+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Hilversum.
Laad meer vacatures

Lid: Raad van Toezicht Hilversum

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stip Hilversum

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Stip Hilversum

Gevraagd

  • Parttime
  • Universiteit of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

De Raad van Toezicht van Stip zoekt een nieuw lid met expertise in Financiën & Bedrijfsvoering, om ook zitting te nemen in de Auditcommissie. We bieden een unieke kans om bij te dragen aan het openbaar basisonderwijs in Hilversum, waarbij je kunt werken aan maatschappelijk relevante thema's zoals inclusiviteit en diversiteit. Je komt terecht in een collegiaal team en krijgt jaarlijkse scholingsmogelijkheden aangeboden. Enthousiast om meer te leren? Verken de volledige details hieronder!
 

Volledige vacaturetekst

De Raad van Toezicht van Stip is op zoek naar een ondernemend en enthousiast lid met als aandachtsgebied Financiën & Bedrijfsvoering. Wij zoeken een kandidaat met relevante ervaring met het onderwijs die vanuit de interne toezichtrol een stevige gesprekspartner voor het College van Bestuur kan zijn.



Lid Raad van Toezicht - Profielschets

Stichting Stip Hilversum
Stip biedt goed en waardevol basisonderwijs voor alle kinderen uit Hilversum. Met 15 openbare basisscholen op 19 plekken in Hilversum is er altijd een Stip-school in de buurt. Ouders kunnen zelf kiezen welke school bij hen past. Elke Stip-school is uniek. Van klein tot groot. En van tweetalig of internationaal onderwijs tot onderwijsconcepten als Dalton en de Vrije School. Elk kind is bij ons welkom. Een divers aanbod voor openbaar onderwijs in Hilversum. Wij zijn Stip. Samen meer dan uniek. 
 
Missie en Visie
Wij zijn Stip. Een stichting voor openbaar basisonderwijs in Hilversum. We kijken altijd verder!

Wij geloven dat ieder kind met de juiste aandacht verder komt. Diversiteit is onze kracht. Elke Stip-school is uniek. Daarom is er altijd een school die bij een kind past. Je vindt ons met 19 locaties door heel Hilversum. Samen maken we het verschil met goed en waardevol onderwijs waar iedereen welkom is. Zo vergroten we kansen voor alle kinderen. Dat is onze Stip op de horizon.

Samen meer dan uniek
Dat zijn we! Met 15 openbare basisscholen bieden we een divers aanbod aan openbaar basisonderwijs. Want elke school is uniek op zijn eigen manier! Klein of groot. En van tweetalig of internationaal tot een onderwijsconcept als Dalton of de Vrije School. Alle kinderen en leerkrachten zijn bij ons welkom. Samen meer dan uniek!

Talentontwikkeling met Stip op één.
Praktisch talent of extra uitdaging nodig? Bij ons staat het kind en zijn of haar behoefte centraal. Iedereen mag zichzelf zijn. We kijken naar de unieke talenten van elk kind en wat of hij of zij nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen.

Bijdragen aan onze wereld
Met lef werken wij aan een maatschappij voor nu en de toekomst. Onze leerlingen krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen. In ons onderwijs nemen we ook de wereld van nu mee. Met onderwerpen als gelijkwaardigheid, inclusiviteit, diversiteit en digitalisering.

College van Bestuur
Stip Hilversum heeft een college van bestuur en een raad van toezicht. Caroline van Veen en Leonie van Meeteren vormen het tweehoofdig college van bestuur. Samen geven zij leiding aan onze organisatie in Hilversum met ruim 400 medewerkers en ongeveer 3500 leerlingen. Het Stip-bureau ondersteunt hen én natuurlijk alle scholen van Stip Hilversum.
 
Caroline van Veen is de bestuurder met het aandachtsgebied Onderwijs en Kwaliteit. Leonie van Meeteren neemt het aandachtsgebied Bedrijfsvoering voor haar rekening. Beide bestuurders zijn zowel gezamenlijk als ieder afzonderlijk verantwoordelijk voor alle bestuurstaken. De formele besluitvorming is voorbehouden aan het college van bestuur in volledige samenstelling.

Bezoek voor meer informatie over Stip Hilversum onze website.

Raad van Toezicht
Omdat de termijn van een van de leden verloopt, is de raad van toezicht van Stip op zoek naar een nieuw lid met als aandachtsgebied Financiën & Bedrijfsvoering om ook zitting te nemen in de Auditcommissie. We zoeken een kandidaat met relevante ervaring op het gebied van financiële continuïteit van een maatschappelijke organisatie, bij voorkeur een stichting, die vanuit de interne toezichtrol een stevige gesprekspartner voor het college van bestuur kan zijn. Een deskundige collega die verbindend is, expertise over financiën en bedrijfsvoering meeneemt en het college van bestuur kan uitdagen om de huidige ontwikkeling in kwaliteit van bedrijfsvoering te continueren.

De raad van toezicht houdt toezicht op de besturing van de organisatie en heeft de volgende taken, verantwoordelijkheden en rollen:

  • werkgeverschap van het college van bestuur;

  • klankbord en adviseren van het college van bestuur;

  • toetsing van de besluitvorming;

  • verbinding houden en informatie verkrijgen vanuit alle lagen in de organisatie:

  • werk- en locatiebezoeken.

