+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige | ervaren ggz Verpleegkundige | Innovatieve Psychiatrie ism Jeugdbescherming Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Arkin Jeugd & Gezin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 28 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • 3.076 - € 4.785 p/m
  • Opleidingsbudget

Vacature in het kort

Duik in een unieke liaison rol tussen jeugdzorg en volwassenen GGZ, waar je gezinsmanagers ondersteunt bij het herkennen en begrijpen van psychiatrische beelden binnen gezinnen. Motiveer ouders voor passende zorg en draag bij aan innovatieve projecten om de samenwerking tussen verschillende zorginstanties te versterken. Een kans om direct impact te maken in een pilot die het verschil maakt. Ben jij klaar voor een boeiende nieuwe functie? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Zie jij een liaison functie zitten tussen jeugdzorg en volwassenen GGZ? Wil je meer horen over wat deze pilot inhoudt? We maken graag kennis!

Wat ga je doen?
  • Gezinsmanagers helpen herkennen van mogelijke psychiatrische beelden, het toelichten wat dat beeld voor gevolgen zou kunnen hebben voor het opvoedkundig handelen van de volwassenen en het bieden van handvatten/bejegeningsadviezen voor de Gezinsmanagers in het omgaan met en begrijpen van dit gedrag.
  • Ouders motiveren voor het aanvaarden passende zorg, waaronder behandeling door GGZ of ouders ondersteunen door het bieden van psycho-educatie.
  • Ondersteunen vergroten deskundigheid van de Gezinsmanager en gezamenlijk bezoeken van gezinnen.
  • Bij voorkomende GGZ problematiek in gezinnen: diagnostiek en zo nodig interveniëren en in overleg met de huisarts verwijzen.
  • In verschillende innovatieve projecten een bijdrage leveren om de samenwerking tussen Jeugdbescherming, Jeugdhulpverlening en GGZ beter vorm te geven.


Gevraagd

Wat breng je mee?
  • Je hebt een opleiding Sociaal Psychiatrische Verpleegkunde of bent verpleegkundige, mét werkervaring in de volwassenen GGZ.
  • Je bezit hoge kwaliteit aan gespreksvaardigheden met volwassenen en kunt goed aansluiten en motiveren.
  • Je hebt passie voor, of ervaring met het werken met gezinnen en feeling met kinderen en jeugdigen.
  • Je durft te kijken naar de patiënt in de rol van opvoeder. Je kunt het gedrag van ouders voor ouders en gezinsmanagers duiden en wat dit betekent voor hun mogelijkheid om hun ouderrol te vervullen.
  • Je kunt een link leggen tussen het ziektebeeld van ouders en de effecten voor hun kinderen en kunt overdragen aan gezinsmanagers wat dit voor type bejegening vraagt.
  • Je bent bereid je te verdiepen in het jeugdzorgveld.


Aanbod

Wij bieden jou
  • Een jaarcontract voor 28-36 uur per week. Je bent werkzaam op detacheringsbasis en in dienst bij Arkin Jeugd & Gezin.
  • De verbinding met Arkin (J&G) is geborgd met een voorwacht en achterwachtfunctie, consultatie & advies, intervisie, werkbegeleiding en diverse opleidingsmogelijkheden.
  • Arbeidsvoorwaarden en FWG 55 zijn volgens de CAO GGZ.
  • De moederorganisaties kennen aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden, zo wordt het OV-woon-werkverkeer geheel vergoed (bij eigen vervoer geldt de CAO). Verder kun je deelnemen aan collectieve regelingen zoals een zorgverzekering en een fietsplan. Tevens zijn er goede trainings- en opleidingsmogelijkheden voor medewerkers.
  • Je werklocatie: regio Amsterdam-Amstelland.
  • Arkin investeert in jouw ontwikkeling; 11 specialismen, 1 loopbaan. We hebben een uitgebreid opleidingsaanbod en ook jij hebt een eigen opleidingsbudget. Er zijn volop (door)groeimogelijkheden.
  • Voor jouw welzijn een jaarlijks vitaliteitsbudget van maximaal €100,- en een balansbudget van €500,- (beide naar rato dienstverband) en toegang tot het platform Nrgize voor deelname aan activiteiten zoals bootcamp, yoga en salsa dansen.

Meer weten over deze vacature?
We kijken er naar uit je sollicitatie ontvangen! Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie, neem dan contact op met Wilko van der Graaf (SPV) via 06- 10904380 of via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

Je kunt refereren aan vacaturenummer 24073.

Solliciteer nu


Bedrijfsomschrijving



Werken bij Arkin Jeugd & Gezin
Arkin is een organisatie op het gebied van psychiatrie en verslavingszorg. Arkin behandelt ca 35.000 cliënten met ruim 4.200 collega's. Arkin is ook een opleidingsinstituut en verricht wetenschappelijk onderzoek.
In het  kader van de -in 2016 gestarte-  pilot Innovatieve Psychiatrie binnen Jeugdbescherming zoeken wij een ervaren basispsycholoog, Verpleegkundige of Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige die als GGZ deskundige ingezet kan worden bij de Jeugdbescherming Regio Amsterdam. De komende twee jaar (tot eind 2023) wordt de werkwijze doorontwikkeld. Inmiddels zijn drie SPV’ers (Arkin en GGD) betrokken bij deze aanpak; we breiden de komende periode uit naar 8 GGZ deskundigen.
De aanleiding van deze pilot waren de vele signalen van complexe problematiek bij gezinnen en vermoedens van psychiatrische problematiek bij ouders.  Gezien de omvang en complexiteit van de problematiek bij deze gezinnen én het hoge risico op intergenerationele problematiek, is ervoor gekozen om een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) in te zetten bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam.
Gezamenlijk is een nieuwe werkwijze Innovatieve Psychiatrie ontwikkeld gericht op het vergroten van de (veer)kracht en de (psychische) gezondheid van ouders. Deze werkwijze richt zich op het goed screenen en zicht krijgen op de problematiek van ouders, ouders ondersteunen en het bieden van psycho-educatie. Daarnaast ouders te motiveren en toe te leiden naar passende zorg waaronder GGZ. De doelstelling van deze pilot  is het versterken van de ouderrol van kwetsbare ouders, het doorbreken van gezinspatronen en kinderen veilig laten opgroeien, zodat intergenerationele problematiek doorbroken wordt. Dit willen we realiseren door een gezamenlijke werkwijze en netwerksamenwerking te ontwikkelen die beter aansluit bij de situatie van de complexe gezinnen. De Jeugdbescherming werkt met cliënten waarbij gewerkt wordt aan de actuele en structurele onveiligheid van gezinsleden (kinderen en volwassenen). Zeer regelmatig is hierbij sprake van onbegrepen gedrag bij de ouders. In de pilot zijn Arkin, GZZ InGeest en de GGD gevraagd om specifieke GGZ deskundigheid te leveren en de Jeugdbescherming (JBRA en WSS) te helpen bij het signaleren van en omgaan met gezinsleden, die mogelijk een psychiatrische aandoening hebben, misbruik maken van middelen of een ernstig trauma hebben opgelopen.


Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in