+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Senior Project Engineer Hoogspanning Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Bij Stedin Hoogspanning ontwerpen, bouwen en onderhouden we de elektriciteitsnetten, met name de hoogspanningsstations en -verbindingen van Zuid Holland, Utrecht en Zeeland. Onze medewerkers zorgen ervoor dat het licht in miljoenen huizen brandt, dat kantoren aangenaam warm zijn en dat fabrieken draaien. En daar draag jij als Senior Project Engineer aan bij! Mooi werk toch?

Als Senior Project Engineer Hoogspanning lever je een grote bijdrage aan die energievoorziening. Bovendien word je in toenemende mate uitgedaagd mee te denken over de energie-oplossingen van de toekomst, want de sector verandert in hoog tempo. Energie komt immers steeds vaker uit duurzame bronnen, we rijden elektrisch of wekken zelf energie op en de energietransitie vraagt om versnelling. Als Senior Project Engineer Hoogspanning ben je technisch verantwoordelijk voor de engineering van uitdagende hoogspanningsprojecten. Je benut jouw technisch inzicht om een effectieve vertaalslag van functioneel ontwerp naar technische oplossing te realiseren, zoals het opstellen van uitvoerbare projectplannen, technische documentatie en netberekeningen. Je stuurt daarbij de engineers in het projectteam aan, of je voert de engineering zelfstandig uit bij kleinere projecten. Daarbij werk je volgens de Systems Engineering methodiek, bewaak je de kwaliteit en koppel je inhoudelijke issues proactief terug aan de projectleider. Je schakelt met de projectleider en de hoofduitvoerder om de engineeringswerkzaamheden af te stemmen of te herplannen, om ervoor te zorgen dat het binnen de vooraf afgesproken tijdsplanning past. Je zorgt er samen met het team voor dat de ontwerpen van A tot Z goed zijn, zodat de collega’s dat zonder problemen kunnen uitvoeren in de realisatiefase. Jij bent de verbindende factor tussen engineering en uitvoering!

Jouw rol in hoofdlijnen:

  • Verantwoordelijk voor de engineering (werkpakketten) van meerdere hoogspanningsprojecten.

  • Zelfstandig of in teamverband opstellen van multidisciplinaire engineeringpakketten, waaronder netberekeningen en specificaties. 

  • Proactieve bewaking van de voortgang en het proces, oplossen knelpunten, terugkoppelen bevindingen. 

  • Managen van de technische uitvoering, inclusief coördinatie van de engineering van andere disciplines waaronder Netautomatisering, Tracé Engineering, Telecom Engineering, Detail Engineering en Bouwkunde. 

  • Het delen en borgen van de inhoudelijke kennis binnen en buiten de afdeling vanuit onze kennisgroepen.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Je bent een teamspeler, resultaatgericht, proactief en je leert snel. Je koppelt analytisch inzicht aan coachende kwaliteiten en je staat stevig in je schoenen. Je bent een overtuigende gesprekspartner voor de stakeholders (intern en extern) en je kunt complexe concepten in begrijpelijke taal communiceren. Tot slot ben je in staat om risico’s goed in te schatten en acties te ondernemen om deze te voorkomen.

Wat jou verder onze nieuwe Senior Project Engineer maakt?

  • Afgeronde hbo- of wo-opleiding richting elektrotechniek of energietechniek.

  • Je hebt minimaal vijf jaar projectmatige ervaring met engineering van hoogspanningsinstallaties en bijbehorende systemen.

  • Je hebt ervaring met het aansturen van een engineeringsteam.

  • Ervaring met Systems Engineering is een pre.

  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. 



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van de vakgroep Engineering & Advies van de afdeling Hoogspanning. Een groep waarop je kan bouwen, die graag aanpakt, snel problemen oplost en niet bang is voor vieze handen. Waarbij iedereen aan de veiligheid denkt en afspraken nakomt. Er wordt voor elkaar klaargestaan, zelfs als je er je eigen werk even voor neer moet leggen.

Je werkt ongeveer de helft van de tijd op ons kantoor in Utrecht, de plek waar jij je collega’s ontmoet. De andere helft van de tijd werk je thuis of op projectlocatie. Wel zo flexibel. Ben jij binnenkort ook onderdeel van dit team?


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en motivatiebrief. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in