+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Opleidingsplek Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) team Ontwikkelingsstoornissen Almelo Almelo

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Dimence Groep

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

Verpleegkundige in opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV)

Ben jij een hbo verpleegkundige en wil je een verdieping in je vak en nog meer uitgedaagd worden? Lees dan verder en solliciteer op deze uitdagende functie!
Bij het Team Ontwikkelingsstoornissen (TOS) in Almelo krijg je de kans om én jezelf te ontwikkelen én echt van betekenis te zijn voor onze doelgroep.

Waar krijg jij energie van?
We gaan ervan uit dat je het interessant vindt om een kijkje te nemen in de keuken van ontwikkelingsproblematiek. Dat je graag met mensen werkt en dat je je thuis kunt voelen in de wereld van de psychiatrie. We horen graag van je wat je motiveert en waar jij energie van krijgt.

We laten je kennismaken met Gerdien Lindenberg. Ze werkt al 10 jaar binnen TOS en wil het volgende met je delen:
“Het werken als sociaal psychiatrisch verpleegkundige vind ik een ontzettend leuke baan omdat het werk erg divers is, je ziet veel verschillende mensen, werkt samen met verschillende disciplines, zoekt samenwerking binnen en buiten de eigen instelling en je werkt zelfstandig.

De uitdaging en het inspirerende voor mij als behandelaar zit in de verschillende uitingsvormen van de diagnose autisme of AD(H)D. Ieder mens is hierin uniek en daagt mij uit om samen met de patiënt en diens naasten te zoeken naar de behandeling die het beste aansluit bij de hulpvragen en bijdraagt tot voldoende herstel. Hierbij is er volop aandacht voor de verschillende rollen die een patiënt vervult in de maatschappij. Het geeft voldoening om ze te helpen hoe ze die rollen kunnen vervullen, mede hierom wordt het netwerk van de patiënt ook steeds betrokken.

De opleiding tot SPV is zo ingericht dat je goed geschoold wordt om dit werk te kunnen doen en je ook tijd krijgt om dit mooie vak je eigen te maken”!

Wanneer jij bij ons de SPV opleiding start ga je met Gerdien samenwerken. Je zult merken dat haar drive groot is en haar doorzettingsvermogen aanstekelijk. Ze bezit een functie met verantwoordelijkheid en flexibiliteit waar geen werkdag hetzelfde is.

Wat ga je doen?

  • Je verricht (groeps)behandeling aan patiënten en hun naasten. Je stelt zelfstandig behandelplannen op en voert deze uit. Je voert gesprekken met patiënten (op kantoor of in bijzondere situaties bij patiënt thuis) waarbij aandacht is voor de levensgebieden van de patiënt en zijn omgeving. Het doen van intakes en diagnostische werkzaamheden worden gedurende de opleiding toegevoegd aan je takenpakket.
  • Je draagt zorg voor een efficiënte en effectieve uitvoering van de werkzaamheden en coördineert het zorgproces.
  • Je intervenieert in crisissituaties en levert een bijdrage aan de uitvoering van zorgprogramma’s.
  • Je hebt een consultatieve functie binnen Dimence maar ook naar ketenpartners. Je neemt deel aan de team- en beleidsvergaderingen en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de door het team geboden zorg. Aangezien je in opleiding bent vindt alles plaats onder supervisie van jouw werkbegeleider.
  • Gedurende je opleiding maak je ook kennis met de crisisdienst middels een stageperiode van 10 dagen. Na diplomering wordt ervan je verwacht dat je ook meedraait in het rooster van de crisisdienst.

Met vertrouwen geven wij ruimte aan je ontwikkeling
Ons vak vraagt om integriteit, de zorgvragen zijn divers en standaard oplossingen zijn lang niet altijd voor handen. Vertrouwen staat centraal en bij TOS krijg je dat. Je krijgt van ons de ruimte om je op je eigen manier te ontwikkelen en bieden veel ruimte voor professionalisering binnen ons vakgebied.

Je werkt samen met een gedreven en divers team (qua leeftijd, functie en ervaring) van collega’s die jou ondersteunen in je ontwikkeling, op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk vlak.

Het team maakt binnen de organisatie van Dimence deel uit van de divisie “specialistische behandeling en diagnostiek”. Het team is een multidisciplinair team dat hulp biedt aan volwassenen in de leeftijd van 17-65 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis en/of ADHD. Bijna alle patiënten hebben daarnaast co-morbide problematiek, zoals angst, dwang, PTSS en depressieve klachten. Onze hulp bestaat uit diagnostiek en behandeling volgens de richtlijnen van de zorgprogramma’s. Dit alles in een ambulante setting. Ten allen tijde trachten wij de naasten erbij te betrekken.

Naast het reguliere behandelaanbod, hebben wij ook een apart aanbod voor adolescenten (17-23 jaar) die zich kenmerkt door het betrekken van het hele systeem van de patiënt. Het team staat bekend om haar pro -actieve houding als het gaat om innovatie en deskundigheidsbevordering.

Wat bieden we jou?
We bieden je een interessante opleidingsplaats voor minimaal 32 uur per week en daarin volg je 1 dag in de week theorie aan één van de hogescholen waarmee de Dimence Groep samenwerkt (HAN, Hanze of HU). Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. De kosten van de opleiding en de verplichte literatuur worden vergoed. De opleiding start in het najaar van 2024.

Wat breng jij mee?

  • Je bezit een HBO-V diploma en hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de GGZ. Daarnaast ben je BIG geregistreerd als verpleegkundige
  • Je hebt affiniteit met onze doelgroep en het werken in een ambulante setting
  • Je kunt adequaat handelen in complexe situaties
  • Je kunt zelfstandig werken maar je kunt ook goed samenwerken
  • Je hecht grote waarde aan het leveren van de beste kwaliteit van zorg voor de patiënt
  • Je bent enthousiast, nauwkeurig, kritisch, proactief en positief
  • Je bent in staat om out off the box te denken

Enthousiast genoeg?
Ben je net als Gerdien ook zo enthousiast over deze functie? Dan maken wij graag kennis met je!
Je kunt je gegevens achterlaten via de sollicitatie button. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 28 mei 2024.

Heb je vragen? Bel dan even met Monique Swartjes (teamleider) op telefoonnummer 0546- 684000.

Enthousiast? Reageer dan snel via de sollicitatiebutton!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in