De raad van toezicht is zo samengesteld dat de expertise die nodig is om de strategische, bestuurlijke en inhoudelijke processen binnen Stip te kunnen begrijpen en beoordelen ruim aanwezig is. In de huidige samenstelling is kennis van juridische en financiële zaken, HR, huisvesting en onderwijs aanwezig. De raad van toezicht bestaat uit vijf leden en drie commissies: de Auditcommissie, de Renumeratiecommissie Mens & Organisatie en de commissie Onderwijs & Kwaliteit.

Sinds haar aantreden heeft het huidige college van bestuur energie gestoken in het op orde krijgen van de bedrijfsvoering van Stip. Hierbij is ook ruime aandacht uitgegaan naar de samenwerking met de organisatie zodat de nieuwe afspraken en werkwijzen goed geborgd zijn in de organisatie. Hiertoe is koersplan opgesteld waar de afgelopen periode veel focus op geweest is. Nu dit loopt verlegt deze focus zich naar de realisatie van het strategisch beleidsplan 2024-2028. Hierbij werken we steeds aan een passende en constructieve samenwerking tussen het college van bestuur en de raad van toezicht. 

Algemeen profiel leden Raad van Toezicht

De raad van toezicht heeft de opdracht toezicht te houden met een juist evenwicht tussen betrokkenheid en afstand. De raad van toezicht moet in staat zijn maatschappelijke signalen tijdig op te vangen, deze te vertalen naar de gewenste ontwikkeling van Stip en een professionele sparringpartner te zijn voor het college van bestuur.Daarnaast moet de raad in staat zijn en in de gelegenheid gesteld worden om haar formele taken goed uit te voeren.

De raad van toezicht streeft ernaar een diverse samenstelling te hebben, zowel in inhoudelijke achtergrond als in persoonlijke stijl. Hiernaast ambiëren we een afspiegeling van ons leerlingenbestand te worden.

Alle leden van de raad van toezicht voldoen aan de volgende algemene kenmerken

  • Beschikken over een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau; 

  • Onderschrijven het doel, de grondslag, het karakter en de waarden van Stip;

  • Zijn maatschappelijk actief en betrokken;

  • Hebben affiniteit met het openbaar onderwijs;

  • Beschikken over een natuurlijk gezag en leiderschap;

  • Zijn in staat integraal toezicht te houden en oog te hebben voor de verschillende en soms tegenstrijdige belangen;

  • Zijn onderzoekend, kunnen open gesprekken voeren en verstaan de kunst van luisteren en doorvragen;

  • Zijn in staat om hoofdlijnen van beleid te beoordelen en snel de essentie zien, goede vragen te stellen en een oordeel te vormen;

  • Beschikken over voldoende tijd om de rol goed te kunnen invullen en bij alle vergaderingen aanwezig te kunnen zijn.

Specifieke eisen lid raad van toezicht met Financieel profiel

 Voor dit specifieke lid van de raad van toezicht is belangrijk dat deze:

  • Een bedrijfseconomische of financiële achtergrond heeft met specifieke kennis en ervaring op het gebied van financiën, en bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld als financieel directeur, controller of accountant vanuit de controlepraktijk.

  • Beschikt over ervaring in de wereld van het onderwijs of een vergelijkbare non-profit sector, bij voorkeur binnen stichtingen. En scherp inzicht heeft in de financiële continuïteit van een maatschappelijke organisatie.

  • Denkt en handelt vanuit een meerjarenperspectief en heeft meerdere scenarioâs voor ogen bij de financiële doorwerking van de strategische koers, de financiële gevolgen van veranderingen in wet- en regelgeving en in de externe omgeving. Hierbij alert is op de daarbij behorende verantwoording en informatiestromen. Door de cijfers en risicoâs heen kijkt en stelt zich op als positief kritisch klankbord op financieel en bedrijfskundig gebied.

  • Ook op bestuurlijk niveau een stevige en inspirerende sparringpartner is voor het college van bestuur en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad.

  • Plaatsneemt in de Auditcommissie en de rol van voorzitter van deze commissie op zich kan nemen wanneer de huidige commissievoorzitter in de zomer van 2025 aftreedt.

  • Ervaring heeft met de samenwerking tussen bestuurders en raad van toezicht. Ervaring als RvT-lid is niet noodzakelijk maar wel een pre. 

Een actieve rol als bestuurder in het PO is niet mogelijk conform de code goed bestuur.

Vergoedingen
Stip is een financieel gezonde stichting met een professioneel team van toezichthouders, opererend in een collegiale sfeer. Er zijn jaarlijks individuele- en teamscholingsmogelijkheden. De leden van de raad van toezicht ontvangen een vergoeding die is gebaseerd op het algemene advies over de honorering zoals uitgegeven door de VTOI-NVTK.

Procedure
De selectiecommissie bestaat uit een vertegenwoordiging van RvT, CvB en GMR. Een RvT-vertegenwoordiging zal een voorselectie van de brieven en cvâs doen. Vervolgens worden de meest geschikte kandidaten aan de selectiecommissiegepresenteerd. Op basis hiervan wordt een selectie van kandidaten uitgenodigd voor een gesprek.

Planning 

  • Wij ontvangen uw reactie graag voor 26 mei.

  • Eerste ronde selectiegesprekken : vrijdag 14 juni (ochtend) of vrijdag 21 juni (middag)

  • Klikgesprekken : maandagavond 1 juli

Wanneer u belangstelling voor deze functie heeft, nodigen wij u uit te solliciteren via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. 

Contactgegevens
Peter Buisman, 06-38484339 - voorzitter auditcommissie
Eileen van den Tweel, 06-12282560 - voorzitter renumeratiecommissie


.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in