+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.

Specialist klantdata Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van klantdata bij een toonaangevende organisatie en speel een sleutelrol in het optimaliseren van klantcontacten. Als specialist klantdata bij de afdeling Klant ben jij de drijvende kracht achter de kwaliteit en governance van onze klantdata. Je krijgt de unieke kans om een nieuwe functie vorm te geven en te werken aan het realiseren van gerichte campagnes en verbeterde dienstverlening. Wil je meer weten? Duik nu in de details!
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

De afdeling Klant is binnen Stedin dé regisseur als het gaat om alle klantdata én directe klantcontacten, analoog en digitaal. Dat betekent dat we niet alleen onze klanten zelf te woord staan, maar ook de weg wijzen naar alle bedrijfsonderdelen van Stedin waar klantcontact plaatsvindt. Én we helpen ze op weg met richtlijnen over het verzamelen van data en de kwaliteit ervan. Bij de klantenservice is veel data gemoeid. De kwaliteit hiervan moet gewaarborgd worden om de dienstverlening nog verder te optimaliseren. De ultieme droom is om een gerichte campagne uit te kunnen zetten naar de juiste groep klanten met informatie op maat. Hier hebben we jou als specialist klantdata bij nodig.  Als specialist klantdata heb je de regie over de kwaliteit van onze klantdata. Jij zorgt ervoor dat iedereen met de juiste data aan de slag kan gaan. Als iemand een vraag heeft over data, ben jij de aangewezen persoon om mee te praten. Het is een nieuwe functie bij de afdeling. Daarom heb jij de mogelijkheid deze functie verder vorm te geven. 

Waar je verantwoordelijk voor bent?

  • De kwaliteit en data governance van klantdata: Je geeft handen en voeten aan wat data is, van wie de data is en wat de kwaliteit van deze data moet zijn. Jij stelt richtlijnen op over hoe anderen met deze data om moeten gaan en zorgt ervoor dat iedereen zich hier aan houdt. Jij analyseert de kwaliteit van de data en coördineert datakwaliteit verbeteracties.

  • Procesverbeteringen: Klantdata ontstaat en wijzigt binnen processen door heel Stedin. Jij ziet erop toe dat deze binnen de richtlijnen van de data governance zijn. En dat deze gedocumenteerd zijn. Signaleer je dat dit niet het geval is, dan neem je het initiatief tot verbetervoorstellen en coördineer je de implementatie ervan. Hiermee vervul je de rol van epic owner bij datagerelateerde epics. 

  • Analyses en rapportages: In alle wirwar aan data, ga jij deze inzichtelijk en toepasbaar maken voor je collega’s en het management team. Hiervoor bouw je rapportages in PowerBI. 

De business analist van afdeling Klant: “Het mooiste aan mijn functie vind ik dat ik uiteindelijk bijdraag aan het moeiteloos zakendoen van de klant met Stedin!”



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Je bent een specialist klantdata met sterke analytische skills. Je bent een teamplayer die makkelijk met de business schakelt, de neuzen dezelfde kant in krijgt, maar ze ook houdt aan gemaakte afspraken. Keuzes maken en prioriteiten stellen. Dat kunnen we aan jou overlaten. Je bent in verbinding met de afdeling Klant en ook het Data office. Je weet wat er speelt en stemt met alle partijen af zodat de juiste beslissingen genomen worden. Analyseren, observeren, communiceren, verbinden en dan doorpakken is wat jij doet.  Wat jou verder onze nieuwe specialist klantdata maakt? Dat lees je hier. 

  • Je hebt een minimaal hbo afgeronde opleiding.

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met data governance en analyses van klantdata. 

  • Je hebt affiniteit met klant en begrijpt klantreizen.

  • Je hebt ervaring met (data) kwaliteitsmanagement.

  • Je hebt kennis en ervaring met rapportagetools zoals Power BI

Goed om te weten: Bij Stedin hebben we genoeg te doen. Daarom in deze rol voor 40 uur beschikbaar. Wil je iets minder werken, dan is dat bespreekbaar!

Voldoe je (nog) niet aan alle functie eisen, maar denk je dat jij de juiste kandidaat bent? Dan zijn we benieuwd naar je en nodigen we je graag uit te solliciteren!



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Vanaf dag één maak je deel uit van het stafteam van de Klantenservice. Je standplaats is Blaak met uitzicht over de Maas en de prachtige bruggen van Rotterdam. Als specialist klantdata werk je zelfstandig en integraal voor de afdeling Klant, maar rapporteer je primair aan het hoofd Klantenservice, en daarnaast aan het MT Klant. De afdeling kent een open cultuur waar iedereen welkom is. Competitief waar dat kan, maar altijd de klant centraal. Gericht op ‘Eerlijk samenwerken’ en ‘no nonsens’.

Erik, Hoofd Klantenservice, zegt: “Het zal een beetje zoeken zijn, in het begin. Waar ga je eerst mee aan de slag, wat is het meest belangrijk? Het is natuurlijk een nieuwe functie. Dat geeft volop mogelijkheden om je eigen stempel te zetten “


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en motivatiebrief. We kijken ernaar uit je te ontmoeten! 

Wie je ook bent, wat je ook doet, bij ons ben je welkom. Want als je jezelf bent, werkt het net wat beter.

Dankzij een (pre) employment screening en een assessment kunnen wij jou (en jij jezelf) nog beter leren kennen. Daarom maken deze onderdeel uit van de selectieprocedure.

Het vinden van een wederzijdse match, daar krijgen we nieuwe energie van! Daarom zijn onze vacatures geen oproep voor acquisitie, we werven onze nieuwe collega’s graag zelf.  

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in