+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Adviseur Omgevingsvergunningen Milieu - 36 u..p.w. - Rijksvastgoedbedrijf - Utrecht - 06 / 30 mnd Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Rijksvastgoedbedrijf

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Freelance

Vacature in het kort

Duik in de wereld van vastgoedbeheer bij het Rijksvastgoedbedrijf als Adviseur Omgevingsvergunningen Milieu. Deze freelance/zzp/interim opdracht biedt een unieke kans om je expertise in te zetten voor het verkrijgen en beheren van cruciale toestemmingen binnen een omgeving. Geniet van de flexibiliteit om zowel op locatie als thuis te werken, met een aantrekkelijke tariefrange en de mogelijkheid tot verlenging. Enthousiast om verder te verkennen? Ontdek alle details hieronder!
 

Volledige vacaturetekst

Voor Rijksvastgoedbedrijf zoekt Mast Nederland een Adviseur Omgevingsvergunningen Milieu. Reageren op deze vacature kan tot zondag 12 mei 2024 om 15:00 uur.

freelance / zzp / interim opdracht met de volgende kenmerken:
Standplaats: St. Jacobsstraat 16 te Utrecht / thuis
Startdatum 15-4-2024
Einddatum 14-10-2024
Optie tot verlenging Ja, 4 x maximaal 6 maanden
Aantal uur per week 36
Maximale inhuur: 36 maanden

Als zzp topper aan de slag via Mast Nederland? Welkom! De tariefrange voor deze opdracht is: € 72,50 – € 100,= bruto per uur, inclusief ALLE kosten, exclusief BTW, dat geldt voor de gehele opdracht duur inclusief eventuele verlengingen. De opdrachtgever weegt het tarief nadrukkelijk wel mee in de beoordeling.
Functiebeschrijving
Rijksvastgoedbedrijf
Het Rijksvastgoedbedrijf is de grootste opdrachtgever in Nederland op het gebied van vastgoed. Wij zijn een professionele organisatie met een enorme hoeveelheid beschikbare kennis en ervaring. We beheren ruim 12,4 miljoen vierkante meter bruto vloeroppervlak aan gebouwen en circa 94.000 hectare grond. Onze medewerkers ontwikkelen en beheren onder meer rechtbanken, kazernes, magazijnen, kantoren, musea, gevangenissen, gerechtsgebouwen, paleizen en monumenten.

Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken project- en procesmanagers, inkopers, contractmanagers, gebouwbeheerders, juristen, restauratiespecialisten, ingenieurs en architecten. Maar ook ecologen en kunsthistorici. Wij zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie én ontwikkeling en herontwikkeling van gebouwen en terreinen.
Zie voor meer informatie over het Rijksvastgoedbedrijf.
De directie Vastgoedbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebouwen, gebouw gebonden (technische) installaties en terreinen en gronden van het Rijksvastgoedbedrijf, zowel in de fase van (tijdelijk) gebruik als leegstand.

Vastgoedbeheer
De afdeling Assetmanagement vervult de eigenaars- of verhuurdersrol van panden en object van het Rijksvastgoedbedrijf. Voor de Rijksportefeuille is het Rijksvastgoedbedrijf eigenaar van het vastgoed met alle daarbij behorende rechten en plichten. Voor de Defensieportefeuille treedt het Rijksvastgoedbedrijf op namens de materieelbeheerder van het vastgoed. De afdeling is onderverdeeld in zes secties: Asset Kantoren, Asset Justitie en Veiligheid, Asset Specialties en Bijzondere Specialties, Asset Defensie, Inspecties en Instandhouding en Omgevingsmanagement.

