+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Pitch & Presentation - Vrijwilliger (Tijdelijk) Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Rode Kruis District Rotterdam-Rijnmond

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 30 - 35 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Bijbaan

Vacature in het kort

Heb jij ervaring of affiniteit met het begeleiden en trainen van groepen, en wil je een bijdrage leveren aan het vergroten van weerbaarheid en zelfvertrouwen bij vrouwen? Dan is dit jouw kans! Als trainer voor de Heldin-cursus speel je een cruciale rol in het empoweren van vrouwen in kwetsbare posities. Je leert hen vaardigheden zoals omgaan met stress en effectieve communicatie. Een unieke gelegenheid om impact te maken! Lees verder en ontdek waarom wij de ideale werkgever voor jou kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

Project details
  • Rode Kruis District Rotterdam-Rijnmond
  • 30-35 uur in totaal
  • Verspreid over 8-9 weken
  • Op locatie
Organisatie in het kort

Van EHBO-cursussen, hulpverlening op evenementen, voedselhulp en vervoer, tot het helpen van noodhulp bij bijvoorbeeld een grote brand.


Profiel vrijwilliger

Een professional (v) die ervaring of affiniteit met het begeleiden en trainen van dynamische groepen. Iemand die ervaring of affiniteit heeft met mensen met verschillende achtergronden. Daarnaast beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, graag voor een groep staat en verbinding weet te leggen met de cursisten.

Start:We kunnen direct starten


Waarom we jou nodig hebben

Heldin is een cursus speciaal voor vrouwen, door vrouwen. Tijdens de cursus werken de deelnemers aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen zodat ze kunnen en durven anticiperen bij diverse (nood)situaties. ​Het EHBO deel van de cursusreeks wordt gegeven door een EHBO-instructeur. De Heldin trainer (jij) traint de overige vaardigheden, zoals omgaan met stress, omgaan met weerstand, effectieve communicatie. We zien een kans om nog meer vrouwen in een kwetsbare positie te helpen, ben jij daarom de heldin voor deze vrouwen?


Hier zijn we naar op zoek
  • Iemand die minimaal 2 keer per jaar een cursusreeks kan geven (= 6 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur) voor minstens 2 jaar.
  • Inhoud van de bijeenkomsten: omgaan met stress, omgaan met weerstand, effectieve communicatie en talenten herkennen.
  • Individuele kennismakingsgesprekken (30 min per deelnemer) vóór de start van de cursusreeks. Een gemiddelde groep bestaat uit 10 vrouwelijke deelnemers.
  • Na het project met de collega-trainer en projectleider Heldin evalueren.
  • Gemiddeld zijn trainers per cursusreeks 30-35 uur kwijt aan de cursus inclusief de voorbereidingen, briefing, kennismakingsgesprekken en evaluatie.




Bedrijfsomschrijving

Wij zijn er voor iedereen die tussen wal en schip valt. Wij zijn er voor de duizenden mensen die (plots) in voedselnood leven, voor de mensen zonder dak boven het hoofd, voor mensen die geen vervoer van of naar het ziekenhuis hebben, voor mensen die zelf niet naar de supermarkt kunnen om boodschappen te doen en nog veel meer. Iedereen in een (persoonlijke) noodhulpsituatie heeft recht op hulp.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in