+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Deventer.
Laad meer vacatures

Afstudeeropdracht ‘Real-time data integratie op basis van Change Data Capture Deventer

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Topicus

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Stage

Vacature in het kort

Duik in de wereld van real-time data integratie met een afstudeeropdracht bij ons! Werk aan het efficiënt synchroniseren van systemen met terabytes aan basisschoolgegevens. Je maakt deel uit van een dynamisch ontwikkelteam, geniet van een gezellige sfeer, wekelijkse Javahouse lunches, en de kans om te leren van ervaren professionals. Ontdek onze unieke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ons eigen bier, pizza's uit de steenoven, en heersende versgemalen bonenkoffie. Interesse in deze kans? Lees meer!
 

Volledige vacaturetekst

Afstudeeropdracht ‘Real-time data integratie op basis van Change Data Capture'

Wil jij meewerken aan het live synchroniseren van systemen met terabytes aan data van basisscholen?


Waar kom je te werken?

Je gaat aan de slag bij onze divisie Topicus Onderwijs, specifiek bij het product ParnasSys. ParnasSys is een administratief systeem waarin alles rondom basisscholen wordt opgeslagen, zoals groepen, leerlingen, en medewerkers. ParnasSys wordt gebruikt door 90% van de basisscholen in Nederland.


Wat ga je doen?

Naast ParnasSys zelf zijn er ook andere applicaties die werken op basis van de data van ParnasSys. Deze applicaties doen vaak eens in de zoveel tijd een synchronisatie met de gehele database zodat de data up-to-date blijft. Het probleem is echter dat de data over de jaren heen gigantisch groot is geworden, waardoor de synchronisaties te lang gaan duren.

Jij gaat dit proces verbeteren door gebruik te maken van Change Data Capture. Dit wil zeggen dat niet elke keer de hele database wordt gesynchroniseerd, maar alleen de veranderingen. Zo kan bijvoorbeeld live een update naar alle applicaties verstuurd worden die zegt dat een leerling van groep is veranderd, die direct verwerkt kan worden.


Wat kun je verwachten tijdens je afstuderen?

Je komt terecht in een gezellig ontwikkelteam met meerdere ontwikkelaars, UX designers, testers, en een product owner. Zo staat er altijd wel een muziekje aan, wordt er genoeg gekletst en gaan we elke donderdag naar de Javahouse om een lekkere lunch te halen. Je zult begeleid worden door Tim, een enthousiaste ervaren full-stack developer met een expertise in backend
development in Java.


En wat verwachten wij van jou?

Jouw gedrevenheid en een leergierige instelling zijn voor ons het allerbelangrijkst. Tim helpt je vervolgens om jouw afstudeer/stageopdracht goed te doorlopen. Maar, om succesvol te kunnen zijn is een goede basis natuurlijk wel belangrijk.

Dit betekent dat jij:

  • een hbo-/wo-student in de richting informatica bent;
  • communicatief vaardig bent;
  • aan de slag wil met Java en PostgreSQL;
  • (basis) kennis hebt van relationele databases.
En wat betekent dit voor jou?
  • Carrièreperspectief. Veel van onze afstudeerders blijven bij ons plakken. Ben je een talent in de dop? Dan is de stap naar een vaste baan of traineeship zo gemaakt!
  • Een vergoeding van € 500,- per maand.
  • Een studentbindingsprogramma: regelmatige bijeenkomsten met alle studenten binnen Topicus.
  • Heersende versgemalen bonenkoffie, ons eigen Gifkikker bier en pizza's uit onze eigen steenoven.
  • Enorm veel kennis. Ook als afstudeerder schuif je aan bij een kennissessie, zoals onze eigen conferentie TopiConf, verschillende Meetups of vakinhoudelijke presentaties.
  • Uitdaging: de applicaties die wij maken zijn vrij complex én we experimenteren graag met de nieuwste technologieën en werkvormen. Alles om onszelf én onze klanten beter te maken.
  • Een vaste begeleider als aanspreekpunt en beoordelaar, maar eigenlijk helpen al jouw directe teamleden en collega's om jouw afstudeeropdracht tot een succes te maken.
  • En niet te vergeten: zo'n 1.200 enthousiaste collega's die je kunt ontmoeten tijdens onze legendarische feesten, borrels, game nights, hackathons en events. Wij brouwen onze Topicus Gifkikker (ons eigen speciaalbier). Kijk maar!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in