+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Senior Communicatieadviseur Ruimtelijk Domein Alkmaar

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Maandag®

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Maandag®

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.500 - € 5.800 p/m

Vacature in het kort

Duik in de wereld van stedelijke ontwikkeling en draag bij aan de vormgeving van leefbare gemeenschappen. Als Senior Communicatieadviseur voor het Ruimtelijk Domein ben je het middelpunt voor alle communicatievraagstukken omtrent wonen, bereikbaarheid en openbare ruimte. Enthousiast om meer te leren? Verken de volledige details hieronder!
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie

Binnen deze afdelingen vind je al het beleid en projecten rondom woningbouw, openbare ruimte, groen, afval, handhaving, recreatie en mobiliteit. Dijk en Waard is een gemeente die volop in ontwikkeling is. De ambitie is om de komende jaren 10.000 woningen te bouwen, in een prettige leefomgeving met werkgelegenheid in de buurt. Een behoorlijk dynamische en interessante werkomgeving.

Je bent voor projectleiders en beleidsadviseurs het eerste aanspreekpunt bij communicatievraagstukken rondom wonen, bereikbaarheid en de openbare ruimte. Je zit aan tafel waar het beleid bedacht wordt en de projecten in ontwikkeling zijn. Je zorgt ervoor dat inwoners en ondernemers verbonden zijn met deze ontwikkelingen door de verhalen die je uitdraagt. Vanuit jouw vakmanschap help je bestuurders en adviseurs om op een begrijpelijke en herkenbare wijze te communiceren.

Je hebt oog voor wat er leeft in dorpen, wijken en de regio. Van buiten naar binnen. En je kunt die opgaven en vraagstukken koppelen aan de politieke/bestuurlijke ambities. Je onderhoudt een netwerk binnen en buiten de organisatie. Je bent als communicatieadviseur verantwoordelijk voor het maken van communicatieprofielen en weet communicatiemedewerkers te motiveren om deze tot uitvoering te brengen. Als team communicatie werken we zo samen aan een herkenbaar Dijk en Waard in verbinding met de samenleving.

Daarnaast:

  • Verzorg ondersteun je de persvoorlichting en coördineer je de woordvoering voor het domein Ruimte
  • Breng je samenhang aan in de communicatie rond beleid, projecten en werkzaamheden. Door gebruik te maken van de communicatieprioriteiten die binnen de gemeente zijn vastgesteld
  • Lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van onze werkwijze bij programma- en projectcommunicatie

Jij vormt een duo met de communicatieadviseur op domein Ruimte.


Functie eisen

Jij beschikt over overtuigingskracht en behoudt het overzicht. Onze kernwaarden Verbinding, Vakmanschap en Vooruitgang passen bij de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert. Je bent integer, beschikt over een hands-on mentaliteit, kunt goed samenwerken, maar ook zelfstandig kun je goed uit de voeten. Met jouw analytisch vermogen en omgevingsbewustzijn maak jij het verschil.

Daarnaast breng jij het volgende mee:

  • HBO/WO- denkniveau
  • Ervaring met communicatieve ondersteuning in ruimtelijke projecten en/of gebiedsontwikkelingen
  • Strategisch inzicht
  • Flexibiliteit in werktijden
  • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift
Over het bedrijf

Een jonge gemeente, ontstaan uit een fusie tussen twee buurgemeentes. Met 90.000 inwoners is de gemeente de één na grootste gemeente van Noord-Holland-Noord. Samen met ruim 800 collega’s zetten wij ons in voor alle mensen die in onze gemeente wonen, leven, werken en ondernemen. Dat doen we met veel plezier, iedere dag weer.

Werken bij deze gemeente biedt het beste van twee werelden: grootstedelijke mogelijkheden en een persoonlijke organisatie. Een combinatie die boeiend en veelzijdig werk oplevert voor iedereen. Bij ons is nog niet alles klaar. Daarom zoeken wij collega’s die het leuk vinden om te ontwikkelen en de handen uit de mouwen willen steken.

De afdeling en het team Communicatie

De afdeling Communicatie is onderdeel van het domein Bedrijfsvoering. Samen met de afdelingen HR, Informatisering & Automatisering, Bestuurlijke-, Juridische Zaken, Veiligheid en Ondersteuning en Financiën, Inkoop & Contractmanagement, ondersteunen wij de organisatie bij de uitvoering van het primaire proces door er voor te zorgen dat collega’s en bestuur hun werk goed kunnen doen.

Je komt te werken binnen het team Communicatie. Daar vind je adviseurs en medewerkers op het gebied van communicatie en samenwerking (participatie). Met communicatie zorgen we ervoor dat beleid en uitvoering van de gemeente begrijpelijk en herkenbaar is voor inwoners, ondernemers, partners, bestuurders en medewerkers. Zo dragen wij bij aan de verbinding tussen gemeente en samenleving


Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Senior Communicatieadviseur Ruimtelijk Domein die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in