+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Hoofd Celtherapie Faciliteit Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

UMC Utrecht

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 6.786 - € 8.555 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling

Vacature in het kort

Heb jij ruime ervaring met leidinggeven en kennis van GMP-productie van cel- en gentherapieën? Dan bieden wij een uitdagende functie in de Celtherapie Faciliteit. Je draagt bij aan het verbeteren van de zorg en gezondheid van mensen, met de mogelijkheid om je continu te blijven ontwikkelen. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de productie van state-of-the-art therapieën, met een directe impact op patiëntenzorg en klinisch onderzoek. Klaar om te ontdekken waarom deze vacature jouw volgende stap kan zijn? Lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Heb jij ruime ervaring met leidinggeven en kennis op het gebied van of GMP-productie van cel en gentherapieën dan bieden wij je een uitdagende functie aan bij de Celtherapie Faciliteit van de apotheek.

  • Elke dag de zorg en de gezondheid van mensen verbeteren
  • Goede arbeidsvoorwaarden
  • Jezelf continu blijven ontwikkelen vinden we belangrijk
Dit ga je doen

Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor de twee onderdelen van de Celtherapie Faciliteit (CTF), te weten de productie van de state-of-the-art- cel- en gentherapieën (ATMP’s) en de bewerking van stamceltransplantaten (SCT). De ATMP en SCT teams worden voor de dagelijkse werkzaamheden aangestuurd door een teamleider. De producten van de CTF worden gebruikt binnen de patiëntenzorg en het klinisch geneesmiddelenonderzoek in het UMC Utrecht en andere ziekenhuizen in Nederland en Europa. De CTF beschikt over 2 productie locaties met diverse cleanrooms. Vanwege de toenemende productievraag binnen beide activiteiten is er gestart met het bouwen van een nieuwe productie locatie met zes nieuwe cleanrooms. De CTF heeft een GMP-fabrikantenvergunning voor ATMP's, een orgaanbankerkenning (WvKL) en is JACIE-geaccrediteerd. Jij bent verantwoordelijk voor het handhaven van deze vergunningen mede middels borging binnen het GMP-kwaliteitssysteem en weet dit tijdens diverse inspecties uit te dragen.  

De CTF draagt als productielocatie en samen met de collega’s binnen het Innovation Center for Advanced Therapies (ICAT) bij aan de ‘bench to bedside’ -ontwikkeling van nieuwe ATMP’s in het kader van het translationeel en klinisch onderzoek van diverse speerpunten van het UMC Utrecht en externe partijen. 

Een aantal van de ATMP's die door de CTF worden gemaakt zijn o.a Mesenchymale Stromale Cellen (MSCs), T-cel-gentherapieën zoals CAR-T en dendritische cellen. Een aantal van deze producten/therapieën zijn richting klinische zorg aan het gaan, via aanvraag van een hospital exemption of EMA registratie.  

Het SCT team heeft een tevens een belangrijke rol in de bewerking, beoordeling en vrijgifte van cellulair uitgangsmateriaal voor de productie van ATMP’s (zowel intern als extern). 

Door de centrale rol in het geneesmiddelenonderzoek met ATMP's is er binnen de CTF ook team Clinical Trial Support opgezet. Waarbij een belangrijk deel van de aandacht uitgaat naar het ondersteunen van studies met extern produceerde ATMP (zowel als geregistreerd als onderzoeksgeneesmiddel). Hierbij zijn de contacten met diverse farmaceutische bedrijven van groot belang. 

Als hoofd CTF werk je met gespecialiseerde teams bestaande uit totaal 30 medewerkers in verschillende functies die nauw samenwerken met elkaar. Er is daarnaast nauwe afstemming met de subafdeling Veiligheid & Kwaliteit van de apotheek, verschillende in- en externe testlaboratoria, artsen en onderzoekers. Daarnaast krijgt de CTF ondersteuning van een bedrijfsvoerend manager.

Als hoofd CTF ben je tevens betrokken bij de diverse landelijke ontwikkelingen om de kennis te delen en de zorg voor ATMP’s betaalbaar te houden. 

De CTF neemt momenteel deel aan diverse verbeter- en vernieuwingsprojecten op het gebied van ATMP's, zoals DARE-NL, Oncode accelerator en REGMED XB

Hierbij kun je de landelijke ontwikkelingen toepassen bij de CTF in het UMC Utrecht.  

Hier ga je werken

Bij het UMC Utrecht is de apotheek een onmisbaar onderdeel van het ziekenhuis. De ruim 300 medewerkers van de apotheek van het UMC Utrecht leveren dagelijks met veel inzet en enthousiasme hun deskundige bijdrage aan de geneesmiddelenzorg voor de patiënt. Waardevol én grensverleggend; dat is de farmaceutische zorg die wij willen bieden. De apotheek is verantwoordelijk voor het medicatiebeleid in het ziekenhuis en staat voor toonaangevende ziekenhuisfarmacie bij patiënt- en productgerichte zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding. Wij ontwikkelen en produceren unieke geneesmiddelen voor patiënten in het ziekenhuis, in de thuissituatie en voor onderzoekers. In de centrale hal van het ziekenhuis is de poliklinische apotheek gehuisvest, waar patiënten, bezoekers én medewerkers terecht kunnen voor medicatie. Verder bestaat de apotheek uit de subafdelingen klinische farmacie, bereidingen, geneesmiddelenlogistiek, celtherapie faciliteit (CTF), veiligheid & kwaliteit en onderwijs, opleiding & onderzoek. We hechten veel waarde aan een goede samenwerking, zowel binnen als buiten de apotheek. Ook staat ‘verantwoordelijkheid geven en nemen’ hoog in het vaandel. De apotheek maakt deel uit van de divisie Laboratoria, Apotheek en Biomedische genetica. 

