+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.

Datalake Platform Engineer Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 - 40 uur
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

In de rol van Datalake Platform Engineer bij Stedin werk je aan het hart van de energietransitie door te bouwen aan een krachtig dataplatform. Je helpt bij het ontwikkelen, beheren en toegankelijk maken van belangrijke data. Je dag begint met een stand-up meeting en koffie van de in-house barista. Je werkt aan het implementeren van nieuwe tools en helpt collega's met technische vragen. Lunchen doe je op de 18e verdieping met een prachtig uitzicht of maak een wandeling in de stad. Benieuwd om meer te weten? Duik dieper in de details!
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

De energietransitie. We zitten er middenin, maar zijn er nog lang niet. Onmisbaar om vooruit te komen is data. En daar hebben we veel van bij Stedin. Om te werken met deze data is een robuust, schaalbaar en krachtig dataplatform nodig. Als lid van het Datalake Platform Team speel jij een cruciale rol in het ontwikkelen, beheren en toegankelijk maken van het Stedin dataplatform.

Het dataplatform is een verzameling van verschillende (azure) cloud applicaties, zoals onder andere Databricks, Azure Data Storage, Kubernetes, Airflow. Allen hiervan zijn met behulp van Terraform als infra-as-code gescript. Deze applicaties omvatten alles; van opslag en databases die de single truth aan data van Stedin beheren, tot analyse tools ten behoeve van data science modellen. Je stelt andere teams in staat om dataverladingen te realiseren door een platform aan te bieden, bestaande uit verschillende tools en technieken, waarmee zij self-service data pipelines kunnen bouwen. 

Binnen de rol ben je actief op verschillende niveaus: op operationeel niveau help je mee om issues op te lossen of het Datalake beter te maken. Op tactisch/ strategisch niveau geef je je input in de plannen voor de korte, middel- en lange termijn. 

Hoe jouw dag als Datalake Platform Engineer eruit ziet bij Stedin?

Vandaag is een kantoordag op ons kantoor in Rotterdam Blaak. Via de trein of metro stap je uit op Rotterdam Blaak steek je de weg over en ben je al op kantoor! Je haalt een kop koffie bij de in-house barista en meld je om 9:00 voor de stand-up. 
Tijdens de stand-up ontvang je een update van jouw collega’s over de staat van de sprint backlog. Zelf ben je bezig met de implementatie van een nieuwe Databricks workspace instance en de bijbehorende inrichting voor een afdeling die binnenkort gaat starten op het Dataplatform. In de loop van de ochtend ontvang je enkele vragen vanuit collega’s. Ze zoeken naar de optimale cluster configuratie voor een nieuw Machine Learning model dat live gaat. Na hen geholpen te hebben is het tijd voor lunch!
Lunchen doe je in het bedrijfsrestaurant op de 18e verdieping, zo geniet je van je eigen of verse lunch en van het uitzicht over heel Rotterdam. Of je loopt even de stad in met wat collega’s voor een wandeling.
Na de lunch bespreek je met je teamgenoten en je product owner de aankomende user stories tijdens de product backlog refinement. Zo zorg je er met je team voor dat het aankomende werk duidelijk is om op te pakken. Actiepunten neem je mee en werk je zelfstandig uit. Vervolgens overleg je met collega’s over de implementatie van een upgrade van ons Kubernetes Platform.
Op het eind van je werkdag sta je in een paar stappen op station Blaak, zo ben je lekker snel weer thuis.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Je bent ambitieus, professioneel en hebt een ondernemende instelling. Jij weet precies wat nodig is om optimale resultaten uit systemen en processen te halen en denkt in oplossingen. Je weet je collega's, zowel in het Nederlands en Engels, hierin mee te nemen.  

Wat jou verder onze nieuwe Datalake Platform Engineer maakt? 

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het opzetten en beheer van (Azure) cloudomgevingen waarbij het een pré is als je ervaring hebt met: Azure Databricks, Azure Kubernetes, Azure Datalake Storage (ADLS), Airflow en EventHub. 

  • Je beschikt over kennis van Python, Spark, SQL en hebt een basis kennis van networking. 

  • Je bent communicatief vaardig en kan je kennis makkelijk delen. 

  • Je hebt ervaring met Infra-as-code en CICD, bij voorkeur Terraform en Azure DevOps pipelines. 

  • Azure Architecture Technologies certificaten (denk aan AZ-104, AZ-305, DP-203, AZ-400). 

 
Goed om te weten: Bij Stedin hebben we genoeg te doen. Daarom in deze rol voor 36 of 40 uur beschikbaar. Toch liever een dag extra vrij? 32 uur is ook bespreekbaar!

Voldoe je (nog) niet aan alle functie eisen, maar denk je dat jij de juiste kandidaat bent? Dan zijn we benieuwd naar je en nodigen we je graag uit te solliciteren!



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één werk je binnen het zelfstandige Datalake Platform Team, welke opereert in de Dataplatform release trein.
Naast een Product Owner en Scrum Master bestaat het team uit vier andere engineers: samen zijn jullie verantwoordelijk voor het live houden van de applicaties, het optimaliseren van processen door middel van innovatie en het ondersteunen van vele klantteams in het dagelijkse reilen en zeilen.

 
Wat ons bindt? De drive om samen te puzzelen en samen tot de beste oplossingen komen. Om transparantie en samenwerking te bevorderen, werken we bij Stedin met een ‘Big Room Planning’. Dit is een op (Agile) SAFe gebaseerde tweedaagse meeting die elk kwartaal plaatsvindt. Collega’s uit de IT en de business komen bij elkaar om in deze twee volle en gezellige dagen met elkaar te bepalen wat er komend kwartaal ontwikkeld wordt. 

Het team is autonoom en werkt vaak vanuit huis. Wel komen we graag minstens eens per week samen op kantoor. Dat doe je vanaf het hoofdkantoor in Rotterdam, pal tegenover station Rotterdam Blaak. Dit is jouw standplaats (naast de mogelijkheid om op diverse andere kantoren in het land te werken), met een prachtig uitzicht over Rotterdam. Klaar met werken? Of lunchen met collega’s? Je loopt zo de stad in, scoort wat bij de Markthal of pakt een terrasje in de Oude Haven.  


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren'. Je mag natuurlijk een motivatiebrief meesturen, maar het hoeft niet. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Dankzij een (pre) employment screening en een assessment kunnen wij jou (en jij jezelf) nog beter leren kennen. Daarom maken deze onderdeel uit van de selectieprocedure.

Het vinden van een wederzijdse match, daar krijgen we nieuwe energie van! Daarom zijn onze vacatures geen oproep voor acquisitie, we werven onze nieuwe collega’s graag zelf.  

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in