+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Alkmaar.
Laad meer vacatures

(Junior) Commercieel Adviseur Alkmaar

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Prefound

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Prefound

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.700 - € 3.500 p/m
  • Auto v/d zaak, Bonusregeling

Vacature in het kort

Duik in een rol boordevol afwisseling en vrijheid als Commercieel Adviseur, waarbij je commercie, coaching, en dienstverlening combineert. Geniet van het zelfstandige en ondernemende karakter terwijl je je eigen netwerk opbouwt. Deze functie biedt de kans om zowel klanten als medewerkers te adviseren en te begeleiden. Een unieke kans om te werken in een omgeving, met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om cursussen of opleidingen te volgen. Nieuwsgierig naar wat deze functie verder inhoudt? Lees door voor meer informatie.
 

Volledige vacaturetekst

Commercieel Adviseur bij ons is echt een hele afwisselende functie met veel vrijheid. Commercie, coaching, zakelijke dienstverlening, juridisch, human resource, relatiebeheer, recruitment en advies zijn allemaal aspecten die je terugvindt in deze rol.

Je combineert jouw gevoel voor commercie met dienstverlening aan klanten en coaching van jouw eigen medewerkers. Je bent zelfstandig, ondernemend en bouwt een eigen netwerk op van opdrachtgevers. Je selecteert en enthousiasmeert technici voor de opdrachtgevers en adviseert zowel opdrachtgever als kandidaat hierin.

Je komt regelmatig bij klanten over de vloer. Bijvoorbeeld voor:

  • Commerciële en advies gesprekken over onze dienstverlening en de behoeftes van de klant
  • Tijdens het bijwonen van sollicitatiegesprekken van je kandidaten. Zo leer je zowel je klant als je kandidaat nog beter kennen. Vaak zit hier ook een rondleiding bij door een fabriek of constructiewerkplaats
  • Tijdens voortgangs- en evaluatiegesprekken van je eigen medewerkers
  • En af en toe gewoon even een bak koffie (of thee) drinken met je opdrachtgever of medewerker als je toch in de buurt bent.

Je bent voor jouw eigen medewerkers iemand die kan managen, organiseren en coachen. Je zult ze begeleiden en adviseren op verschillende vlakken. Op die manier zorg je voor de optimale ontwikkeling van de medewerkers. Dit zijn namelijk de mensen die het verschil maken bij onze opdrachtgevers.

Dit is een uitdagende en commerciële functie met veel vrijheid en diepgang! Je komt terecht in een enthousiast en energiek team. Er is veel ruimte voor ontwikkeling waarbij je cursussen of opleidingen kunt volgen.

Als Commercieel Adviseur Bouwkunde bij Prefound ben je elke dag ergens anders mee bezig. 

  • De ene dag houd jij je bezig met het werven van technici en voer je intake gesprekken waarbij je hen adviseert over hun carrière.
  • De andere dag ben je op bezoek bij klanten en maak je afspraken over samenwerking en tarieven terwijl je in de middag een contractbespreking hebt met je nieuwe medewerker en het contract opstelt voor een klant. 
  • Weer een dag later heb je veel klanten gebeld voor die goede kandidaat die je hebt gesproken en ga je in de middag met een kandidaat mee op een sollicitatiegesprek bij jouw klant.

Benieuwd hoe de week van een adviseur verloopt? Lees dan ook het artikel van Tim. Hoe jij je agenda indeelt, is helemaal aan jou!



Gevraagd

Jij bent een enthousiaste adviseur in de startfase van zijn of haar carrière. Je hebt 0 tot 3 jaar ervaring in een commerciële business-to-business functie zoals accountmanager of vergelijkbaar. Misschien heb je al ervaring binnen de arbeidsbemiddeling. Dat is mooi meegenomen, maar geen vereiste. Enige ervaring met sales is voor ons vooral belangrijk omdat jij dan zelf weet of dit bij je past.

Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding business studies of een studie in technische of commercieel economische richting. Je hebt interesse in techniek, gevoel voor commercie en zelfvertrouwen om op nieuwe zaken af te stappen. Je vindt de menselijke factor van je werk belangrijk en het lijkt je leuk om een zakelijk netwerk op te bouwen. Je bent flexibel en een initiatiefnemer. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal vloeiend. Voor deze rol zoeken wij iemand die de regio Castricum-Leiden kan aanrijden. 

Heb je meegeschreven en kun je (bijna) alle boxjes afvinken, dan zijn wij op zoek naar jou!



