+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Bosch.
Laad meer vacatures

Lid Raad van Toezicht – Reinier van Arkel Groep Den Bosch

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Reinier van Arkel

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • Universiteit of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

De Raad van Toezicht van Reinier van Arkel Groep zoekt een nieuw lid met expertise in financiën en bedrijfsvoering. Als onderdeel van deze raad, krijg je de kans om bij te dragen aan de transitie naar netwerkzorg binnen een vooruitstrevende GGZ-organisatie. Je werkt in een omgeving die het persoonlijk netwerk van cliënten centraal stelt en waar zelforganisatie en professioneel netwerken essentieel zijn. Ontdek een unieke kans om je professionele achtergrond te vertalen naar een toezichthoudende rol. Sta je te popelen om meer te leren? Lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Lid Raad van Toezicht – Reinier van Arkel Groep

De Raad van Toezicht van Reinier van Arkel Groep zoekt versterking! We zoeken iemand met visie en ervaring op het gebied van financiën en bedrijfsvoering.

De holding Reinier van Arkel groep bestaat uit de Stichting Reinier van Arkel en de Maatschappelijke Opvang ’s-Hertogenbosch. De holding staat onder bestuurlijke leiding van de Raad van Bestuur, met de Raad van Toezicht als toezichthoudend orgaan.

Reinier van Arkel biedt basis- en specialistische GGZ en behandelt op jaarbasis ongeveer 14.000 unieke cliënten. Er werken – in zelforganiserende zorgteams en ondersteuning – ca. 1.800 medewerkers en 250 vrijwilligers. De jaaromzet bedraagt € 135 miljoen. 
Maatschappelijke Opvang ’s-Hertogenbosch (MO) is een organisatie voor maatschappelijke opvang en begeleiding en vrouwenopvang in de regio ’s-Hertogenbosch. MO begeleidt mensen met complexe problematiek, die dak-/thuisloos zijn of met relationeel geweld te maken hebben. Ook begeleidt MO Nederlandse en buitenlandse slachtoffers van mensenhandel (en hun kinderen). Jaarlijks worden zo’n 500 mensen begeleid naar een zelfstandiger bestaan. Er werken ca. 130 medewerkers en de jaaromzet bedraagt € 10 miljoen.
Om de ambities te realiseren heeft Reinier van Arkel een transitie in gang gezet naar netwerkzorg. Netwerkzorg stelt het verhaal van de cliënt centraal en draagt bij aan diens herstel en inclusie vanuit de overtuiging dat naast onze hoogwaardige zorg ook het persoonlijk netwerk en de samenwerking in het professionele netwerk rond de cliënt hierin een onmisbare rol spelen. Deze transitie geeft de organisatie vorm op “Rijnlandse wijze”; dat is (de basis van) de besturingsfilosofie. Het idee bij de Rijnlandse besturingsfilosofie is dat de organisatie zich plooit om het vakmanschap van de professional heen. Dat iedere medewerker de ruimte krijgt om eigen keuzes en juiste beslissingen te kunnen nemen om zo de beste zorg te leveren. En dat al deze keuzes en beslissingen aansluiten bij de collectieve ambitie van de organisatie.
De beweging naar netwerkzorg vindt ook plaats binnen MO. Samenwerking binnen en buiten de regio is een van de hoekstenen in de visie. MO is een belangrijke schakel in de keten van preventie, opvang en herstel. Hierbij hoort voortdurende ontwikkeling in een professionele en vernieuwende organisatie. MO is landelijk koploper in de aanpak tegen dakloosheid. Hierbij is het uitgangspunt van wonen naar opvang en een zachte landing in de wijk.

De Raad van Toezicht bestaat uit 5 leden en kiest voor een overwegend pro-actieve en betrokken opstelling bij de beleidsontwikkeling, met een gepaste distantie die hoort bij de rol en verantwoordelijkheid van het intern toezicht. Daarbij richt de RvT zich niet alleen op het bestuur maar ook op de interne besturing en de kwaliteit van de zorg, met in achtneming van het algemene publieke belang van de GGZ-zorg in de regio. Voor de leden van de Raad van Toezicht is de zorgbrede governancecode het uitgangspunt. De Raad van Toezicht komt in ieder geval zes keer per jaar bijeen en neemt daarnaast periodiek deel aan overleggen met de Cliëntenraden, de Familie en Betrokkenen Raad (FBR) en de Ondernemingsraden. Verder nemen de leden onder meer deel aan themabijeenkomsten georganiseerd door de instelling. De Raad van Toezicht kent drie commissies: de auditcommissie financiën, ICT en vastgoed (1), de commissie kwaliteit, veiligheid & P&O (2) en de remuneratie- en selectiecommissie (3). De leden van de Raad van Toezicht ontvangen een vergoeding die voldoet aan de Wet Normering Topinkomens (WNT) en de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg & welzijn (NVTZ).

