+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Gedragswetenschapper jeugdbescherming/reclassering Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Matchpartner

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

In deze functie ben je werkzaam als Gedragswetenschapper binnen de Jeugdbescherming én Jeugdreclassering.

Client is 8 jaar en haar stiefvader heeft een verstandelijke beperking. Jij bent de aangewezen persoon om de jeugdbeschermer te adviseren en te coachen om haar een zo veilig mogelijke jeugd te geven. Daarnaast geef jij  jeugdreclasseerders advies over een jong vlowassene. Hij heeft verschillende winkeldiefstallen gepleegd en gaat al een aantal maanden nauwelijks naar school. Samen met de jeugdreclasseerder maak je een plan en coach je de jeugdreclasseerder bij de uitvoering hiervan. Dit is niet altijd makkelijk op afstand, daarom is het extra belangrijk dat je kritisch kan zijn, zonder dat je de jeugdbeschermer ontmoedigt. Speelt er complexe casuïstiek? Dan ben jij de steunpilaar met goede oplossingen.

Jij en jouw team
Als Gedragswetenschapper werk je niet alleen zelfstandig vanuit huis maar maak je ook deel uit van een team. Op een centrale ontmoetingsplek in jouw regio kom je regelmatig samen met jouw team. Hier heb je periodiek casuïstiekbesprekingen, waar jij als gedragswetenschapper bijdraagt aan de kritische reflectie. Daarnaast spar je met andere gedragswetenschappers en ketenpartners over kinderen/jongere waar zorgen over zijn. Je maakt deel uit van een van de landelijke werkgroepen met projecten als seksuele veiligheid, calamiteiten, jeugdreclassering of verzwaarde opvoeding. Dankzij de supervisie en intervisie met je collega gedragswetenschappers ontwikkel jij jezelf ook steeds verder.



Gevraagd

  • Je beschikt over een afgeronde master in een gedragswetenschappelijke richting
  • Je bent in het bezit van een SKJ registratie
  • Je hebt kennis van therapeutische (crisis)interventies en behandelmethoden
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met Jeugdbescherming en Jeugdreclassering
  • Je beschikt over een proactieve houding en kan jezelf goed positioneren.


Aanbod

  • Salaris passend bij je ervaring, kennis en kunde.
  • Goede secundaire voorwaarden 
  • Trainingen en cursussen naar behoefte


Bedrijfsomschrijving

Deze organisatie zet zich in voor gezinnen die het op eigen kracht even niet redden. Zij bieden hulp en ondersteuning aan kinderen met een (verstandelijke) beperking of chronische ziekte en kinderen van ouders met een beperking. Bij veel van onze cliënten is er sprake van complexe problematiek. Een beperking is immers levenslang en heeft gevolgen op alle leefgebieden. Het gaat om thuissituaties waar ernstige opvoedproblemen zijn ontstaan. Of waar een jongere in aanraking is gekomen met het jeugdstrafrecht. De hulpvraag en de hulp vereisen maatwerk. Voor elke hulpvraag vanuit de cliënt en gemeenten willen we er zijn als het moet.Matchpartner is een gespecialiseerd detacheringsbureau in de branches : Zorg en Welzijn, Arbo en Verzuim, Gemeente en Onderwijs. Dit doen wij vanuit de inhoud en hierbij stellen wij jou centraal.Wij vinden het belangrijk om een duurzame samenwerking aan te gaan. Hierbij is gezelligheid en een klik ook zeker belangrijk. Denk daarbij aan af en toe gezellig lunchen en koffie drinken met je vaste contactpersoon of sparren over je loopbaan.Waarom reageren naar deze vacature via Matchpartner? Wij zijn een betrouwbare en persoonlijke organisatie en gaan met respect en vertrouwen met jou om. Daarbij staat wat jij wil en wat je kunt voorop. Transparant? 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in