+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Leerwerktraject pabo opleiding voor ambitieuze onderwijsassistenten Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

ExcellentFlex

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract

Vacatureomschrijving

Jij bent onderwijsassistent, maar staat het liefst zelf voor de klas. Binnen drie tot vier jaar je PABO-diploma op zak mét salaris en uitstekende begeleiding? Dit is de uitdaging die je zoekt!


Functieomschrijving

Hou jij er ook van om zelf de teugels in handen te hebben voor de klas? Heb jij een onderwijs gerelateerde opleiding afgerond? Denk aan onderwijsassistent of leraarondersteuner en ben je een aanpakker? Hoe tof zou het dan zijn als jij zelf dat felbegeerde PABO papier binnen kunt halen? Mét twee of drie betaalde werkdagen voor de klas en één onbetaalde stagedag, zodat je werken en leren perfect kunt combineren.

Eens kijken of jij warm wordt van deze werkagenda:

Maandag

Tijd om weer lekker te knallen vandaag! Want de eerste lesdag van de week staat voor de deur. Uitgerust kom je op school aan en kijkt nog snel in de klassenmap naar je lesrooster. Je ziet dat je in het magazijn nog de ecoline moet pakken voor de tekenles. Meteen maak je een aantekening om David eens extra te observeren tijdens deze activiteit.

Na schooltijd heb je een oudergesprek. Gelukkig heb je deze goed kunnen voorbereiden met de intervisie vorige week. Fijn om zo met medestudenten over oudergesprekken en gedrag te sparren tijdens een college bij Hogeschool InHolland.

Het gesprek liep vlot, yes! Je ruimt de klas op en trekt de klasdeur achter je dicht. 's Avonds maak je een persoonlijke studieplanning. Je besluit om per avond de opdracht in te plannen. Koffie en lekker aan de slag.

Dinsdag

Je vaste stagedag! Vandaag werk je samen met Mirthe, een leerkracht met jaren ervaring. Het is fijn dat je tussendoor met haar kunt sparren. Je hebt haar gevraagd om de muziek - en gymles van vandaag van feedback te voorzien. Ook wil je met Mirthe delen hoe goed het oudergesprek van gisteren ging.

Na schooltijd bespreken jullie samen de feedback door. Mirthe wijst je op het leiding geven wat in de muziek - en gymles terugkomt. Je kijkt meteen welke beroepscompetenties hiermee matchen. Je besluit om deze input mee te nemen naar het klassenbezoek van de coach, aanstaande donderdag.

Vanavond ga je verder aan de studie. Je planning loopt vlot en het geeft je een kick, je bent lekker op schema.

Woensdag

Vandaag volg je zelf les, aan de Hogeschool InHolland. Medestudenten ontmoeten, met elkaar intervisie uitvoeren en je vragen aan de docent stellen, dat is het programma. Je hebt heel veel vragen opgeschreven die je wilt stellen aan de docent. 

Ook ben je benieuwd hoe studenten omgaan met het leiding geven aan een gymles, als er drie spellen tegelijk bezig zijn. Je merkte dat je dit gisteren nog niet soepel genoeg vond lopen. Hierop besluit je dit als intervisie in te brengen.

Vanavond weer thuis ga je verder met de opdrachten. Je hebt een plan opgesteld hoe je de beroepscompetentie van leiding geven in het klassenbezoek van morgen wilt tonen.

Donderdag

Tijd voor het klassenbezoek door de coach! Je weet wat je wilt laten zien tijdens de rekenles en geniet van de kinderen en hun enthousiasme. Je hebt een les over bewegend leren voorbereidt. Het klassenbezoek is ontspannen. In het nagesprek merk je dat je vragen en twijfels serieus genomen worden. Daarnaast krijg je energie van de positieve feedback die je ontvangt.

Samen kijken jullie naar de planning van de opdrachten. Het is fijn dat je op koers ligt. De rest van de dag gaat het lesgeven door. Je hebt bewust het huisbezoek verplaatst naar volgende week. Deze week wil je de opdracht over de beroepscompetentie bewijzen afronden.

Vrijdag

Vrijdag, je laatste lesdag alweer van de week. Met de klas ga je op excursie. Dit is fijn, je wilde een paar leerlingen extra observeren. En daar heb je deze dag voldoende tijd voor. Moe maar voldaan komen jullie op school terug.

Je hebt voor het weekend een strakke planning om de laatste opdrachten en gaat vol energie aan de slag. De zelfstandigheid in het kiezen van opdrachten en planning bevallen je erg goed. Kijkend naar de kalender lach je. Binnenkort ben jij een bevoegde leerkracht!

Klinkt dit uitdagend? Mooi!


Wij bieden jou...
  • de hbo opleiding tot Bachelor Leraar Basisonderwijs bij Hogeschool InHolland
  • een volledige vergoeding van het collegegeld en een vergoeding van de verplichte literatuur (na aanschaf),
  • een contract met urengarantie van 3 dagen / 24 uur per week,
  • uitstekende maatwerk begeleiding en coaching in de praktijk én op gebied van studievoortgang,
  • een baangarantie na het succesvol afronden van je studie,
  • inschaling in schaal 4 of 7 van de CAO PO en al vanaf behalen propedeuse inschaling in schaal LB
En hoe nu verder...
  • Je hebt 1 of 2 sollicitatiegesprekken met de regiomanager. 
  • De arbeidsvoorwaarden worden afgestemd.
  • Je schrijft je in bij Hogeschool InHolland en voert bij hen een intakegesprek.
  • Je maakt de toelatingstoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur/techniek.
  • Je tekent digitaal de studieovereenkomst en het arbeidscontract.
  • Je start de opleiding, stage en werktraject in september 2024 of februari 2025, afhankelijk van de instroom mogelijkheden en wat we overeengekomen zijn. (Houd rekening met de opzegtermijn bij je huidige werkgever!)
Solliciteren

Solliciteer via of e-mail voor vragen via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in