+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Strategisch Adviseur HR Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Werfplaats

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Klaar om een sleutelrol te spelen in een van de meest impactvolle organisatorische transformaties binnen de overheid? Het Ministerie van Financiën biedt een unieke kans voor twee Strategisch Adviseurs HR. Jouw inzichten en ervaring op het gebied van organisatie-inrichting zijn cruciaal voor het succesvol herstel van gedupeerde families. Werk samen met de Commissie Werkelijke Schade en draag direct bij aan het verbeteren van mensenlevens. Word je hier enthousiast van? Leer meer over wat je te wachten staat!
 

Volledige vacaturetekst

Strategisch Adviseur HR Ministerie van Financiën
Ben jij klaar om een sleutelrol te spelen in een van de meest impactvolle organisatorische transformaties binnen de overheid? Zoek je een functie waar jouw strategische HR-visie direct bijdraagt aan het herstel van gedupeerde families? Het Ministerie van Financiën heeft een uitdagende kans voor twee Strategisch Adviseurs HR binnen het Programma DG Herstel – Ketenregie.

 

Functieomschrijving
Als Strategisch Adviseur HR zul je nauw samenwerken met de voorzitter van de Commissie Werkelijke Schade. Je adviseert over en leidt de ontwikkeling van organisatiestructuren en helpt bij het optimaliseren van de productieprocessen. Jouw strategische inzicht en ervaring met organisatie-inrichting zijn cruciaal voor het succes van dit project.

 

Werkzaamheden
  • Adviseren van de commissievoorzitter over organisatorische ontwikkelingen.
  • Leiden van veranderingen binnen de organisatie om de efficiëntie en effectiviteit te verhogen.
  • Prioriteren van werkzaamheden en afstemmen met relevante stakeholders.
  • Proactief identificeren van verbetermogelijkheden en het durven vragen om hulp of aanpassingen wanneer nodig.
 

Functie eisen
  • Je beschikt over WO werk- en denkniveau
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen een politiek-bestuurlijke werkomgeving (en advisering in bestuurlijke context)
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van organisatie-inrichting en lijnmanagement
  • Je beschikt over sterke vaardigheden in HR-management en als programmamanager binnen complexe verandertrajecten
 

Achtergrond
Het Programma DG Herstel – Ketenregie is een initiatief van het Ministerie van Financiën gericht op het herstel van de toeslagenaffaire. Het team zet zich in om de dienstverlening aan gedupeerde ouders te verbeteren en staat aan de vooravond van belangrijke organisatorische veranderingen. Als onderdeel van dit team krijg je de kans om direct invloed uit te oefenen op het verbeteren van de levens van vele mensen.

Meer over ministerie van Financiën
Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.
Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten. Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien.
Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.

 

Overige informatie
  • Standplaats: Utrecht
  • Beoogde startdatum: z.s.m.
  • Initiële projectarbeidsovereenkomst: 3 maanden
  • Aantal uren per week: 32-36 uur
  • Sluitingsdatum: 29-04-24
 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in