie hebt gekregen. Er zijn twee onderwijseenheden in deze fase die op elkaar aansluiten.

In de eerste onderwijseenheid gaat het om de pedagogische opdracht die jij als leraar hebt. Je leert hoe je vanuit jouw rol bijdraagt aan de persoons- en burgerschapsvorming van leerlingen.

Elke school is een leer- en leefgemeenschap, die gelegenheid biedt om de sociale en maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen te stimuleren, begrip te kweken voor elkaars standpunten en de wereld vanuit verschillende perspectieven te leren zien. Je leert hoe je leerlingen helpt bij het ontdekken van hun talenten, gebruik maakt van actuele maatschappelijke vraagstukken die bij hen leven, hoe je leergesprekken voert en hoe je meningsvorming en perspectiefwisseling bij de leerlingen stimuleert.

In de tweede onderwijseenheid staat vervolgens het afstemmen op de pedagogische en didactische behoeften van de groep centraal. Je gaat leren over de onderwijskundige principes die aanzetten tot leren. Hoe je die inzet voor afstemming op groepsniveau. En hoe je datgene wat de leerlingen geleerd hebben gebruikt om hen weer een volgende stap in hun leren te laten maken?

Fase 3: De springplank voor jouw onderwijs carrière
Deze derde, afrondende en inspirerende fase geeft jou de energie om vliegend van start te gaan als start bekwame onderwijsprofessional. Je verbreedt jouw perspectief van vraagstukken die spelen in de klas naar vraagstukken voor de school. Daarnaast verdiep je jouw handelen als leerkracht door steeds meer op maat af te stemmen op de behoeften van de groep en de leerling.

Ook versterk je in deze fase jouw unieke profiel door verder te specialiseren of juist nieuwe aspecten van het vak te verkennen.

Gevraagd

- Je bent minimaal in het bezit van een mbo 4 diploma;
- Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord als geschrift (minimaal B2 niveau);
- Je hebt aantoonbare affiniteit met kinderen/leerlingen;
- Je hebt bij voorkeur vaktechnische kennis;
- Je bent 5 dagen per week beschikbaar (3 dagen per week werk/stage, 1 dag per week naar de opleiding en 1 dag zelfstudie per week);
- Je kunt zonder problemen een Verklaring Omtrent Gedrag bij ons aanleveren;
- Je bent woonachtig in de regio Amsterdam of bereid hier naartoe te reizen

Aanbod

- Een stage- en studieovereenkomst voor de duur van het traject met baangarantie bij DIT IS WIJS;
- Gedurende het traject een stagevergoeding van 1800 euro bruto (start) op basis van 24 uur per week;
- Je krijgt een reiskostenvergoeding;
- Je studiekosten worden door DIT IS WIJS betaald;
- Je hebt gedurende het opleidingstraject en na het opleidingstraject baangarantie in het onderwijs;
- Je maakt tijdens het opleidingstraject kans op een bonus bij het behalen van de propedeuse;
- Je krijgt na het succesvol voltooien van het traject je pabo-diploma;
- Je krijgt een professionele onderwijscoach en contactpersoon;
- Je krijgt toegang tot diverse opleidingsmogelijkheden en workshops.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in