De Raad van Toezicht is als college gezamenlijk verantwoordelijk voor al zijn taken; het toezicht houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken van de onderneming. Van de leden van de Raad van Toezicht wordt verwacht dat zij als college samen met de Raad van Bestuur invulling geeft aan het strategisch partnerschap. Dit betekent dat de Raad van Toezicht vanuit de eigen toezichthoudende verantwoordelijkheid, dus vanuit een kritisch-onafhankelijke opstelling, het bestuur actief bevraagt, adviseert en toetst op kwalitatief goed beleid en ondersteunt bij de realisering van dat beleid in het krachtenveld van de organisatie. Als geheel dient de Raad van Toezicht over voldoende relevante kennis en ervaring te bezitten zodat deze zo compleet en complementair mogelijk is samengesteld. Daarnaast speelt ieder lid vanuit het oogpunt van zijn/haar specifieke competenties op deelterreinen een eigen rol.

Algemeen profiel lid Raad van Toezicht

  • algemene bestuurlijke en toezichthoudende ervaring en kwaliteiten;
  • affiniteit met de GGZ en Maatschappelijke Opvang in het algemeen en de doelstelling van de organisaties in het bijzonder;
  • ruim strategisch inzicht en financiële basiskennis;
  • het vermogen en de attitude om de bestuurder een klankbord te bieden, zonder in bestuurlijke verantwoording te treden;
  • het vermogen om het beleid van de bestuurder en de algemene gang van zaken in de organisatie te toetsen;
  • het vermogen om toezicht in teamverband te kunnen uitoefenen;
  • integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling;
  • het vermogen om zich op hoofdlijnen een oordeel te vormen over de aangelegenheden die op bestuurlijk niveau aan de orde zijn;
  • het vermogen om de strategische netwerkrol in te vullen en zo nodig aanwezig te zijn in het netwerk en krachtenveld van stakeholders en instituties;
  • voldoende beschikbaarheid. 

Specifiek profiel voor de vacature

Zowel MO als Reinier van Arkel werken met cliënten en hun naaste omgeving aan herstel vanuit hun eigen prioriteiten op de verschillende levensgebieden. Beide organisaties doen dit door de inzet van netwerkzorg en via de principes van Rijnlands organiseren. Rijnlands organiseren is (de basis van) de besturingsfilosofie. Hierbij faciliteert de organisatie wat er gebeurt in de samenwerking tussen cliënt, naasten en de zorgprofessional. Dit krijgt steeds meer vorm en inhoud; binnen de gestelde kaders vindt een gezamenlijke inkleuring plaats, zodat de professionals hun eigen werk kunnen vormgeven. We zoeken een toezichthouder die de nog te nemen stappen ondersteunt door bij te dragen via de open dialoog en het goede gesprek en die in staat is om de verbinding te leggen tussen GGZ-zorg en de zorg vanuit MO. 

We zijn op zoek naar iemand die in het samenspel van belangen (cliënt, organisatie, medewerker, stakeholders) van nature een financieel en bedrijfskundig perspectief inbrengt. Het nieuwe lid beschikt over ruime kennis en kunde op het terrein van bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering, met name op het gebied van financiën en vastgoed en heeft kennis van en ervaring met complexe financierings- en vastgoedvraagstukken. Het goed kunnen doorgronden, adviseren over en ervaring in de bedrijfsvoering vinden we belangrijker dan technische financiële kennis.

Andere belangrijke eigenschappen zijn:

  • makkelijk kunnen in- en uitzoomen; met gevoel voor het individu en tegelijkertijd de rode draad kunnen blijven zien
  • iemand die eerder bedachtzaam is dan in de actie gaat en hiermee het reflecterend vermogen van de RvT helpt behouden c.q. vergroten en die gevoel heeft voor het werken in een grote organisatie
  • van belang is dat iemand niet als professional aan de RvT deelneemt, maar in staat is om zijn of haar inhoudelijke professionele achtergrond te vertalen naar een generiek toezichthoudende rolinvulling

Het nieuwe lid zal deel gaan uitmaken van de auditcommissie financiën. 

Meer weten en solliciteren

Meer weten: Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag. Neem daarvoor contact op met Suzanne Leijendekkers (vice-voorzitter RvT), bereikbaar op: 06-44624090. 

Solliciteren: Solliciteren kan door het insturen van uw CV en motivatiebrief via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel. 

Reageren op deze vacature is mogelijk tot en met: donderdag 16 mei 2024. 

De procedure bestaat uit twee gespreksrondes gevolgd door adviesgesprekken met medezeggenschapsgremia. De eerste gespreksronde vindt plaats op 27 mei, de tweede gespreksronde op 4 juni. We streven naar een benoeming van een nieuw lid RvT per 01-10-2024. 

Als onderdeel van de selectieprocedure zullen wij na overleg referenties inwinnen.

Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het ‘Beleidskader voor Werving en Selectie’.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in