+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zwolle.

Jeugdconsulent Zwolle

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Maandag®

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Maandag®

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.000 - € 4.500 p/m

Vacature in het kort

Duik in de wereld van jeugdhulpverlening in een omgeving waar water en land samenkomen om een unieke charme te creëren. Als jeugdconsulent werk je met diverse gezinnen, waarbij geen enkele case hetzelfde is. Je staat deze gezinnen bij vanaf de zijlijn, waarbij je inzichten in participatie en WMO cruciaal zijn. Werk zelfstandig binnen een team van experts en draag bij aan een veilige, leefbare omgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou in deze rol? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie

In jouw rol als jeugdconsulent ga je op basis van de hulpvraag van ouders op zoek naar de achterliggende oorzaken van die hulpvraag. Je gaat in gesprek met het gezin om te zoeken naar passende hulp. Hierbij waak je ervoor dat je niet meegaat ín het gezin; jij staat ze bij vanaf de zijlijn. Je bent niet de hulpverlener, maar de persoon die de hulpverlening, indien nodig, inschakelt. Hiervoor moet je kunnen meebewegen én grenzen stellen.

Geen enkele case is hetzelfde, dus kom je regelmatig gezinnen tegen waarop meerdere domeinen van toepassing zijn. Vandaar dat je naast je kennis van het domein Jeugd beschikt over inzicht in participatie en WMO. Als de situatie erom vraagt signaleer je dat en schakel je met je collega's van de andere teams. Collega’s met verschillende expertises, zoals jeugd- en opvoedhulp, geestelijke gezondheidszorg, cliëntondersteuning, maatschappelijk werk en huiselijk geweld. Als onderdeel van het team Jeugd werk je zeer zelfstandig aan je eigen caseload. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor en je kan omgaan met de dynamiek van onverwachte wendingen in je planning. 


Functie eisen

Wat ons betreft is het logisch dat je over een uitmuntend empathisch vermogen beschikt. Goed kunnen luisteren naar en inleven in wat er nodig is, behoort immers tot de kern van je werkzaamheden. Elke nieuwe case begint met een goed gesprek met de inwoner met een hulpvraag. Je communiceert dan ook makkelijk met mensen van verschillende niveaus en met verschillende achtergronden. Daarnaast ben je in staat objectief te oordelen over situaties en waar nodig stap je over je eigen normen en waarden heen. Bijvoorbeeld wanneer die in een gezin afwijken van die van jou, maar geen negatieve impact hebben op de kinderen. En uiteraard beschik je over een flinke dosis stressbestendigheid, want soms vliegen de crisissituaties je om de oren. Daarnaast heb je:

  • Aantoonbaar afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau in de richting van pedagogiek, SPH of MWD;
  • 1 jaar aantoonbare werkervaring in jeugdconsulent / casemanager jeugd binnen een zorgorganisatie of gemeente;
  • In het bezit van een SKJ registratie.
Over het bedrijf

De gemeente die we hier beschrijven ligt in een schilderachtig gebied waar water en land samenkomen, waardoor het landschap een unieke charme heeft. Gelegen in een regio die rijk is aan historie en natuurlijke schoonheid, biedt deze gemeente een omgeving waarin bewoners kunnen genieten van een harmonieuze balans tussen stad en platteland.

Het gemeentelijke gebied wordt gekenmerkt door schilderachtige waterwegen, uitgestrekte groene gebieden en sfeervolle dorpskernen. Deze mix van natuurlijke elementen creëert een aantrekkelijke omgeving voor zowel bewoners als bezoekers, waar ontspanning en recreatie hand in hand gaan met een gevoel van verbondenheid met de omgeving.

Naast haar natuurlijke schoonheid staat deze gemeente ook bekend om haar levendige gemeenschapsleven en culturele activiteiten. Van lokale festivals tot kunsttentoonstellingen en historische evenementen, er is altijd wel iets te beleven voor jong en oud.

Duurzaamheid en behoud van het milieu zijn belangrijke speerpunten binnen deze gemeente. Er worden dan ook verschillende initiatieven ontplooid om de natuur te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Met een hecht team van betrokken medewerkers streeft de gemeente ernaar om een veilige, leefbare en bloeiende omgeving te creëren voor al haar inwoners. Door samen te werken met lokale partners en belanghebbenden, wordt er continu gewerkt aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het welzijn van de gemeenschap.


Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Jeugdconsulent die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in