+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

Contractmanager programma Bruggen en Kademuren 24u/w Gemeente Amsterdam Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Gemeente Amsterdam

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Freelance / Tijdelijk contract

Vacature in het kort

Als contractmanager binnen een dynamisch ingenieursbureau in het hart van de stad, krijg je de unieke kans om bij te dragen aan de ontwikkeling en beheer van contracten die de fysieke infrastructuur van Amsterdam vormgeven. Je werkt aan uitdagende projecten binnen het Programma Bruggen en Kademuren, waarbij je innovatieve contracten realiseert en zorgt voor een efficiënte uitvoering. Jouw rol is cruciaal in het verder ontwikkelen van contractmanagement binnen de organisatie. Klaar voor de volgende stap? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Standplaats: AMSTERDAM
Duur: 01-06-2024 - 31-05-2026
Optie tot verlenging: Ja
Reageren voor: 06-05-2024

Opdrachtomschrijving

Als contractmanager ben je binnen het ingenieursbureau verantwoordelijk voor de voorbereiding, totstandkoming en beheersing van contracten in het fysieke domein. Het gaat hierbij om contracten voor aanleg, vernieuwing en onderhoud van de openbare ruimte van Amsterdam. Opdrachtnemers zijn aannemers, maar ook adviesbureaus of andere publieke partijen.

Je vindt het uitdagend om een innovatief contract te realiseren. Je bent trots op je werk en straalt dit uit. Lopende projecten volg je op de voet, je weet wat er speelt en anticipeert op ontwikkelingen op contractmanagement. De functie is het meest passend voor contractmanagers met ruime ervaring, die zich in deze rol binnen de gemeente Amsterdam verder willen ontwikkelen en de gemeente Amsterdam willen helpen om het contractmanagement verder te ontwikkelen binnen de organisatie.

Werkzaamheden

Je gaat aan het werk voor Programma Bruggen en Kademuren. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het ‘hands on’ uitvoeren van contractmanagement:

• Organiseren van de operationele taken in het contractmanagement en meenemen van projectteamleden in de uitvoering van deze taken (denk aan beheer van afwijkingen en wijzigingenprocedure, toetsplanningen, beoordelen offertes, controle termijnstaten, beheer visi)

• Binnen je deelprojectteam het aanspreekpunt zijn voor de betrokken ingenieursbureaus en/of aannemers

• Rapporteren aan de strategisch (SOK) contractmanager en projectmanager van het project

• Signaleren van risico's, doen van voorstellen voor het beheersen daarvan en rapporteren aan de strategisch contractmanager en de projectmanager op basis van deze signalen

• Onderhouden van contact met de centrale afdeling Inkoop & Advies, verzorgen van aanbestedingen van een project, zorgen voor juiste naleving van het inkoopbeleid van het Ingenieursbureau als geheel.

• In staat zijn om snel met nieuwe inzichten te komen en deze te delen binnen je team. Je ontwikkelt op basis van deze inzichten, samen met andere contractmanagers het vakgebied contractmanagement binnen het IPM team.

• Begeleiden van het project van Afleveren, Opleveren, In gebruik nemen en Overdragen aan Beheer van onderdelen van het Werk

Gemeentelijke organisatie

Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.

Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam hier.

De opdrachtgever(s)

Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam bereidt de aanleg en het onderhoud van infrastructuur en de inrichting van de stad voor. Het realiseert hiermee uitvoeringsprogramma’s en opdrachten die zij krijgt van stadsdelen en andere organisatieonderdelen in de stad. Inkoop, advies, projectvoorbereiding- en realisatie en kennisontwikkeling- en borging zijn hierbij de belangrijkste werkzaamheden. Het ingenieursbureau valt onder het cluster Ruimte & Economie.

Programma Bruggen en Kademuren (PBK)

PBK is verantwoordelijk voor de voorbereiding en realisatie van het renoveren en vervangen van bruggen en kademuren. Voor deze opgave werken we nauw samen met diverse ingenieursbureaus en aannemers. Voor de voorbereiding en realisatie van meerdere kademuur projecten zijn we opzoek naar een erevaren contractmanager. Voor het werk zitten we in een vroegtijdig stadium met de ingenieursbureaus en aannemers om tafel om het werk zo efficiënt en doelmatig mogelijk voor te bereiden. De werken worden voornamelijk uitgevoerd door middel van RAW contracten welke door verschillende ingenieursbureau worden voorbereid en door verschillende aannemers worden gerealiseerd. Het projectteam waarbinnen je komt te werken bestaat uit een volwaardig IPM team.

Functie-eisen:
Eis
- Werkervaring
De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring opgedaan als contractmanager civieltechnische projecten en/of infrastructurele projecten in binnenstedelijke omgeving zoals de G4.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Eis
- Werkervaring
De kandidaat heeft ervaring met de uitvoeringfase van RAW/UAV-GC contracten.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Eis
- Werk- en denkniveau
De kandidaat beschikt minimaal over aantoonbaar WO werk- en denkniveau.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Eis
- Opleiding
De kandidaat heeft minimaal een behaald HBO diploma. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Let op! De kandidaat moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd.

Wensen:
Wens
- Werkervaring
De kandidaat heeft ervaring met het werken aan complexe multidisciplinaire projecten in de openbare ruimte bij voorkeur voor de gemeente Amsterdam.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Wens
- Werkervaring
De kandidaat heeft ervaring met de uitvoering van contracten gericht op assetmanagement en geïntegreerde contracten gericht op civiele constructies of infrastructuur.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Wens
- Werkervaring
De kandidaat heeft ervaring met het beheersen van geïntegreerde contracten in de uitvoeringfase middels systeemgerichte contractbeheersing.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in