Cluster Verkrijgen vergunningen
Het cluster Verkrijgen vergunningen is onderdeel van de sectie Omgevingsmanagement en wij verkrijgen, bewaken en beheren het procedureel juridische proces van toestemmingen op het gebied van milieu, natuur, bouwen, reclame, inrit, sloop en kap.
Kandidaatomschrijving - Functietaken
Project
Opstellen van aanvragen voor Omgevingsvergunningen milieu/natuur.
Opdrachtomschrijving
Als adviseur Omgevingsvergunningen milieu en natuur verzorg jij de aanvragen voor toestemmingen milieu en natuur voor Defensieactiviteiten. Denk hierbij aan toestemmingen voor het uitvoeren van schietoefeningen, activiteiten op militaire vliegbases en kazernes. Je bereidt zelfstandig (onderdelen van) de aanvraag / melding voor en werkt hierin zelfstandig, samen met een projectleider, de opdrachtgever (Defensie) en andere collega’s.

In de functie van adviseur Omgevingsvergunningen milieu ben jij de specialist als het aankomt op aanvragen en meldingen. Je vraagt informatie op en verwerkt deze tot een overzichtelijke aanvraag of melding. Hierin neem je zelfstandig beslissingen over de inhoud, ben je in staat de opdrachtgever en projectleider hierover te adviseren en plan je je werkzaamheden zelf in. Ook voer je vooroverleg met het bevoegd gezag. Waar nodig begeleid je externe onderzoeken, zoals voor geluid of stikstofdepositie en zet je deze ook uit naar de markt.

De locaties van de projecten zijn verspreid over het hele land. Het is meestal nodig om een goed beeld te krijgen om te reizen naar een locatie. De meeste werkzaamheden vinden plaats vanuit kantoor en thuis. Voor een goede samenwerking met collega’s en de opdrachtgever zullen ook afspraken op locatie plaats vinden. Richtlijn voor thuiswerken is maximaal 2 dagen. Het team werkt vanuit vestigingen in Utrecht, Tilburg, Arnhem en Den Haag en Utrecht is onze centrale samenwerklocatie.

Positie
Ons cluster Verkrijgen Vergunningen. Je werkt met een vijfentwintigtal collega’s binnen het cluster Met saamhorigheid, behulpzaamheid en de nodige humor vormen we een team. In samenwerking met projectleiders, vergunninghouders en collega’s uit andere vakdisciplines borgen we de juridische basis voor realisatie en gebruik van vastgoed. Wij zorgen voor het verkrijgen van een breed scala van toestemmingen, waarover we voorafgaand aan projecten of lopende aanvragen adviseren. Zoals toestemmingen voor bouw, sloop, kap, natuur, milieu, water en brandveiligheid.

Omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden, te behalen resultaten en te onderhouden contacten (niet onder leiding en toezicht van het Rijksvastgoedbedrijf).
  • Inventariseren en verzamelen van de benodigde informatie voor een aanvraag;
  • Opstellen en indienen van aanvragen toestemmingen milieu/natuur;
  • Advisering aan de projectleider of opdrachtgever over de inhoud van de aanvraag;
  • Terugkoppeling aan en afstemming met de projectleider en opdrachtgever over de aanvraag;
  • Indienen van aanvragen via het DSO;
  • Inhoudelijk beoordelen van (ontwerp)beschikkingen;
  • Verkregen toestemming opleveren aan opdrachtgever en overdragen in de beheeromgeving RVB;
  • Administratie en registratie van processtappen en documenten in diverse systemen.
Meest essentiële competenties
De aangeboden kandidaat bezit de competenties:
  • Resultaatgerichtheid;
  • Analytisch vermogen;
  • Klantgerichtheid;
  • Nauwkeurigheid;
  • Initiatief;
  • Samenwerken;
  • Schriftelijk communiceren;
  • Adviesvaardigheid;
  • Plannen en organiseren.


Gevraagd

CV eisen
Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en maximaal 5 pagina’s A4, tenzij hieronder anders aangegeven.

