+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.

Product Owner Data Science Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 - 40 uur
  • Universiteit of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de energietransitie als product owner data science, waar jouw inbreng cruciaal is voor het dagelijks verbeteren van onze business. Werk samen met toonaangevende data science teams en speel een sleutelrol in het vertalen van data naar concrete acties. Geniet van unieke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een bedrijfsrestaurant op de 18e verdieping met een prachtig uitzicht over Rotterdam, en de mogelijkheid om te lunchen met eigen of verse lunch. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou in deze rol? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Als Stedin staan we in het hart van de energietransitie. We staan hierbij voor een enorme uitdaging om de energienetten komende jaren fors uit te breiden. Voor de energie transitie is data onmisbaar om vooruit te komen, en daar hebben we veel van bij Stedin. Vanuit deze data kunnen we veel voorspellen. Data science speelt hier een belangrijke rol. Als product owner werk je samen met de data science teams en zorg je dat onze business elke dag een beetje beter geholpen wordt.  

Hoe jouw dag als product owner data science eruit ziet bij Stedin?
Na een heerlijke kop koffie (of thee) die je in gebarentaal bij onze ‘gebarista’ (slechthorende barista) hebt besteld, start je jouw dag met de dagstart met het data science team. Wat staat er op de planning vandaag en wat zijn de hulpvragen? Vervolgens zit je met de collega’s van de afdeling netstrategie om de laatste ontwikkelingen van het algoritme voor ontwerptekeningen van nieuwbouwwijken af te stemmen. Je bespreekt wat nodig is om hen hierin te ondersteunen.  Na het overleg zoek je afstemming met verschillende business owners vanuit bijvoorbeeld de keten netcapaciteit of de zakelijke project keten, om de business doelstellingen scherp te krijgen en de juiste vertaling naar features te maken. Lunchen doe je met het data science team in het bedrijfsrestaurant op de 18e verdieping, zo geniet je van je eigen of verse lunch en van het uitzicht over heel Rotterdam. Of je loopt even de stad in voor een wandeling. 
 
In de middag ga je een stakeholdersessie voor de volgende dag voorbereiden. Je managet namelijk actief de verwachtingen, deelt je visie en roadmap met verschillende business eigenaren, IT stakeholders, collega product owners en productmanagers. Je bespreekt waar het team de komende weken aan werkt en geeft onderbouwde uitleg over welke keuzes door jou gemaakt zijn. 
  
Morgen ga je aan de slag met het opstellen van userstories en backlog items met duidelijke waarde voor de business. Dit doe je in samenwerking met een aantal data scientists. Met collega’s van de business werk je aan heldere acceptatiecriteria en bepaal je samen of de resultaten goed genoeg zijn. Op het eind van je werkdag sta je in een paar stappen op station Blaak, zo ben je lekker snel weer thuis.

Waar je nog meer verantwoordelijk voor bent?

  • Het opstellen, beheren en realiseren van de productvisie en digitale transformatie en de doorvertaling naar een scorecard/roadmap voor jouw product en speelveld: allemaal jouw ding.

  • Je bent actief van A tot Z, dus naast de productontwikkeling zelf maak jij je hard voor een prettige en succesvolle implementatie, waarbij je weet wat er bij (eind-) gebruikers leeft en speelt.

  • Je monitort de voortgang en werkt actief samen met het data science team om de producten tijdig en in de gewenste kosten/baten-verhouding te realiseren.

Een collega uit het team zegt: “Het geeft mij erg veel voldoening om de dingen die we samen afgestemd en ontworpen hebben tot leven te zien komen. Daarnaast vind ik het fijn om rust te geven aan ons team door te bepalen wat wel/niet gedaan moet worden en hen te beschermen voor de waan van de dag vanuit de business. De afstemming met stakeholders en opportunistisch om gaan met nieuwe ideeën geeft mij ontzettend veel energie.”



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Jij bent een verbinder die resultaat weet te behalen, mede door je inzet van je stakeholder skills. Je hebt een flinke dosis doorzettingsvermogen en een getting things done attitude om focus te houden in een omgeving die weerbarstig kan zijn. Je zoekt een plek om jouw ambities waar te maken waar pro-activiteit verwelkomd wordt. En ja, dat vind je bij Stedin. Jij spreekt mensen aan en durft je mening te uiten. Waarom? Zo blijven we allemaal scherp en starten we iedere dag met een frisse blik. Je bent energiek, analytisch en zorgt met jouw positieve instelling voor die extra stap. Stakeholdermanagement? Laat dat maar aan jou over. Je bent in staat de visie uit te dragen naar verschillende afdelingen, rollen en teams. Niet in de laatste plaats ook naar de business. Wat jou verder onze nieuwe product owner data science maakt?

  • Je hebt wo werk- en denkniveau.

  • Je hebt aantoonbare ervaring in het data domein en kennis van data science. 

  • Analytisch vermogen; je bent in staat om abstracte ideeën te vertalen naar de operationele werkelijkheid. Hierbij is het ook belangrijk overzicht te houden, gezien de veranderingen in de markt en toekomstarchitectuur.

  • Hoe je werkt in een agile omgeving (Scrum en SAFe) is voor jou gesneden koek. Je hebt hier ook een duidelijke visie op en durft ook af te wijken van gebaande paden.

  • Je bent gecertificeerd Product Owner (PSPO1/2) of bent bereid dit te behalen.

  • Je beschikt over zeer goede communicatie vaardigheden en organisatie-sensitiviteit om richting de vele partijen met wie je samenwerkt de juiste informatie te delen en discussies te beslechten.

  • Je kunt goed structuur aanbrengen, maar bent daar waar het nodig is flexibel.

Goed om te weten: Bij Stedin hebben we genoeg te doen. Daarom in deze rol voor minimaal 32 uur beschikbaar. Meer uit je rol halen? 36 en 40 uur is ook bespreekbaar!



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het Data Science team, onderdeel van Data Office (DO). Het Data Office bestaat uit 2 teams: Data Governance en Data Science & ML Engineering. Het team waar jij komt te werken bestaat uit 12 collega’s. De stakeholders waar je nauw mee samenwerkt zijn, naast je collega’s van het Data Office, de use case stakeholders. Zodoende leer je snel veel mensen kennen binnen Stedin. In ons team is er veel aandacht voor het ontwikkelen van inhoudelijk expertise, maar waar het misschien nóg belangrijker is om samen te werken en te groeien als team. Er wordt genoeg gelachen, daar hoef je je niet druk om te maken. Het is een team waarop en waarmee je kunt bouwen. Het is een hechte club dat barst van de energie en jou gelijk welkom laat voelen. Dus of je nu van bolderen, skydiven, klussen, koken of gitaar muziek houdt, je bent van harte welkom!


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren'. Je mag natuurlijk een motivatiebrief meesturen, maar het hoeft niet. We kijken ernaar uit je te ontmoeten! 

Wie je ook bent, wat je ook doet, bij ons ben je welkom. Want als je jezelf bent, werkt het net wat beter.

Dankzij een (pre) employment screening en een assessment kunnen wij jou (en jij jezelf) nog beter leren kennen. Daarom maken deze onderdeel uit van de selectieprocedure.

Het vinden van een wederzijdse match, daar krijgen we nieuwe energie van! Daarom zijn onze vacatures geen oproep voor acquisitie, we werven onze nieuwe collega’s graag zelf.  

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in