Aanbod

  • Voor deze vacature is de salarisrange €2700,- – €3500,- bruto per maand op fulltime basis.
  • Naast een leuke, uitdagende functie met veel vrijheid en diepgang, veel contact met verschillende mensen en regelmatig over de vloer bij veel verschillende klanten, word je bij ons vanaf het begin uitgebreid opgeleid om zo snel mogelijk een volwaardig gesprekspartner te zijn van klanten en kandidaten.
  • Je krijgt je van ons goede begeleiding van zeer ervaren collega's en we blijven je vaardigheden en ontwikkeling op de voet volgen en coachen je om verder te komen.
  • Je komt te werken in een open, toegankelijke, en ontspannen werksfeer met korte lijnen en een gezellig team. Je werkt met professionele en goed georganiseerde werkprocessen, krijgt voldoende mogelijkheden voor ontwikkeling, groei en inbreng in de bedrijfsvoering en last but not least!
  • Bij de functie zitten goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een goed salaris, zeer interessante bonusregeling en een auto van de zaak.

Heb jij zin in een nieuwe stap in jouw carrière? Solliciteer direct of stuur ons een bericht via Linkedin en wij nodigen je graag uit voor een gesprek bij ons op kantoor in Alkmaar!

Hoe onze collega's het vinden:

José - Adviseur:  "Als afstudeerstagiaire ben ik begonnen bij Prefound. Ik voelde mij al snel op mijn plek en ik werd op een hele fijne en goede manier begeleid door Mikki en mijn andere collega’s. Toen Gideon mij vroeg of ik na mijn stage wilde blijven bij Prefound, hoefde ik hier niet lang over na te denken. Ondanks dat ik eerder al bij een commerciële organisatie gewerkt had, wat mij niet goed beviel.

Deze organisatie was namelijk alleen maar gericht op targets, wat voor mij niet altijd even goed aanvoelde. Bij Prefound is dit niet het geval, wij werken in teamverband en kijken naar de mogelijkheden en oplossingen voor kandidaten en klanten op de lange termijn. Dit werkt fijn en hierdoor hoef je niet je eigen normen en waarden aan de kant te zetten.  

Bovendien vind ik dat er op kantoor een goede balans is tussen gezelligheid en hard werken. Ik werk graag samen met mijn collega’s, maar ik kijk ook altijd weer uit naar de vrijmibo’s en de uitjes, die regelmatig worden ingepland."

Michael - Adviseur Industrie: "Ik had zelf een lichte afkeer naar de arbeidsbemiddeling door sollicitatiegesprekken die ik heb gehad in het verleden. Ik werd tijdens vroegere periodes dat ik zocht naar een nieuwe baan met een mooi verhaal bij een bureau uitgenodigd. Hier waren de verhalen uiteenlopend qua hoe gek het was, maar bij een aantal van de bureaus kwam het erop neer dat je met een laag basisloon en ‘dikke’ bonussen veel kon verdienen.

The sky is the limit, work hard play hard, en een zelfverklaarde ‘wolf of wall street-cultuur. Om nog niet te beginnen over het per kwartaal kunnen winnen van een Rolex, reisjes voor de top performers naar Ibiza of een lunch met de CEO bij een sterrenzaak.

Uiteindelijk ben ik zelf toch (via een Recruiter) bij Prefound het gesprek aangegaan. Buiten dat Prefound in de arbeidsbemiddeling actief is konden ze me namelijk alles bieden wat ik zocht in een nieuwe baan. Vanaf moment één voelde het goed aan, de sollicitatiegesprekken duurde veel langer dan gangbaar is en ik had het gevoel dat we zo nog uren door konden gaan. Geen doorsnee sollicitatiegesprek, maar over en weer vragen stellen en verhalen vertellen. Zowel werk gerelateerd als koetjes en kalfjes.

Nu ruim een jaar verder ben ik nog steeds heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Na een korte inwerkperiode ben ik aan de slag gegaan, waarbij het lekker is dat er veel ervaring aanwezig is om je aan op te trekken. Daarnaast heb ik veel vrijheid om mijn werk in te richten zoals ik dat prettig vind. Er zit niet iemand over mijn schouder mee te kijken. Hierdoor merk ik dat ik in mijn eerste jaar al gigantische stappen heb gezet in mijn ontwikkeling. Al met al merk ik dat ik het prettig vind om te werken voor een bedrijf waar het op een duurzame manier verbinden van vraag en aanbod belangrijker is dan werken voor een keiharde, target-gedreven sales omgeving waar ik een Rolex kan winnen als ik het beste presteer."



Bedrijfsomschrijving

Wij bemiddelen en detacheren hoger opgeleide technici binnen de bouw, industrie en installatietechniek.
Oprechte interesse, transparantie, betrouwbaarheid en inhoudelijk advies voor onze opdrachtgevers en kandidaten zijn onze kernwaarden. Echt een bijdrage kunnen leveren aan een organisatie en iemands loopbaan is ons doel.

We hebben een informeel team waarin jij je eigen verantwoordelijkheden kunt nemen. Geen managers en harde targets, maar ruimte voor eigen invulling van je functie en samen met je collega's naar een mooi resultaat toewerken.

We hebben een gezellige sfeer waar veel gelachen wordt en je veel vrijheid hebt. Het team staat open voor alles wat je nodig hebt als nieuwe medewerker en je voelt je binnen no time thuis en onderdeel van het team.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in