De CTF heeft een goede samenwerkingen op het Utrecht Science Park zoals met het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en het Hubrecht. En ook met andere academische centra middels de ATMP-werkgroep en de WSN.

Dit neem je mee

Wij zijn op zoek naar leider met kennis op het gebied van GMP-productie van cellulaire (gen) therapieën die de groei van de CTF verder vorm geeft. Jij weet wat er nodig is om hoogstaande, vernieuwende en betaalbare cel- en gentherapien mogelijk te maken. Je bent een teamplayer die weet hoe je met gedreven professionals nieuwe kansen creëert en deze omzet naar resultaten. Je schroomt hierbij niet om keuzes te maken en kan deze goed toelichten.

Voor de functie van hoofd CTF gelden de volgende vereisten:

  • WO geschoold, bij voorkeur gepromoveerd in de (bio)medische of farmaceutische wetenschappen.
  • Ervaring op het gebied van de ontwikkeling/productie van cellulaire producten.
  • Relevante werkervaring als leidinggevende.
  • Inhoudelijke kennis van aseptische productie van ATMP's in de farmaceutische industrie of GMP-productie in het ziekenhuis.
  • Ervaring met kennis delen en relatiebeheer in het internationale speelveld.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in zowel woord als geschrift.

Verder neem je mee:

  • Je hebt hart voor onze patiënten en draagt daarom graag bij aan de continue verbetering van de processen binnen de apotheek.
  • Je bent kritisch en besluitvaardig en kunt onder druk beslissingen nemen.
  • Je weet mensen te enthousiasmeren en beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Je bent doelgericht en probleemoplossend, en kunt dit goed uitdragen aan collega’s die goed gedijen in een omgeving waar nauwkeurigheid en structuur belangrijk zijn. 
  • Van nature denk je in kansen en mogelijkheden en handel je proactief.
  • Je floreert in een dynamische werkomgeving en snapt als geen ander dat in een academisch ziekenhuis geen 9-tot-5-mentaliteit heerst.
  • Je bent in staat te reflecteren op het eigen functioneren en de eigen ontwikkeling en het op de juiste manier geven en ontvangen van feedback.

Bij het UMC Utrecht werken we aan het verbeteren van de gezondheid van mensen en het creëren van de zorg van morgen. Dit doen we door continu te werken aan verbeteringen in de zorg en deze toe te passen. Hierbij gaat het niet alleen om de patiënt, maar ook om jouw persoonlijke ontwikkeling. We geloven in de kracht van diversiteit en zijn benieuwd hoe jij samenwerking, eigenaarschap en vernieuwing in de praktijk brengt.
Ben jij klaar voor deze uitdaging? Solliciteer dan nu!
De vacature heeft geen sluitingsdatum, want we zoeken door totdat we de perfecte match hebben.

Dit bieden we jou

  • Een salaris tussen de €6786 en €8555 bruto per maand (schaal 14), op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag van 8%.
  • Gunstige pensioenregeling bij ABP: wij betalen 70% van de premie.
  • Toegang tot allerlei cursussen en trainingen in GoodHabitz.
  • Cao à la carte: de mogelijkheid om extra arbeidsvoorwaarden te kiezen in ruil voor brutosalaris, zoals voor de aanschaf van een fiets, vergoeding van je internetabonnement en lidmaatschappen.

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Sollicitatieprocedure

  • Een leuke vacature gevonden?
    Solliciteer! Stuur ons je cv en motivatiebrief.

  • Dank voor je sollicitatie
    Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging van ons.

  • Selectieproces
    Binnen twee weken na sluiting vacature hoor je van ons of je bent uitgenodigd

  • Eerste gesprek
    Samen kijken we of er een match is.

  • Tweede gesprek
    Bij een match volgt er een voorstel arbeidsvoorwaarden of assessment.

  • Welkom!
    Wat fijn dat je bij ons aan de slag gaat! Heel veel werkplezier!

Kom meer te weten over werken bij het UMC Utrecht

Dit bieden we jou

Kom je bij ons werken? Dan geldt voor jou de cao umc. Daarnaast bieden we je nog veel meer en organiseren we van alles zodat jij jezelf kan blijven ontwikkelen.

Samen zijn wij UMC Utrecht

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!

Kom je langs?

Binnen het UMC Utrecht organiseren we regelmatig evenementen. Zo kan jij je goed oriënteren op werken bij ons ziekenhuis!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in