+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Hoofddorp.
Laad meer vacatures

Projectmanager Planstudie infra en HOV - 36 uren per week - gemeente Haarlemmermeer - 12 / 60 mnd Hoofddorp

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

gemeente Haarlemmermeer

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Freelance

Vacature in het kort

Duik in de uitdagende wereld van mobiliteitsprojecten bij een van de grootste gemeenten in Nederland. Als Projectmanager Planstudie infra en HOV liggen er unieke kansen om bij te dragen aan de toekomst van Haarlemmermeer. Dit is een unieke freelance/zzp/interim opdracht met een aantrekkelijke tariefrange, inclusief alle kosten. Ben jij klaar voor een boeiende nieuwe functie? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Voor de gemeente Haarlemmermeer zoekt Mast Nederland een zzp Projectmanager Planstudie infra en HOV. Reageren op deze vacature kan tot 20 mei 2024 om 15:00 uur.

freelance / zzp / interim opdracht met de volgende kenmerken:
Van 1-7-2024 t/m 1-7-2025 | Optie verlenging: 4 x 12 maanden | Standplaats: Hoofddorp | Dienstverlening & Facilitair | Uren: 36 per week | Als zzp topper aan de slag via Mast Nederland? Welkom! De tariefrange voor deze opdracht is: € 82,50 – € 125,= bruto per uur, inclusief ALLE kosten, exclusief BTW, dat geldt voor de gehele opdracht duur inclusief eventuele verlengingen. De opdrachtgever weegt het tarief nadrukkelijk wel mee in de beoordeling.
Functiebeschrijving
Geef jij graag leiding aan mobiliteitsprojecten die aansluiten op de uitdagingen van morgen bij één van de grootste gemeenten in Nederland? Het bouwen aan Haarlemmermeer en het leiden van onze ontwikkelopgaven en projecten vraagt gedrevenheid in combinatie met resultaatgerichtheid, verbindend leiderschap en visie. Zet jij graag je tanden in deze uitdaging en heb je een goed oog voor de bereikbaarheid van overmorgen? Dan pas je goed bij ons als Projectmanager Planstudie infra en HOV.

Met de bouw van circa 20.000 woningen dragen we bij aan de grote woningbouwopgave die de Metropool Regio Amsterdam (MRA) kent. De regionale stedelijke opgave die er vanuit de MRA ligt, heeft grote invloed op de toekomst van Haarlemmermeer. Haarlemmermeer is een van de weinige gemeenten die nog ruimte heeft om groei te faciliteren. Met deze groei zetten wij ook in op het organiseren van passende mobiliteit. Haarlemmermeer is uniek met haar grote hoeveelheid vrij liggende busbanen die zorgen voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in de regio. Denk hierbij aan de succesvolle Zuidtangent die sinds 2002 in gebruik is. Voor de nieuwe woningbouwontwikkelingen zet Haarlemmermeer in op verdere uitbreiding van dit HOV netwerk, zodat nieuwe en bestaande bewoners een aantrekkelijk alternatief voor de privéauto hebben en de regio goed verbonden is. Daarnaast zetten we in op het aanpassen van onze bestaande wegenstructuur, zodat autoverkeer om de centra geleid wordt en stappen en trappen meer ruimte krijgen.

Planstudie HOV Haarlemmermeer Zuidwest
Haarlemmermeer wil samen met de provincie Noord-Holland, de Vervoerregio Amsterdam (VRA) en het rijk HOV realiseren voor nieuwe inwoners in woningbouwlocaties bij Nieuw-Vennep West en Hoofddorp Zuid. Dit HOV in de vorm van R-net bussen rijdt zoveel mogelijk over een vrije busbaan en wordt onderdeel van de verbinding Noordwijk-Lisse-Hoofddorp-Schiphol. In Haarlemmermeer gaat deze bus rijden via Lisserbroek, Nieuw-Vennep West, Hoofddorp Zuid en het station Hoofddorp.

