+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Tiel.

Strategisch Technisch manager TiWa - 32 uren per week - Waterschap Rivierenland - 36+ maanden - ZZP Tiel

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Waterschap Rivierenland

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 uur
  • Universiteit of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Freelance

Vacature in het kort

Mast Nederland zoekt een Strategisch Technisch Manager TiWa voor een uitdagend project bij Waterschap Rivierenland. Deze freelance / zzp / interim opdracht biedt een unieke kans om je expertise in te zetten binnen een cruciale fase van het dijkversterkingsproject Tiel – Waardenburg. Een rol waarin je leiding geeft, samenwerkt en bijdraagt aan de professionalisering van het vakgebied. Lees door en ontdek waarom wij jouw expertise nodig hebben.
 

Volledige vacaturetekst

Voor Waterschap Rivierenland zoekt Mast Nederland een Strategisch Technisch manager TiWa. Reageren op deze vacature kan tot zondag 26 mei 2024 om 15:00 uur.

freelance / zzp / interim opdracht met de volgende kenmerken:
Standplaats: Tiel
Startdatum 26 juni 2024
Einddatum tot en met Q3 2027
Optie tot verlenging, in overleg
Aantal uren 32

Als zzp topper aan de slag via Mast Nederland? Welkom! De tariefrange voor deze opdracht is: € 72,50 – € 107,50 bruto per uur, inclusief ALLE kosten, exclusief BTW, dat geldt voor de gehele opdracht duur inclusief eventuele verlengingen. De opdrachtgever weegt het tarief nadrukkelijk wel mee in de beoordeling.
Functiebeschrijving
WSRL is voor het dijkversterkingsproject Tiel – Waardenburg op zoek naar een strategisch technisch manager (TM) voor de realisatiefase in de periode juni 2024 tot Q4 2027. De opdracht is ontstaan door het aflopen van de huidige Overeenkomst.

De Opdrachtgever heeft de mogelijkheid om de ingehuurde medewerker, in uitzonderlijke gevallen, ook in te zetten bij (een) ander(e) project(en). De ingehuurde medewerker/opdrachtnemer kan hieraan geen rechten ontlenen.

Plaats van de uit te voeren werkzaamheden
De opdracht wordt uitgevoerd op de projectlocatie van Tiel – Waardenburg nabij Varik en op de uitvoeringslocaties op en langs het dijktraject tussen Tiel en Waardenburg. Daarnaast zullen er diverse overlegmomenten en bijeenkomsten zijn op het hoofdkantoor van WSRL in Tiel en/of op andere locaties.
Kandidaatomschrijving - Functietaken
De strategisch TM voert werkzaamheden uit voor het dijkversterkingsproject Tiel – Waardenburg, dat onderdeel is van het HWBP-programma. Dit project bevindt zich in de fase van realisatie.

De strategisch TM maakt deel uit van het IPM-team van WSRL (Opdrachtgever) en heeft een belangrijke, sturende en medebepalende rol in de samenwerking in het eigen IPM-team en met de aannemer. Gelet op de omvang en de complexiteit van het project vraagt de functie om uitgesproken en bewezen ervaring in een vergelijkbare rol, bij voorkeur op het gebied van dijkversterkingen. In verband met de integrale projectbenadering, die het IPM-team voorstaat, is voor de functie het beschikken over voldoende inzicht in en vaardigheden op het gebied van proces- en contractmanagement een belangrijke competentie.
Dat geldt ook voor het kunnen aansturen en motiveren van het eigen technische team van adviseurs en specialisten. Verder wordt van de strategisch TM verwacht dat hij/zij de samenwerking met de aannemer op zakelijke, constructieve en respectvolle wijze invulling geeft. Hij/zij geeft blijkt van een open houding. Tot slot wordt een actieve bijdrage aan het professionaliseren van het vakgebied TM binnen WSRL verwacht.

