+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Groningen.
Laad meer vacatures

Expert persoonsgerichte aanpak Openbare Orde en Veiligheid Groningen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Gemeente Groningen

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.558 - € 5.247 p/m

Vacature in het kort

Duik in de wereld van veiligheid en leefbaarheid bij een toonaangevende gemeente. Als PGA-expert werk je aan een innovatieve pilot voor de repressieve aanpak van jongeren in de ondermijnende criminaliteit. Je vormt de spil in een integrale persoonsgerichte aanpak en draagt bij aan het voorkomen van recidive en gedragsverandering. Geniet van flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden, en een persoonlijk keuzebudget voor extra s. Meer weten over deze leuke kans? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Hier werk je aan mee
De gemeente Groningen voert regie op veiligheid, leefbaarheid en zorg. Dit doet ze op verschillende manieren. Een van de manieren is de repressieve aanpak. De repressieve aanpak is een aanpak voor Groningse jongeren tussen de 12 en 27 jaar die misdrijven (high impact crime, drugs- en geweldsdelicten) plegen en/of daar verdachte van zijn. De aanpak willen we lerende wijs in de vorm van een pilot vormgeven.

Het gaat om onder andere de harde kern van een problematische jeugdgroep en andere jongeren die doorgroeien in de ondermijnende criminaliteit. De aanpak wordt uitgevoerd onder het samenwerkingsconvenant en privacy-protocol van het Zorg- en Veiligheidshuis Groningen. In het Zorg- en Veiligheidshuis Groningen vindt in dit kader casusoverleg onder leiding van een procesregisseur plaats ten behoeve van een keten overstijgende persoonsgerichte aanpak voor daders van criminaliteit en/of ernstige overlast.

Hier ga jij je mee bezig houden
Gemeente Groningen is op zoek naar een PGA-expert die intensief betrokken is bij de persoonsgerichte aanpak. Als PGA-expert ga je, binnen de kaders van de pilot repressieve aanpak en in nauwe samenwerking met de procesregisseur van het Zorg- en Veiligheidshuis en ketenpartners, de aanpak verder vormgeven. Je vertegenwoordigt de gemeente in het Zorg- en Veiligheidshuis en ziet toe dat in de casussen de veiligheid en de openbare orde niet uit het oog verloren raakt.

Een persoonsgerichte aanpak is een integrale, op de persoon en het systeem toegesneden mix van bestuurlijke, straf-, zorg- en overige interventies. Elke aanpak is maatwerk. De aanpak beoogt verder afglijden in de criminaliteit te voorkomen en/of duurzaam recidive tegen te gaan. Het bewerkstelligen van een gedragsverandering. We willen bereiken dat de persoon geen negatieve invloed (meer) heeft op minderjarigen in zijn/haar omgeving.

Als gemeentelijk expert verzamel, verken, regel en adviseer je over waar de inzet van gemeentelijke instrumenten op het gebied van school, werk, inkomsten/dagbesteding, schuldenproblematiek, identiteitsdocumenten, zorg en bestuurlijke maatregelen nodig is. Je bent aanspreekpunt voor de partners wat betreft de voortgang van de gemeentelijke acties. Als PGA-expert stel je alles in het werk om op casusniveau het verschil te maken en afgesproken persoonsgerichte doelen te halen.

Hier kom je te werken
De afdeling Openbare Orde & Veiligheid (OOV) is onderdeel van de directie Veiligheid. Veiligheid is een jonge directie die zichtbaar is in het publieke domein en continue in ontwikkeling is. We bewegen mee met de politieke agenda, krijgen een steeds stevigere positie in het veiligheidsdomein en groeien de komende jaren door. De werkzaamheden binnen de directie zijn gericht op een veilige gemeente die aantrekkelijk is voor onze inwoners en bezoekers.

De afdeling OOV opereert in het hart van de samenleving. Veiligheid is een randvoorwaarde om in vrijheid te leven. Daarom staat veiligheid hoog op de agenda van onze gemeenteraad en van de inwoners van onze prachtige gemeente. Onze ambitie is helder: Groningen is en blijft een aangename, levendige en bovenal veilige gemeente.

Wij ondersteunen en adviseren de burgemeester. Complexe vraagstukken, media-aandacht, bestuurlijke interventies en onvoorziene incidenten maken dynamiek en flexibiliteit tot een vaste waarde in ons dagelijkse werk. We zetten ons in om (ondermijnende) criminaliteit te verminderen, het veiligheidsgevoel van inwoners te verbeteren en incidenten, ordeverstoringen en crises te voorkomen en bestrijden. Hierin werken we nauw samen met onze (veiligheids)partners als de politie, Openbaar Ministerie, de afdeling toezicht en handhaving, WIJ Groningen, etc.

Ons team bestaat uit ruim 35 gedreven professionals die zich onderscheiden door flexibiliteit, expertise en toewijding. Als team voeren wij regie op de beleidsontwikkelingen en de uitvoering daarvan. Wij willen resultaten boeken door samenwerking, door denken en doen met elkaar te verbinden en door oog te hebben voor de effecten van onze activiteiten in de samenleving.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

  • je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding, maar ook kennis van en ervaring met het werken in een politiek bestuurlijk gevoelige omgeving;
  • je hebt affiniteit met openbare orde en veiligheid en de aanpak van personen en gezinnen;
  • je bent in staat om jouw mening inhoudelijk helder te onderbouwen en weet de juiste vragen te stellen aan de juiste mensen en laat je daarbij niet snel uit het veld slaan of omver blazen;
  • je durft te experimenteren en te innoveren;
  • je bent communicatief sterk en schakelt eenvoudig tussen meerdere partijen op verschillende niveaus;
  • je zoekt duidelijk de verbinding en hebt talent voor samenwerken;
  • je bent gericht op resultaat, maar beschikt ook over een goede dosis humor.

Hier kun je op rekenen

  • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €5.247,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 10, HR21 normfunctie Adviseur IV);
  • een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling bij een wederzijdse klik;
  • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
  • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
  • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
  • een telefoon, een iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Koen Jongsma via telefoonnummer 0650260172.

Reageren kan tot en met 12 mei 2024 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats in de week van 24 mei aanstaande.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in