Toelichting op eisen en wensen: Als je 100% aan de eisen voldoet, zet dat dan ook helder in je CV om afwijzing in de papieren ronde te voorkomen. Voldoe je (op CV) niet aan de eisen, dan zal de opdrachtgever je aanbieding namelijk afwijzen. Met de wensen zijn punten te verdienen om hoger in de ranking te komen. Zorg ook hier dat deze helder in je CV terug te vinden zijn:

Eisen (Knock-Out – Vermeldt dit dus helder in je CV als je voldoet)
Jij herkent jezelf (en voldoet aan het gestelde) in de kandidaatsomschrijving en functiebeschrijving, kan deze opdracht uitvoeren en weet ons hiervan te overtuigen middels je in je CV beschreven ervaringen en opleidingen, aangevuld met je onderbouwing in je motivatiebrief.

Eis01: De aangeboden kandidaat heeft minimaal HBO werk en denkniveau aangevuld met kennis van de Omgevingswet (v/h WABO). Dit kan worden aangetoond door een afgeronde HBO opleiding en/of minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als vergunning aanvrager/verlener.
(Toelichting: Deze afgeronde en erkende opleidingen moet duidelijk zijn benoemd in het CV van de kandidaat. Benoem bij elke opleiding of deze is afgerond en wanneer het diploma is behaald. Bij het niet benoemen of het diploma is behaald zal de aanbieding terzijde worden gelegd.)

Eis02: De aangeboden kandidaat beschikt over:
-Minimaal 5 jaar ervaring met het voorbereiden en aanvragen en/of verlenen van WABO toestemmingen op in ieder geval het gebied milieu
-Ervaring met het voeren van overleg met/als bevoegd gezag.
(Toelichting: Deze kennis moet duidelijk zijn benoemd in het CV van de kandidaat. Benoem bij welke opdrachtgever deze werkervaring is opgedaan en de periode [mm-jjjj].)

Eis03: De aangeboden kandidaat verklaart dat hij/zij beschikbaar is conform het opdrachtprofiel (uren en opdrachtperiode inclusief eventuele verlengingen).

Eis04: De aangeboden kandidaat verklaart dat hij/zij zal meewerken aan een MIVD-screening en hiertoe alle gegevens z.s.m. zal verstrekken na een verzoek daartoe. Tevens verklaart de kandidaat kennis te hebben genomen van het verkrijgen van deze verklaring als ontbindende voorwaarde.

Eis05: Tariefstelling: Een binnen de tariefrange passend (of op genoemde salarisschalen afgestemd) uurtarief.

Eis06 / vormeis: Benoem duidelijk in het CV bij de opleiding en werkervaringen aan welke eis (onder vermelding van het nummer van deze eis) hiermee wordt voldaan. Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit is in het Nederlands opgesteld en in Pdf-formaat van maximaal 7 pagina's A4.
De kandidaat beschrijft per wens, met behulp van en verwijzing naar referenties, niet ouder dan 7 jaar, hoe en in welke mate hij daaraan voldoet. De kandidaat dient zijn antwoorden te geven op een los document, dat bij het cv wordt gevoegd (max. 3 A4 voor alle wensen tezamen). Hierbij dient het verband tussen de wens en de referentie telkens duidelijk te worden omschreven, per aspect en waar mogelijk aan de hand van concrete voorbeelden en situaties.

Eis07: De aangeboden kandidaat dient te beschikken over voor de uitvoering van de opdracht geschikte elektronische hulpmiddelen. De elektronische hulpmiddelen worden niet door het Rijksvastgoedbedrijf ter beschikking gesteld. Onder elektronische hulpmiddelen vallen mobiele telefoon, computer, laptop en/of tablet.

In verband met de werkzaamheden is het een eis dat een positieve referentie omtrent integriteit verifieerbaar is. Daarnaast dient de kandidaat een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen binnen 4-6 weken na start van de opdracht.

Wensen – Hoe beter je hier aan voldoet, des te hoger je kansen, zorg dus dat als je hieraan voldoet, het in je CV beschreven staat.
Beschrijf in een korte motivatie (max 1 A4) je aanpak van een opdracht van vergelijkbare aard en benoem daarin concreet behaalde resultaten. Ga in op de eisen en wensen.

