+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Projectleider Data en Informatievoorziening Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

ZuidProfs

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
ZuidProfs

Gevraagd

  • 28 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van natuurmonitoring en draag bij aan de verbetering van het landelijk stelsel. Als projectleider Data en IV bij het Verbeterprogramma VHR-monitoring werk je aan cruciale verbeteringen in informatievoorziening. Je leidt een team om de behoeften van stakeholders te vertalen naar concrete stappen, met het doel een robuuste landelijke monitoringssytematiek te realiseren. Een unieke kans om jouw expertise in te zetten in een dynamische, multi-stakeholderomgeving. Lees door en ontdek waarom wij jouw volgende stap kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

Wie zijn wij

BIJ12 is de uitvoeringsorganisatie voor de 12 provincies en brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. BIJ12 zorgt voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen.


Programma Verbetering VHR-monitoring

BIJ12 is opdrachtnemer van het Verbeterprogramma VHR-monitoring (VVM). Hierin wordt gewerkt aan de noodzakelijke en urgente verbeteringen in het landelijk stelsel van natuurmonitoring, informatievoorzieningen en rapportage, die voortkomen uit de gezamenlijke informatiebehoefte van Programma Natuur (PN), Programma stikstofreductie en natuurverbetering (PSn) en het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG). De uitvoering hiervan is een opgave voor Provincies en Rijk gezamenlijk.


Wat ga je doen

De activiteiten in dit programma zijn georganiseerd langs drie inhoudelijke pijlers, die voortkomen uit de verschillende vormen van monitoring: Natuurmaatregelen, Omgevingscondities en Doelbereik. Omdat de uitkomsten vanuit de pijlers moeten leiden tot informatievoorziening en dit een apart vakgebied is, heeft het programma behoefte aan de expertise van een projectleider Data en IV met kennis van natuurmonitoring.

Als projectleider Data en IV stuur je een team aan bestaande uit een informatie-analist, architect en nog te bepalen experts. Met dit team breng je de behoeften van de stakeholders in kaart, verken je de bestaande en nieuwe mogelijkheden en vertaal je de ambitie van het programma naar een concreet stappenplan. Hierbij breng je ook de huidige problemen in de informatievoorziening van natuurmonitoring in kaart, inventariseer je ideeën en oplossingen en valideer je concepten.

De ambitie van het programma is om te komen tot een robuuste landelijke monitoringssytematiek. Dat houdt in dat er zowel applicaties/databases ontwikkeld moeten worden, aangepast, danwel op een nog te bepalen manier landelijk beschikbaar gemaakt. Per inhoudelijke pijler van het programma is een eigen aanpak nodig. Vervolgens geef je uitvoering aan die strategie in samenwerking met de verschillende stakeholders. Je doet voorstellen die bijdragen aan een goede kwaliteit van het huidige en toekomstige informatielandschap van natuurmonitoring.


Context

Opdrachtgever voor het programma VVM is de Stuurgroep Natuurmonitoring en -informatievoorziening van de ministeries van LNV, IenW, Defensie en de samenwerkende provincies. De uitvoering daarvan is ondergebracht bij BIJ12. Een programmateam van projectleiders, projectmedewerkers, een omgevingsmanager en een programmamanagement ondersteuner geven op dit moment invulling aan het programma, in nauwe samenwerking met een netwerk van medewerkers van de provincies, Rijk en betrokken ketenpartners.


Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ervaren projectleider Data en IV Natuurmonitoring. Ervaring met natuurwetgeving-gerelateerde projecten en begeleiding van opdrachtgevers is een pré.

Als projectleider Data en IV geef je leiding aan het expertiseteam Data en IV. Je werkt samen met de andere projectleiders en inhoudelijk adviseurs binnen het programma en met de programmamanager.

Met jouw verbindende en ontwerpende vermogen breng je de behoeftes van stakeholders in kaart en zorg je dat deze met jouw team vertaald worden naar (technische) oplossingen. Hierbij zorg je er met jouw team voor dat de geldende kaders worden toegepast op de programmaresultaten. Op basis hiervan stel je een strategie op hoe te komen tot een robuuste landelijke monitoringssytematiek. Hierin zijn de belangen en behoeften van de verschillende stakeholders verwerkt. Vervolgens geef je met jouw team en in samenwerking met de stakeholders uitvoering aan die strategie.