Werkzaamheden/taken
De aangeboden kandidaat voert in hoofdzaak de navolgende taken en werkzaamheden uit. Deze opsomming is niet uitputtend.
-Voert de werkpakketten uit die tot het domein van het Technisch Management behoren.
-Werkt integraal samen in het IPM-team van WSRL; dat wil zeggen dat hij/ zij op aanpak en op inhoud nauw samenwerkt en afstemt met de Contractmanager, de Omgevingsmanager en de Manager Projectbeheersing.
-Stuurt het technische team van WSRL, bestaande uit adviseurs en specialisten, aan en betrekt hun technische kennis en vaardigheid bij de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden.
-Werkt nauw samen met de Ontwerpmanager en met de Realisatiemanager van de aannemer inzake ontwerpkwesties (Uitvoeringsontwerp), ontwerpwijzigingen en technische vraag- en knelpunten m.b.t. de realisatie.
-Adviseert het IPM-team ten aanzien van besluiten over ontwerp- en contractwijzigingen, alsmede zich voordoende technische vraag- en knelpunten.
-Coördineert en stuurt het toetsproces aan van ontwerpproducten (Uitvoeringsontwerp) van de aannemer en coördineert de inzet van de back-office.
-Neemt actief deel aan alle interne en externe overleggen die onderdeel zijn van het reguliere werkproces binnen WSRL, alsmede alle anderszins in het kader van het project al dan niet ad hoc georganiseerde overleggen en bilaterale gesprekken.
-Speelt een actieve en stimulerende rol in het werken op basis van Systems Engineering en het inbrengen van kennis en ervaring op dat gebied, alsmede het verder invoeren en ontwikkelen daarvan.
-Overdragen van opgedane kennis en ervaring in het project, zodat deze geborgd wordt in de organisatie en beschikbaar is voor andere projecten.
-Begeleiding en coaching van junior Technisch Managers, indien van toepassing.
-Levert een actieve bijdrage aan het vakoverleg Technisch Management van WSRL en voert werkzaamheden uit die bijdragen aan de professionalisering van het vakgebied TM binnen WSRL.

Verantwoordelijkheden:
De aangeboden kandidaat heeft de volgende verantwoordelijkheden:
-Rapporteert binnen de projectcontext aan de Projectmanager.
-Correcte, zelfstandige en volledige uitvoering van het technisch proces op basis van de aan de functie toebedeelde werkpakketten.
-Coördinatie, sturing en advisering, zodanig dat het technische proces integraal is ingebed in de IPM-projectomgeving.
-Draagt bij aan de teamspirit, zowel op IPM-niveau als in het technisch team en ondersteunt en neemt deel aan initiatieven voor
teambuilding.

Vaardigheden Specifieke rolaccenten TM:
De strategisch TM bedient zich bij de uitvoering van de werkzaamheden van de digitale systemen
en applicaties die binnen het project gebruikt worden, zoals SharePoint, Relatics en het
uitwisselingsplatform VISI.
Daarnaast beschikt de kandidaat over de volgende eigenschappen en vaardigheden:
-Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
-Toont overtuigingskracht en is tegelijkertijd respectvol naar anderen.
-Gericht op innovatief denken en handelen.
-In staat tot objectieve oordeelvorming.
Gericht op samenwerking in teamverband, zowel wat betreft de interne organisatie als met de opdrachtnemende partijen.
-Toont zich een teamspeler en uitdager voor de technisch specialisten gericht op vlotte en verantwoorde besluitvorming.
-Is resultaatgericht.

Minimumeisen
Om bovenstaande werkzaamheden en taken uit te kunnen voeren beschikt de kandidaat over aantoonbare specifieke (theoretische) kennis en praktijkervaring.
Ten aanzien van die kennis en ervaring gelden onderstaande minimumeisen:
Afgeronde WO-opleiding op het gebied van de aardwetenschappen, zoals Technische Universiteit (Civiele Techniek) of vergelijkbaar.
Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de waterbouwsector en/of op het gebied van waterveiligheid bij een aannemingsbedrijf en/of ingenieursbureau.
Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in het leiding geven aan een multidisciplinair technisch team, bestaande uit vaktechnische specialisten.
Aantoonbare ervaring met het werken met geïntegreerde contractvormen, zoals D&C- contracten.

Gevraagd

CV eisen
Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en maximaal 5 pagina’s A4, tenzij hieronder anders aangegeven.

Toelichting op eisen en wensen: Als je 100% aan de eisen voldoet, zet dat dan ook helder in je CV om afwijzing in de papieren ronde te voorkomen. Voldoe je (op CV) niet aan de eisen, dan zal de opdrachtgever je aanbieding namelijk afwijzen. Met de wensen zijn punten te verdienen om hoger in de ranking te komen. Zorg ook hier dat deze helder in je CV terug te vinden zijn:

Eisen (Knock-Out – Vermeldt dit dus helder in je CV als je voldoet)
Jij herkent jezelf (en voldoet aan het gestelde) in de kandidaatsomschrijving en functiebeschrijving, kan deze opdracht uitvoeren en weet ons hiervan te overtuigen middels je in je CV beschreven ervaringen en opleidingen, aangevuld met je onderbouwing in je motivatiebrief.

Tariefstelling: Een binnen de tariefrange passend (of op genoemde salarisschalen afgestemd) uurtarief.

Vormeis onderstaande eisen: Geef een korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval:
-Functie en/of project dat is uitgevoerd waar de gevraagde kennis en/of ervaring is opgedaan;
-Periode waarin de gevraagde kennis en/of ervaring is opgedaan;
-Inhoudelijke beschrijving van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd.