Scoor jij 100% op de specifieke wensen? Dan maak je meer kans:
Tariefstelling: Een concurrerend uurtarief. Het uurtarief wordt mee gewogen in de beoordeling.
Weging prijs: 20 punten
Weging kwaliteit: 80 punten

Wens 1: De mate van ervaring met het aanvragen van omgevingsvergunningen:
-Inhoudelijke kennis van en ervaring met Natuurwetgeving;
-ervaring in het aanvragen van milieu toestemmingen;
-kennis van de Omgevingswet
40 punten

Wens 2: De mate van ervaring met het werken in teamverband bij vergunning trajecten waar meerdere vergunning disciplines/specialisten samenwerken.
-Samenwerken met specialisten verdeeld over verschillende vestigingen
-Ervaring met het werken met/in een projectorganisatie
-Onderdeel zijn van vergunning trajecten waar meerdere vergunningprocedures / onderzoeken samenhangen en/of komen.
20 punten

Wens 3: De mate van ervaring met het aanvragen van vergunningen voor de Rijksoverheid / Defensieobjecten.
-Heeft ervaring met de werkwijze binnen de Rijksoverheid en de Defensieobjecten
5 punten

Wens 4: De mate van beschikbaarheid in uren
-Is 36 uur beschikbaar
15 punten

De volgende competenties worden gevraagd (tip: Neem mee in je CV/motivatiebrief) en getoetst in het gesprek:
  • Resultaatgerichtheid;
  • Analytisch vermogen;
  • Klantgerichtheid;
  • Nauwkeurigheid;
  • Initiatief;
  • Samenwerken;
  • Schriftelijk communiceren;
  • Adviesvaardigheid;
  • Plannen en organiseren.
Hoe helderder bovenstaande in je CV staat, hoe groter je kansen om door de eerste, papieren selectie te komen! Vergeet de motivatie niet!

VOG:
Voor het werken bij de overheid is een VOG een vereiste.

Aanbod

ZZP mogelijkheden
Als zzp-er / freelancer aan de slag? We helpen je graag: zzp-ers zijn van harte welkom bij Mast Nederland. Hou rekening met de tariefrange en dat onze opdrachtgever het uurtarief mee weegt in de beoordeling. Ben je benieuwd welke berekening hiervoor gehanteerd wordt, laat het gerust weten!

Je offerte is all-in
Wij vragen je om in je offerte een all-in uur tarief te offreren. Dit betekent inclusief ALLE kosten. Het tarief dat we afspreken is ook echt voor jou! De overeengekomen uurtarieven staan vast voor de duur van de overeenkomst (inclusief alle verlengingen), zijn in euro’s, omvatten alle belastingen (maar exclusief BTW) en betreffen de overeengekomen prestatie, alsmede alle overige kosten, zoals die van training of inwerking van personeel, overuren / avond- en weekendwerkzaamheden, reis- en verblijf- en voorrijkosten, kosten voor apparatuur / hulpmiddelen en administratiekosten.
Vanzelfsprekend ben je ingeschreven met je organisatie bij de KVK en ben je afdoende verzekerd om deze opdracht uit te kunnen voeren.

LET OP HET VOLGENDE:
1. Omdat de voertaal bij deze klant Nederlands is, dienen je CV en je motivatiebrief opgesteld zijn in de Nederlandse taal (tenzij expliciet anders aangegeven). Niet-Nederlandstalige documenten worden door de opdrachtgever niet beoordeeld en leiden hierdoor tot een afwijzing. Bij een afwijzing door het ingediend hebben van niet-Nederlandstalige documenten krijg je geen bericht.
2. Laat je maar door 1 bureau voorstellen. Dit voorkomt uitsluiting van de procedure door de opdrachtgever.
3. Wij werken rechtstreeks met zzp collega’s samen. Om te voorkomen dat de keten onnodig lang wordt, werken wij niet samen met andere bemiddelaars. Met je inschrijving verklaar je als zzp collega via Mast Nederland aan de slag te willen gaan en niet gebonden te zijn aan een ander bureau of organisatie. Na je inschrijving zullen wij rechtstreeks contact met de ingeschreven kandidaat opnemen.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in