In 2023 is een verkenning (pre-planstudie) uitgevoerd met de bouwstenen voor een tracé voor de toekomstige buslijn, inclusief bijbehorende kenmerken en voor- en nadelen. Partijen zijn positief over de kansen die een HOV buslijn over een vrije busbaan biedt.

Begin 2024 is een planstudie gestart (haalbaarheidsfase). Haarlemmermeer werkt hiervoor in samenwerking met provincie Noord-Holland en de VRA aan de volgende stap: het komen tot een voorkeursvariant van het te hanteren tracé. In de planstudie wordt een brede afweging gemaakt op het gebied van mobiliteit en ruimtelijke ontwikkelingen. Doel is deze planstudie tweede helft 2025 af te ronden waarna de kaderstellende fase start. In die fase worden onder andere de planologische procedures doorlopen. Het project raakt ook enkele andere projecten die spelen binnen de gemeente, zodat hier rekening mee gehouden moet worden.

De planstudie vindt plaats vanuit het cluster Ruimte, Economie en Duurzaamheid (RED), team Verkeer en Vervoer. De projectmanager wordt vanuit dit team ingezet om initiatieven tot concrete projecten maken. Naast het leiden van de planstudie HOV Haarlemmermeer Zuidwest, zal de projectmanager ingezet worden op diverse andere mobiliteitsprojecten die momenteel opgestart worden. Hierbij valt te denken aan het leiden van studies naar het beter/anders benutten van bestaande wegen.

Kandidaatomschrijving - Functietaken
Functieprofiel Projectmanager:
De werkzaamheden worden uitgevoerd met een compact projectteam. Als projectmanager geef je leiding aan het projectteam. Daarbij is de kandidaat verantwoordelijk voor de functionele en inhoudelijke aansturing. Het projectteam bestaat uit een omgevingsmanager, projectsecretaris, planner en communicatieadviseur. De komende periode zal een extern adviesbureau worden gecontracteerd die een groot deel van de inhoudelijke werkzaamheden uitvoert. De projectmanager stuurt dit aan.

Je werkt in opdracht van een project-MT waarin de drie partijen zijn vertegenwoordigd. Je stuurt op de processen en producten die geleverd dienen te worden in de planstudie. Dit doe je aan de hand van het opgestelde project plan van aanpak. Zo fungeer je als opdrachtgever voor een in te huren adviesbureau. Je schrijft heldere projectdocumenten zoals fasedocumenten en voorstellen voor besluitvorming. Je werkt nauw samen met collega projectmanagers die een raakvlak hebben met de planstudie vanwege gebiedsontwikkelingen. Je hebt een goed oog voor draagvlak en beschikt over goede politieke sensitiviteit. Je bent een verbinder en anticipeert tijdig op allerlei invloeden op het project.

Overige
Naast de HOV zul je ook op andere projecten ingezet worden. Dit gebeurt in gezamenlijk overleg. Hierbij valt te denken aan projecten die moeten leiden tot minder doorgaand verkeer in de woonkern, meer naar de randen. Die ombuiging van het verkeer vereist aanpassingen in het verkeersnetwerk, zoals op de Kruisweg en Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp. Behoud van bereikbaarheid en leefbaarheid zijn een uitgangspunt, waarbij ook HOV een grotere rol moet kunnen krijgen.

Kandidaatomschrijving
Voor deze functie achten we de onderstaande competenties als belangrijk:
Procesvaardigheid: De kandidaat is in staat om verschillende inzichten bijeen te brengen door processen te organiseren en te coördineren die gericht zijn op het behalen van concrete resultaten.
Resultaatgerichtheid: De kandidaat is gericht op het behalen van concrete resultaten, binnen de grenzen van tijd, budget en inzet van mensen en middelen.
De kandidaat is in staat om inhoudelijk te sparren en behoudt tegelijkertijd het totaaloverzicht (helicopterview).
Samenwerkingsvermogen (Teamplayer): De kandidaat is in staat om samen met personen van verschillende partijen, disciplines en achtergronden (in team of groepsverband; intern en extern) gericht naar resultaten toe te werken;
Zelfstandigheid: De kandidaat kan zonder hulp van anderen taken verrichten, op eigen kracht probleemsituaties beheersen en handelen volgens eigen inzicht en overtuiging.
Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)

