+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Sittard.

Leerling Dakdekker Sittard

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

BT uitzendbureau

  • Uitzendbureau

Gevraagd

  • Fulltime
  • MBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Hou je van buiten werken en ben je graag actief bezig? Dan is deze baan als dakdekker iets voor jou. Je gaat aan de slag met verschillende soorten daken, van platte daken tot pannendaken. Elke dag is anders en vol uitdagingen. Als leerling dakdekker leer je alles van ervaren vakmensen. Je maakt materialen klaar, helpt met het werk en zorgt dat alles netjes is. Het is belangrijk dat je geen hoogtevrees hebt en bereid bent om te leren. Lees door en ontdek waarom deze functie jouw volgende carrièrestap kan zijn.
 

Volledige vacaturetekst

Ben jij graag onderweg en lekker fysiek bezig? Dan is deze vacature echt iets voor jou.




Dit ga jij doen:

De werkzaamheden kunnen aan de hand van het type dakconstructie uiteenlopen. Zo ben je als dakdekker voor platte daken bijvoorbeeld werkzaam voor het plaatsen, onderhouden en repareren van constructies bij kleine en/of grote huizen en/of gebouwen. Bij pannendaken ben je dan weer vooral werkzaam bij particulieren. Ook houdt jij je bezig met het plaatsen, onderhouden en repareren van dakgoten, dakranden, dakkapellen of lichtkoepels. Voor jou als dakdekker is iedere klus weer een nieuwe uitdaging. Elke dag is anders!

  • Een leerling dakdekker is een beginnende dakdekker die in opleiding is om het vak te leren. De taken van een leerling dakdekker kunnen variëren afhankelijk van de specifieke opleiding en het bedrijf waar hij of zij werkt, maar over het algemeen omvatten ze het volgende:
  • Assisteren van ervaren dakdekkers: Leerling dakdekkers werken onder toezicht van ervaren dakdekkers. Ze helpen bij het opzetten van de werkplek, het voorbereiden van materialen en het assisteren bij verschillende taken.
  • Materialen klaarmaken: Dit omvat het snijden van dakbedekkingsmaterialen zoals shingles, dakrollen of dakpannen op maat, het mengen van mortel of lijm en het zorgen voor de juiste gereedschappen en materialen voor het project.
  • Schoonmaken en opruimen: Leerling dakdekkers helpen bij het schoonmaken van de werkplek, het opruimen van bouwafval en het zorgen voor een veilige en georganiseerde werkomgeving.
  • Inspecties en metingen: Ze kunnen leren hoe ze dak inspecties moeten uitvoeren om schade of problemen te identificeren. Ook kunnen ze leren hoe ze nauwkeurige metingen moeten nemen om dakbedekkingsmaterialen correct te plaatsen.
  • Leerprocessen: Leerling dakdekkers zullen leren hoe ze verschillende soorten dakbedekkingssystemen moeten installeren, zoals bitumineuze dakbedekking, dakpannen, metalen dakbedekking of andere materialen. Ze krijgen instructies over de juiste technieken, gereedschappen en veiligheidsprocedures.
  • Veiligheid: Het is van vitaal belang dat leerling dakdekkers de veiligheidsvoorschriften volgen en leren hoe ze veilig op hoogte kunnen werken. Dit kan onder meer het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals helmen en harnassen, omvatten.
  • Opleiding en certificering: Afhankelijk van de regio kunnen leerling dakdekkers verplicht zijn om deel te nemen aan opleidingsprogramma’s en certificeringsexamens om hun vaardigheden en kennis te bewijzen.





    Wie ben jij?
        • Je hebt de motivatie om het vak te leren;
        • Je hebt géén hoogtevrees;
        • Je hebt VCA of bent bereid deze te halen:
        • Je bent woonachtig in de regio Sittard/Geleen.

    Het doel van een leerling dakdekker is om praktische ervaring op te doen, vaardigheden te ontwikkelen en kennis te vergaren om uiteindelijk een gekwalificeerde dakdekker te worden die zelfstandig kan werken.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in