+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Gouda.
Laad meer vacatures

RAMS Engineer Gouda

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Koninklijke BAM

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • Universiteit of hoger
  • Medior

Aanbod

  • Vast contract
  • Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

Houd jij samen met je collega’s graag grip op het realiseren van prachtige, maar ook complexe projecten? Wil jij betrokken zijn vanaf de tenderfase tot aan de oplevering? Heb jij een brede interesse in techniek en ga je daar ook graag mee aan het werk? Kom dan ons team versterken bij BAM Infraconsult!

Wat ga je doen

Jij levert een belangrijke bijdrage aan het ontwerp en realiseren van complexe infrastructurele werken. Vanaf de tenderfase tot aan de oplevering ben je verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het borgen van de beschikbaarheid en veiligheid van complexe technische systemen en installaties. Zoals een sluis met bediening- en besturing, aandrijving motoren, hydraulische systemen, een brug, soms een spoorweg. Er worden vaak hoge eisen voor beschikbaarheid gesteld, zoals ten hoogste enkele uren ongeplande uitval per jaar.

Je bent proactief, zoekt de mensen, klant en belanghebbenden op, en adviseert, helpt om verbeteringen te implementeren. Dankzij jouw ondersteuning hebben projectteams grip op het realiseren van beschikbare, veilige objecten die zijn ontworpen op robuustheid, geoptimaliseerd voor redundantie, goed toegankelijk voor onderhoud, met hulpmiddelen, logistiek en reservevoorraad, met een tevreden klant, beheerder, en een voorspoedige projectoplevering. 

Jouw taken

Je komt terecht op de afdeling Technische Installaties van BAM Infraconsult. Deze afdeling bestaat uit 20 professionals die zich bezig houden met bijvoorbeeld systeem integratie, systeemtesten, cyber security en machineveiligheid.

Voor de RAMS Engineer is de grootste uitdaging het aansturen, controleren en borgen dat de ontwerp- en realisatieteams de vereiste RAMS prestaties waarmaken, en deze ook bij de later opkomende andere prioriteiten de juiste aandacht en invulling blijven behouden.

  • Je maakt faalanalyses (Failure Modes, Effects and Criticality Analysis), 
  • Je berekent faalkansen met foutenbomen, 
  • Je onderzoekt oorzaken als bedienfouten, software fouten, externe gebeurtenissen zoals aanvaring van de sluisdeur of brand in een bedienruimte
  • Je maakt veiligheidsanalyses (falen constructie, aanrijding, ontsporing). Je ontdekt waar te weinig of teveel maatregelen worden voorzien, en communiceert om af te stemmen hoe dit op een betere manier kan worden opgelost. 
  • Je evalueert ontwerpvoorstellen en plannen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de RAMS-eisen en industriestandaarden. 
  • Je ontwikkelt inspectie- en testprocedures voor het valideren van de systemen om te garanderen dat ze voldoen aan specificaties en normen voor RAMS, en woont deze ook bij.
  • Je werkt samen met belanghebbenden zoals ontwerpers, ingenieurbureau’s, technici en management om te zorgen dat RAMS-aspecten in alle fasen van het project worden geïntegreerd.
  • Je assisteert bij het ontwikkelen van onderhoudsplannen en implementeren van latere verbeteringen om de betrouwbaarheid en veiligheid van installaties ook tijdens de gebruiks-fase te waarborgen.
Jouw werkomgeving

In een snel veranderende wereld formuleert advies- en ingenieursbureau BAM Infraconsult antwoorden op complexe infrastructurele en waterbouwkundige vraagstukken. Daarnaast zijn we de laatste tijd ook actief met de energietransitie. We kijken met een integrale, multidisciplinaire blik naar het landschap en vertalen onze kennis en ervaring naar duurzame, beheerbare, betaalbare, veilige en bouwbare oplossingen. Met innovatie en het steeds verder doorvoeren van BIM streven wij een toppositie na.
Omdat BAM Infraconsult onderdeel uitmaakt van de grootste bouwonderneming van Nederland zijn onze medewerkers niet alleen betrokken in de tender- en ontwerpfase maar ook in de realisatie en het vaak langdurige onderhoud. Het realiseren van kleine en grote projecten in de huidige contractvormen vraagt om intensieve samenwerking. Bij Infraconsult loop je mee t/m uitvoering van het project.

Wij bieden jou
  • Een uitdagende baan met veel persoonlijke en professionele ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van opleidingen/trainingen welke mede door ons kenniscentrum BAM-Learning wordt verzorgd. Jij kan jezelf daardoor verder ontplooien op het gebied van kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie;
  • Je wordt onderdeel van een inhoudelijk sterke en hecht team waar eigen initiatief wordt gewaardeerd.
  • Een werkomgeving waar een goede balans tussen werk en privé hoog in het vaandel staat.
  • De mogelijkheid om deels thuis te werken m.b.v. een door BAM gefaciliteerde thuiswerkplek
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket, waarmee je recht hebt op 30 vakantiedagen en 13 atv-dagen per kalenderjaar op basis van een fulltime dienstverband;
  • Een reiskostenvergoeding woon- werkverkeer;
  • Bedrijfsfitnesskorting van gemiddeld 40%;
  • Kortingen op bijvoorbeeld Microsoft Office (mobiele telefonie, privéverzekeringen zoals auto, woning en inboedel. Tevens beschikken wij over een Homestudio waar de HP store, woonwinkels en keukenapparatuur aan verbonden zijn). 
  • Toegang tot geavanceerde door onszelf ontwikkelde geautomatiseerde ontwerpsoftware.
  • Voor alle jonge BAM medewerkers is er Young BAM. Young BAM organiseert diverse activiteiten om je netwerk te vergroten en andere jonge collega’s te leren kennen bijvoorbeeld tijdens (internationale) projectbezoeken en borrels.
Hier herken jij jezelf in

Om deze functie goed uit te oefenen vragen we het volgende van de kandidaat:

  • Je hebt WO werk- en denkniveau met goede kennis van/affiniteit met technische installaties, risicobeheersing, statistische analyse, normen en voorschriften op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid, en een grondig begrip van engineeringprincipes (denk bijvoorbeeld aan Elektrotechniek – Informatica - Werktuigbouwkunde). 
  • Idealiter heb je tussen de 0 en 5 jaar ervaring.
  • Je bezit een goed oog voor detail, bent analytisch sterk en secuur, hebt een hoog probleemoplossend vermogen en sterke communicatieve vaardigheden. 
  • Je bent pragmatisch, creatief, een teamplayer en oplossingsgericht.
Het sollicitatieproces

Heb je interesse in deze functie, solliciteer dan via de button op deze pagina. Dat werkt snel en eenvoudig, en op die manier komen jouw gegevens direct en veilig in ons systeem, zodat we jouw cv de aandacht kunnen geven die het verdient. We streven naar een mooie diversiteit op de afdeling, dus schroom niet om te reageren.
Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met Pleun Lok (Corporate Recruiter) via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. 
 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in