+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Cost Engineer Delft

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van hoogspanningsprojecten als Cost Engineer, waar je een cruciale rol speelt in de energietransitie. Jouw werk is essentieel voor de stroomvoorziening van ziekenhuizen, kantoren, woningen en meer. Je bent verantwoordelijk voor kostprijsberekeningen, calculatiemodellen en het beheer van begrotingsparameters. Werk samen aan een duurzame toekomst, met volop uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees verder om meer te ontdekken!
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Een baan met impact? Nu, straks én ver in de toekomst ben jij als  de Cost Engineer onmisbare schakel. Ziekenhuizen, kantoren, woningen, grote fabrieken, de haven, steeds meer elektrische auto’s. Ze kunnen niet zonder de energie die jij brengt. Zonder jou is er geen stroom en dat is iets om trots op te zijn. Want jij kiest voor de toekomst. Voor jezelf. En voor de wereld om je heen.

Dit realiseer jij door verzwaringen, verlichtingen, aanleg en vervangingen bij onze afdeling Zakelijk Complex waar wij werken met hoogspanningsprojecten. En vanuit de versnellingsaanpak energietransitie wordt het tempo nog hoger. Genoeg te doen dus voor onze Cost Engineer bij Stedin. Dus, houd jij van een uitdaging?

De Cost Engineer is zelfstandig verantwoordelijk voor het financiële plaatje. Je maakt kostprijsberekeningen, zet calculatiemodellen op en met het projectteam onderzoek en kwantificeer je projectrisico’s. Je maakt analyses, zoekt verbeteringen en onderhoud kengetallen en begrotingsparameters.  Als jij het betaalbaar houdt, blijft het voor de klant betaalbaar. Verbetermogelijkheden signaleer je en pak je aan. Want we doen dit samen en daar word jij blij van. Genoeg uitdaging in het werk voor jou?

Een dag van Cost Engineer Ersan: Als Cost Engineer ben je als een spin in een web, voor een project die ik moet uitwerken zit ik graag op locatie, dicht bij het team om korte lijntjes te houden en tot een gedegen begroting te komen. Aan de hand van het ontwerp start ik met het uitwerken van het project in het begrotingstool, stap voor stap en onderdeel voor onderdeel vul ik mijn begroting in. Waar nodig schakel ik met de Lead Engineer en Uitvoerder om technische vraagstukken af te stemmen. Verder stem ik de doorlooptijd van de calculatiefase af met het team, we stellen tussentijdse mijlpalen op en stemmen een opleverdatum af voor de begroting. Doorlopend over de dag doe ik diverse offerte uitvragen bij externe partijen, die ik uiteindelijk kan verwerken in de begroting.

Altijd in de ochtend doe ik een belronde met mijn directe collega om de stand van lopende zaken te bespreken. Met collega’s die op locatie aanwezig zijn doen we altijd een bakje koffie en praten we even bij.

Inmiddels is het tijd voor lunch! Ik lunch in het bedrijfsrestaurant op de begane grond of als het mooi weer is loop ik graag een rondje met de collega’s.Na de lunch staat het volgende overleg al op mij te wachten, hier gaan we inhoudelijk de begroting doornemen met het team en waar nodig worden de opmerkingen verwerkt of actie uitgezet die nodig zijn om de begroting af te ronden. Aha! Een telefoontje van de projectcontroller, een vraag over bepaalde kosten in de begroting, hoe deze is opgebouwd en eventueel verder gesplitst kan worden.

De tijd vliegt en de dag is alweer om. Morgen ga ik weer verder met het uitwerken van de begroting. De volgende project kick off staat al op de planning.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Bij bestek denk jij niet aan eten, maar aan projecten. Schrikt niet van complexe projecten met een waarde tussen de €500.000,- en €20.000.000,- Je houdt van techniek, cijfers en berekeningen. Bent er ook goed in. Luisteren naar input van je collega’s en samen de beste resultaten boeken is voor jou vanzelfsprekend. Je bent analytisch en nauwkeurig. 

Wat jou verder onze nieuwe Cost Engineer maakt?

  • Je hebt een technische vooropleiding in de richting Elektrotechniek, Bouwkunde, Scheepsbouwkunde, Vliegtuigbouwkunde of vergelijkbaar.

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau.

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als cost engineer/calculator binnen technische projecten.

  • Je bent gewend om te werken met Excel, calculatieprogramma's en ERP-systemen (SAP).

  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

  • Je wil je graag (verder) verdiepen in hoogspanningstechniek.



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van de vakgroep support binnen de afdeling Hoogspanning. Op zoek naar een collega als sparringpartner? De vakgroep Support bestaat uit ruim 100 hardwerkende collega’s die kritisch, maar constructief met jou meedenken. Veel projecten doen, leren van elkaar en successen samen vieren. Want dat is Werken bij Stedin. Ze hebben je er graag bij. Je standplaats voor deze functie is Delft en/of projectlocaties. We werken hybride wat concreet inhoudt dat je ongeveer de helft van de tijd op ons kantoor werkt en de andere helft vanuit huis. Wel zo flexibel. Natuurlijk zorgen wij voor de juiste voorzieningen voor je thuiswerkplek.


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en motivatiebrief. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Een (pre) employment screening en een assessment maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in