+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Employabilityadviseur 16u/w Kamer van Koophandel Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Kamer van Koophandel

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 16 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Freelance / Tijdelijk contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van employability en loopbaanadvies bij een vooraanstaande organisatie. Als Employabilityadviseur speel je een cruciale rol in het begeleiden van werknemers naar nieuw werk, binnen of buiten de organisatie. Je voert individuele trajecten uit, analyseert kritisch iemands kansen op de arbeidsmarkt en stimuleert zelfredzaamheid. Een unieke kans om bij te dragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling.
 

Volledige vacaturetekst

Standplaats: UTRECHT
Duur: 20-05-2024 - 20-05-2025
Optie tot verlenging: Ja
Reageren voor: 06-05-2024

KVK Employability-/Loopbaanadviseur

Als Employabilityadviseur begeleid je werknemers van de Kamer van Koophandel naar ander werk, binnen of buiten KVK. Je voert individuele trajecten, veelal via Teams, uit. Je begeleidt kandidaten richting een nieuwe baan. Enerzijds geef je inzicht in het zelfbeeld, de ambitie, de ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidskansen van de werknemer. Anderzijds zie je er op toe dat de kandidaten zich naar behoren inzetten. Tevens voer je VWNW-onderzoeken uit en schrijf je rapportages. Dit alles binnen de kaders van het VanWerkNaarWerkbeleid. Incidenteel geef je een training of workshop.

Je bent in staat een kritische analyse te maken en te schrijven van iemands kansen op de arbeidsmarkt en onderliggende factoren. Verder weet je de zelfredzaamheid en motivatie van de VWNW-kandidaten te stimuleren. Je werkt nauw samen met onze arbeidsmarktmakelaars. Je zorgt dat je kandidaat klaar is voor de arbeidsmarkt en gemotiveerd is om uit te stromen naar ander werk. Je hebt kennis van de CAO Rijk en specifiek het VanWerknaarWerk beleid van de rijksoverheid. Rapportage en administratie zijn voor jou logische onderdelen van deze opdracht. Je kunt tenslotte een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Kandidaatomschrijving

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Resultaatgericht
De kandidaat werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Verantwoordelijkheid nemen
De kandidaat heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Daarnaast is hij/zij aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.

Functie-eisen:
Kennis
- Opleidingsniveau van de kandidaat is op het gebied van Loopbaanadvisering of vergelijkbaar
Kennis
- Kandidaat is in het bezit van een lidmaatschap of certificering van een relevante beroepsvereniging, zoals NOLOC of CMI (volwaardig lidmaatschap, geen aspirant-lidmaatschap). Het bewijs hiervan moet uiterlijk op startdatum overlegd kunnen worden.
Ervaring
- Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met mobiliteits- en uitstroomtrajecten voor middelbaar geschoold en hoger opgeleid personeel
Kennis
- Kandidaat heeft aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder CAO Rijk
Ervaring
- Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met werken bij vergelijkbare overheidsorganisaties

Wensen:
Kennis
- Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding
Kennis
- Kandidaat heeft actuele kennis (van de afgelopen 5 jaar) van de regionale arbeidsmarkt
Kennis
- Kandidaat heeft actuele kennis (van de afgelopen 5 jaar) van mobiliteitsinstrumenten w.o. social media
Ervaring
- Kandidaat heeft ... jaar aantoonbare ervaring met vaardigheden in het analyseren van de positie de iemand op de arbeidsmarkt heeft, het opstellen van begeleidingsplannen en rapportages
Interview
- Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Het interview heeft een tweeledig doel.
Allereerst toetsen we de kennis en ervaring van de kandidaat. Basis hierin vormt het eerder ingediende CV in relatie tot de uitvraag. Een negatieve afwijking leidt tot bijstelling van de eerdere beoordeling die heeft geleidt tot de uitnodiging voor het interview en kan leiden tot uitsluiting van de verdere procedure.
Vervolgens gaan we met de kandidaat in gesprek om te toetsen hoe de benodigde competenties terugkomen in de manier hoe hij/zij binnen de opdracht het werk zal gaan doen en wat hij/zij aan vaardigheden meebrengt om dit juist te doen.
Zeer goed 20% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer goed aan in relatie tot de opdracht. Alle elementen en aspecten van de competenties zijn volledig inhoudelijk aansprekend en zeer goed beantwoord. Er worden inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die volledig aansluiten bij de opdracht van KVK.
Goed 10% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat goed aan in relatie tot de opdracht. De meeste elementen en aspecten van de competenties zijn inhoudelijk aansprekend en goed beantwoord. Er worden inhoudelijk specifieke en relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die goed aansluiten bij de opdracht van KVK.
Voldoende 3% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat voldoende aan in relatie tot de opdracht. De elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. Er worden geen inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die duidelijk aansluiten bij de opdracht van KVK.
Onvoldoende 0% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer beperkt aan in relatie tot de opdracht. Niet alle elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. De Kandidaat geeft naar het oordeel van het beoordelingsteam te weinig of geen inhoudelijk antwoord op de gestelde vragen.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in