De kandidaat:
· beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding;
· beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Projectmanager in het fysieke domein binnen een overheidsinstelling;
· heeft aantoonbare ervaring met complexe mobiliteitsvraagstukken binnen grootschalige gebiedsontwikkeling(en) in de planstudiefase.
· heeft aantoonbare ervaring met participatie en communicatietrajecten waarbij plannen worden vertaald naar een concrete uitwerking van integrale oplossingen;
· heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in het aansturen een ingenieursbureau, vakspecialisten en (beleids)adviseurs op het gebied van infrastructuur ontwerpen.
· heeft relevante projectmanagement-opleidingen (IPMA, PMW, PRINCE 2, of vergelijkbaar) of vergelijkbare cursussen op dit vlak gevolgd;
· is goed in control op het gebied van bedrijfsvoering;
· communiceert prettig en is een goede onderhandelaar;
· is een doorzetter en is in staat om weerstand en tegenstrijdige visies om te buigen.
· creëert ambtelijk, politiek en maatschappelijk draagvlak door deskundigheid, uitstraling, dynamiek en enthousiasme;
· voldoet aan de gevraagde inzet en is beschikbaar op de gewenste startdatum of eerder;
· is flexibel ten aanzien van beschikbaarheid en werktijden;
· beschikt over goede bestuurlijke sensitiviteit;
· gedraagt zich integer en houdt zich aan correcte omgangsvormen (bereid tot ondertekening integriteitverklaring conform de gedragscode van de gemeente Haarlemmermeer);
· wordt geacht om minimaal twee dagen per week op locatie in Hoofddorp aanwezig te zijn.

Gevraagd

CV eisen
Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en maximaal 5 pagina’s A4, tenzij hieronder anders aangegeven.

Toelichting op eisen en wensen: Als je 100% aan de eisen voldoet, zet dat dan ook helder in je CV om afwijzing in de papieren ronde te voorkomen. Voldoe je (op CV) niet aan de eisen, dan zal de opdrachtgever je aanbieding namelijk afwijzen. Met de wensen zijn punten te verdienen om hoger in de ranking te komen. Zorg ook hier dat deze helder in je CV terug te vinden zijn:

Eisen (Knock-Out – Vermeldt dit dus helder in je CV als je voldoet)
Jij herkent jezelf (en voldoet aan het gestelde) in de kandidaatsomschrijving en functiebeschrijving, kan deze opdracht uitvoeren en weet ons hiervan te overtuigen middels je in je CV beschreven ervaringen en opleidingen, aangevuld met je onderbouwing in je motivatiebrief.

Tariefstelling: Een binnen de tariefrange passend (of op genoemde salarisschalen afgestemd) uurtarief.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 22, op maandag 27 mei, dinsdag 28 mei en woensdag 29 mei 2024. Aan kandidaten wordt vriendelijk verzocht bij inschrijving deze data vrij te houden.
De exacte tijdstippen worden na de selectie doorgegeven.

Opleiding
De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, minimaal een HBO opleiding afgerond, bij voorkeur op het gebied van Civiele Techniek, Planologie of Verkeerskunde.

Werkervaring
De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, minimaal 5 jaar relevante werkervaring met projectmanagement in het fysieke domein binnen een overheidsinstelling.

Motivatiebrief
De motivatiebrief heeft ten minste een score van 10% van de 20% gekregen in de beoordeling door de toetsingscommissie.

Wensen – Hoe beter je hier aan voldoet, des te hoger je kansen, zorg dus dat als je hieraan voldoet, het in je CV beschreven staat.
Beschrijf in een korte motivatie (max 1 A4) je aanpak van een opdracht van vergelijkbare aard en benoem daarin concreet behaalde resultaten. Ga in op de eisen en wensen.

Scoor jij 100% op de specifieke wensen? Dan maak je meer kans:
Tariefstelling: Een concurrerend uurtarief. Het uurtarief wordt mee gewogen in de beoordeling.
Weging prijsdeel: 20 %

Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
  • Waarom wil je werken bij de gemeente Haarlemmermeer?