Afgeronde WO-opleiding op het gebied van de aardwetenschappen, zoals Technische Universiteit (Civiele Techniek) of vergelijkbaar
Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de waterbouwsector en/of op het gebied van waterveiligheid bij een aannemingsbedrijf en/of ingenieursbureau
Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in het leiding geven aan een multidisciplinair technisch team, bestaande uit vaktechnische specialisten.
Aantoonbare ervaring met het werken met geïntegreerde contractvormen, zoals D&C- contracten.
VCA diploma
Kandidaat is in het bezit van een VOL-VCA diploma.
Kandidaat beschikt niet over een VOL-VCA diploma maar is bereid dit in eigen tijd te behalen. De keuze voor het opleidingsinstituut en de opleidingskosten komen voor rekening van WSRL.

Wensen – Hoe beter je hier aan voldoet, des te hoger je kansen, zorg dus dat als je hieraan voldoet, het in je CV beschreven staat.
Beschrijf in een korte motivatie (max 1 A4) je aanpak van een opdracht van vergelijkbare aard en benoem daarin concreet behaalde resultaten. Ga in op de eisen en wensen.

Scoor jij 100% op de specifieke wensen? Dan maak je meer kans:
Tariefstelling: Een concurrerend uurtarief. Het uurtarief wordt mee gewogen in de beoordeling.
50 punten

Vormeis onderstaande wensen: Geef een korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval:
-Functie en/of project dat is uitgevoerd waar de gevraagde kennis en/of ervaring is opgedaan;
-Periode waarin de gevraagde kennis en/of ervaring is opgedaan;
-Inhoudelijke beschrijving van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd.

Ervaring met het vervullen van de IPM-rol als Technisch Manager in een project in de GWW-sector in de uitvoeringsfase
150 punten
Ervaring met integraal samenwerken in een IPM-team aan OG- zijde
100 punten
Bekendheid met het ontwerpen (ontwerpproces en technische uitgangspunten) en realiseren van primaire waterkeringen, zowel in grond als constructies
50 punten
Affiniteit met duurzaamheid en met innovatie
50 punten

De volgende competenties worden gevraagd (tip: Neem mee in je CV/motivatiebrief) en getoetst in het gesprek:
Tijdens het interview wordt gelet op hoe de kandidaat past binnen:
1. De functie (in relatie tot vaardigheden (competenties), werkervaring, kennis & opleiding, uitgevraagde Criteria);
2. De organisatie WSRL (passend binnen organisatie en/of (project)team, rol van kandidaat binnen het project/opdracht; cultuur);
3. De strategie (visie op uitvoering opdracht; hoe ziet kandidaat het project/opdracht);
4. Houding en gedrag.
Hoe helderder bovenstaande in je CV staat, hoe groter je kansen om door de eerste, papieren selectie te komen! Vergeet de motivatie niet!

VOG:
Voor het werken bij de overheid is een VOG een vereiste.

Aanbod

ZZP mogelijkheden
Als zzp-er / freelancer aan de slag? We helpen je graag: zzp-ers zijn van harte welkom bij Mast Nederland. Hou rekening met de tariefrange en dat onze opdrachtgever het uurtarief mee weegt in de beoordeling. Ben je benieuwd welke berekening hiervoor gehanteerd wordt, laat het gerust weten!

Je offerte is all-in
Wij vragen je om in je offerte een all-in uur tarief te offreren. Dit betekent inclusief ALLE kosten. Het tarief dat we afspreken is ook echt voor jou! De overeengekomen uurtarieven staan vast voor de duur van de overeenkomst (inclusief alle verlengingen), zijn in euro’s, omvatten alle belastingen (maar exclusief BTW) en betreffen de overeengekomen prestatie, alsmede alle overige kosten, zoals die van training of inwerking van personeel, overuren / avond- en weekendwerkzaamheden, reis- en verblijf- en voorrijkosten, kosten voor apparatuur / hulpmiddelen en administratiekosten.
Vanzelfsprekend ben je ingeschreven met je organisatie bij de KVK en ben je afdoende verzekerd om deze opdracht uit te kunnen voeren.

LET OP HET VOLGENDE:
1. Omdat de voertaal bij deze klant Nederlands is, dienen je CV en je motivatiebrief opgesteld zijn in de Nederlandse taal (tenzij expliciet anders aangegeven). Niet-Nederlandstalige documenten worden door de opdrachtgever niet beoordeeld en leiden hierdoor tot een afwijzing. Bij een afwijzing door het ingediend hebben van niet-Nederlandstalige documenten krijg je geen bericht.
2. Laat je maar door 1 bureau voorstellen. Dit voorkomt uitsluiting van de procedure door de opdrachtgever.
3. Wij werken rechtstreeks met zzp collega’s samen. Om te voorkomen dat de keten onnodig lang wordt, werken wij niet samen met andere bemiddelaars. Met je inschrijving verklaar je als zzp collega via Mast Nederland aan de slag te willen gaan en niet gebonden te zijn aan een ander bureau of organisatie. Na je inschrijving zullen wij rechtstreeks contact met de ingeschreven kandidaat opnemen.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in