+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.

Senior Project Management Officer Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

RET

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.923 p/m
  • Eindejaarsuitkering

Vacature in het kort

Duik in de wereld van technische projecten binnen een organisatie als de onmisbare schakel in het Projectenbureau. Jouw rol als senior PMO biedt een unieke kans om bij te dragen aan de realisatie van complexe projecten binnen het openbaar vervoer. Werk nauw samen met een team van (Project) Managers, waarbij jouw administratieve, organisatorische en operationele ondersteuning essentieel is. Je krijgt de kans om bij te dragen aan innovatieve oplossingen en het verbeteren van projectmanagementprocessen. Lees verder om te zien hoe jouw vaardigheden passen bij deze rol.
 

Volledige vacaturetekst

Ben jij de stabiele schakel binnen het projectteam en houd je van uitdaging?
Ben jij een betrokken PMO (Project Management Officer) professional die de klant ondersteunt, ontzorgt en van aanpakken weet? Een echte meedenker, die ziet wat er moet gebeuren en snel actie onderneemt? In deze uitdagende rol ben je mede verantwoordelijk voor de realisatie van complexe projecten. Je  werkt nauw samen met de verschillende (Project) Managers.  De (project)managers kunnen niet zonder jouw ondersteuning op administratief, organisatorisch en operationeel niveau.

Als senior PMO zorg je voor een kwalitatief juiste projectadministratie. Je werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit het notuleren van vergaderingen, het voorbereiden van rapportages en het reviewen van documenten. Daarnaast ook het opzetten en bijhouden van planningen en het faciliteren van verschillende sessies en het uitvoeren van kleine deelprojecten.  Tot slot werk je mee aan verbetervoorstellen die gericht zijn op beter en efficiënter werken binnen projecten en voor de afdeling.
Dit vraagt om doorzettingsvermogen, geduld en de drive om complexe technische projecten succesvol te maken. 

Ingenieursbureau
Jouw toekomstige afdeling is het Projectenbureau bestaande uit +/- 19 fte en is onderdeel van het Ingenieursbureau binnen ons bedrijfsonderdeel Techniek. Het Ingenieursbureau realiseert op effectieve, betrouwbare, transparante en beheerste wijze asset gerelateerde projecten voor de RET. We leveren toegevoegde waarde voor de RET door onze specialistische kennis van het technische OV-systeem en door toepassing van innovatieve ideeën voor de ontwerpen. De werkzaamheden richten zich op vervangen en verbeteren van rails, vloot, systemen (infrastructuur), stations en gebouwen.

Het projectenbureau heeft naast het leveren van resources aan de projecten, als taak het professionaliseren  en faciliteren van het projectmanagementproces binnen de RET. Te denken valt aan het beschikbaar stellen van templates en aanspreekpunt zijn van diverse tooling. Daarnaast ook het optimaliseren van processen en het coördineren/geven van trainingen.  

Als PMO’er wordt je ingezet op de verschillende projecten zoals bijv revisie-  en onderhoudsprojecten voor bus, metro en tram, vervanging en aanschaf van nieuw materieel en systemen en voor diverse verbeterinitiatieven binnen en buiten de afdeling.



Gevraagd

Maak er werk van  
Je draagt veel verantwoordelijkheid als Senior PMO.  Dat schrikt je niet af want je staat stevig in je schoenen. Sterker nog, dit werkt voor jou juist extra motiverend.
Naast jouw dienstverlenende instelling, werk je altijd resultaatgericht en accuraat. Daarnaast ben je een kei in plannen en organiseren, initiatiefrijk en beschik je over overtuigingskracht.

Daarnaast heb je:

  • Hbo-werk- en -denkniveau en IPMA/P3O/ Prince 2 of gelijkwaardige certificering 
  • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als medior PMO, Projectcoördinator of Senior projectondersteuner
  • Uitstekende beheersing sharepoint, MS Office én MS Project
  • Ervaring met zowel de “zachte” kant (zoals het geven van workshops) en “harde” kant (projectregie)
  • Ervaring met werken in complexe projecten(concessies) binnen een politiekgevoelige omgeving
  • In staat om diverse project rapportages en registers voor te bereiden, deze te monitoren en te analyseren en hierover  af te stemmen, adviseren/tijdig te escaleren


Aanbod

Geen woorden, maar daden
Bij de RET is het vizier voortdurend gericht op verbetering. 3.500 collega’s proberen elke dag weer een beetje beter te zijn dan gisteren. Dat levert een innovatieve en actieve organisatie op, waar de energie stroomt en geen dag hetzelfde is. Luister maar eens naar een paar van je toekomstige collega’s:

“Elke werkdag is anders en daardoor heb ik elke dag plezier in mijn werk.”
“Genieten van het uitzicht op Rotterdam en de schepen op de Maas en dat terwijl je gewoon aan het werk bent.” 
“Weinig bedrijven zijn zo Rotterdams als de RET, we houden allemaal van aanpakken.

Van zo’n organisatie kun je deel gaan uitmaken en het levert je nog meer op:

  • een baan voor 36 uur per week voor 1 jaar met intentie tot verlenging
  • een maximum salaris van € 4.923,- bij een 36-urige werkweek (inschaling afhankelijk van werkervaring en opleidingsniveau)
  • onbeperkt gratis reizen in het vervoersgebied van de RET met OV (voor een minimaal bedrag mag het gezin mee reizen)
  • vakantietoeslag van 8% per jaar;
    een eindejaarsuitkering van 8,33% per jaar
  • een extra uitkering (levensloopregeling) van 1.5% per jaar.

IN HET SPOOR VAN DE RET BEN JE AARDIG ONDERWEG
Solliciteren is zo gebeurd, klik op onderstaande button en de rest wijst zich vanzelf. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ellis van Brink, ons Hoofd Projectenbureau via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of 06-16964707 of met onze Corporate Recruiter Patricia van Duijvenvoorde via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of via 06-41703853. 

Een screening of assessment kan deel uitmaken van de route die je aflegt tijdens de sollicitatieprocedure.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in