  • Waarom spreekt de functie je aan?

  • Welke aspecten of kennis maken jou geschikt voor deze functie?


We beoordelen de brief op:

  • Heldere schrijfstijl;

  • Mate van overtuigingskracht.
    Weging: 20 %
Werkervaring met mobiliteitsvraagstukken in de planstudie
De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, ervaring met planstudies voor mobiliteitsvraagstukken binnen grootschalige gebiedsontwikkelingen. De kandidaat heeft daarbij ervaring met meerdere mobiliteitsvormen (STOMP principe). Noem de planstudies in het CV.
1-3 planstudies (5 %)
4-6 planstudies (10 %)
minimaal 7 planstudies (15 %)

Ervaring participatietrajecten
De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, ervaring met communicatie- en participatietrajecten. Noem de trajecten in het CV.
1-3 communicatie- en participatietrajecten (5 %)
4- 6 communicatie- en participatietrajecten (10 %)
Minimaal 7 communicatie- en participatietrajecten (15 %)

Ervaring besluitvormingstrajecten
De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, ervaring met besluitvormingstrajecten binnen een gemeente.
Weging: 5 %

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
  • Mate van enthousiasme;

  • Manier van leidinggeven; 

  • Mate van aansluiting/match met het team;

- Mate van ervaring met planstudies en participatietrajecten;

  • Mate van politiek bestuurlijke sensitiviteit;

  • Werken in teamverband;

  • Houding en gedrag;

  • Flexibiliteit.
Weging: 25 %

Hoe helderder bovenstaande in je CV staat, hoe groter je kansen om door de eerste, papieren selectie te komen! Vergeet de motivatie niet!

VOG:
Voor het werken bij de overheid is een VOG een vereiste.

Aanbod

ZZP mogelijkheden
Als zzp-er / freelancer aan de slag? We helpen je graag: zzp-ers zijn van harte welkom bij Mast Nederland. Hou rekening met de tariefrange en dat onze opdrachtgever het uurtarief mee weegt in de beoordeling. Ben je benieuwd welke berekening hiervoor gehanteerd wordt, laat het gerust weten!

Je offerte is all-in
Wij vragen je om in je offerte een all-in uur tarief te offreren. Dit betekent inclusief ALLE kosten. Het tarief dat we afspreken is ook echt voor jou! De overeengekomen uurtarieven staan vast voor de duur van de overeenkomst (inclusief alle verlengingen), zijn in euro’s, omvatten alle belastingen (maar exclusief BTW) en betreffen de overeengekomen prestatie, alsmede alle overige kosten, zoals die van training of inwerking van personeel, overuren / avond- en weekendwerkzaamheden, reis- en verblijf- en voorrijkosten, kosten voor apparatuur / hulpmiddelen en administratiekosten.
Vanzelfsprekend ben je ingeschreven met je organisatie bij de KVK en ben je afdoende verzekerd om deze opdracht uit te kunnen voeren.

LET OP HET VOLGENDE:
1. Omdat de voertaal bij deze klant Nederlands is, dienen je CV en je motivatiebrief opgesteld zijn in de Nederlandse taal (tenzij expliciet anders aangegeven). Niet-Nederlandstalige documenten worden door de opdrachtgever niet beoordeeld en leiden hierdoor tot een afwijzing. Bij een afwijzing door het ingediend hebben van niet-Nederlandstalige documenten krijg je geen bericht.
2. Laat je maar door 1 bureau voorstellen. Dit voorkomt uitsluiting van de procedure door de opdrachtgever.
3. Wij werken rechtstreeks met zzp collega’s samen. Om te voorkomen dat de keten onnodig lang wordt, werken wij niet samen met andere bemiddelaars. Met je inschrijving verklaar je als zzp collega via Mast Nederland aan de slag te willen gaan en niet gebonden te zijn aan een ander bureau of organisatie. Na je inschrijving zullen wij rechtstreeks contact met de ingeschreven kandidaat opnemen.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in