In deze functie heb je ook een creatieve/ontwerpende rol om de benodigde analyses te doen, te komen tot verbeteringen van natuurmonitoring in Nederland, en resultaten zichtbaar te maken voor de stuurgroep en de interbestuurlijke werkgroepen.

De kandidaat die wij zoeken beschikt over:

  • HBO/WO werk- en denkniveau met een sterke informatie / ICT component, bij voorkeur Informatica, Informatiekunde of Informatiemanagement.
  • Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider in het publieke domein op het gebied van data en/of informatievoorziening.
  • Kennis van en ervaring met processen en ontwikkelingen op het gebied van: natuur, geo-informatie, externe veiligheid, digitale overheid.
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met het maken van uitvoeringsstrategie/stappenplan t.a.v. data en/of IV.
  • Ervaring met het aansturen van een projectteam.
  • Ervaring met het geven van gericht informatieadvies op de business, de informatie en de techniek.
  • Werken in of met agile scrum/ DevOps teams. Ontwerp, ontwikkeling en (functioneel) beheer van voorzieningen.
  • Ontwerpend vermogen en ervaring met een onderzoekende en ontwerpende aanpak.
  • Aantoonbare ervaring met het werken in een complexe, dynamische multi-stakeholderomgeving binnen de overheid.

Aantal uur per week: 28 - 36 uur (deels op locatie van kantoor BIJ12 in Utrecht, deels thuis)



Gevraagd

Eisen:

  1. U beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau met een sterk informatie / ICT component, bij voorkeur Informatica, Informatiekunde of Informatiemanagement
  2. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider in het publieke domein op het gebied van data en/of informatievoorziening
  3. Recente kennis en ervaring met informatiesystemen binnen de overheidssector

Wensen:

  • Shortlistcriterium 1: Recente werkervaring met interbestuurlijke processen bij provincies of rijksoverheid
  • Shortlistcriterium 2: Ervaring met het faciliteren van multi-stakeholderprocessen
  • Shortlistcriterium 3: Ervaring met regievoering op ICT-projecten met externe ontwikkelteams of externe ICT-specialisten
  • Shortlistcriterium 4: Experimenterende mindset, kleine oplossingen in de context van een groter geheel, toetsen door proof-of-concepts en pilots
  • Shortlistcriterium 5: Kennis van relevante wet- en regelgeving (VHR, Wnb, Wsn) en ervaring met de methodieken van natuurmonitoring (Natura 2000, PAS, SNL, NEM en/of VRN)
  • Fase 2. Mondelinge ronde: beoordeling prijs en kwaliteit. Prijs maximaal 200 punten en Kwaliteit maximaal 800 punten Indien in het interview de kandidaat 300 punten of minder behaald, behoudt BIJ12 zich het recht om niet te gunnen. A. Persoonlijke eigenschappen 200/100/0 - Resultaatgerichtheid - Kennis van IV-processen - Omgevingssensitiviteit - Teamspeler - Analytisch en luisterend vermogen - Flexibiliteit B. Vaardigheden 300/200/100/0 - Ontwerpend vermogen - Onderzoekende en ontwerpende aanpak - Abstracte en complexe inhoud concreet kunnen maken - Team van experts kunnen aansturen - Schrijven van heldere verbetervoorstellen en adviezen - Begeleiden van sessies en werkgroepen - Kunnen werken in een dynamische en bestuurlijke omgeving - Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk C. Kennis 300/200/100/0 - Aantoonbare werkervaring met datamanagement en/of informatievoorziening - Kennis van informatiekaders en architectuurprincipes - Ervaring met natuurwetgeving-gerelateerde projecten - Ervaring met opzetten en begeleiding van POCs en pilots - Ervaring met werken binnen een overheidsorganisatie


Bedrijfsomschrijving

Heb je interesse in deze functie?Reageer dan via de website van www.zuidprofs.nl voor de meest uitgebreide terugkoppeling.En let op, want voor onze functies geldt:De meeste functies zijn tijdelijke functies voor een langere periode. Soms met uitzicht op vast.ZZP is niet altijd mogelijk.Goede beheersing van het Nederlands is voor alle functies vereistErvaring bij een overheidsorganisatie is een grote pré, soms een eis.We ontvangen graag jouw CV in het Nederlands, liefst in Word format.Vermeld je functies en werkzaamheden inclusief jaartallen en maanden, meest recente bovenaan.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in