+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Alphen aan den Rijn.

Casusregisseur Sociaal Domein Alphen aan den Rijn

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Matchpartner

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Matchpartner

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

In deze opdracht help je mensen met moeilijkheden in hun leven. Je praat met hen over alles wat belangrijk is, zoals geld en waar ze wonen. Samen bedenken jullie hoe het beter kan. Soms is er snel hulp nodig. Je werkt op verschillende plekken, zoals een kantoor of bij mensen thuis. Je moet goed kunnen luisteren en samenwerken met andere mensen die ook helpen. Je doel is om de problemen op te lossen en te zorgen dat het beter gaat met de mensen die je helpt. Enthousiast over wat je tot nu toe hebt gelezen? Ontdek nu meer!
 

Volledige vacaturetekst

Het is een flex-opdracht waarbij je ingezet kan worden op 2 plekken. Het is in principe de bedoeling dat je aan de slag gaat:

1. Als Casemanager Hersteloperatie Toeslag begeleid en ondersteun je gedupeerden van de toeslagenaffaire bij hun ondersteuningsvraag binnen het sociaal domein. Je voert het brede gesprek met gedupeerden op alle leefgebieden (zoals inkomen, schulden, huisvesting) en maakt samen een plan om te komen tot een duurzame oplossing. Je registreert nauwkeurig het plan zodat deze ook ter goedkeuring aan de accountant overlegt kan worden. Daarnaast bezit je ook de kwaliteiten om de vertaalslag te maken van beleidsopdrachten naar uitvoering.

2. Als Casemanager MCV begeleid en ondersteun je inwoners met een meervoudige of complexe ondersteuningsvraag binnen het sociaal domein. Je voert het brede gesprek met inwoners op alle leefgebieden (zoals inkomen, schulden, huisvesting) en maakt samen een plan om te komen tot een duurzame oplossing. Soms is het nodig om eerst aan crisisinterventie te doen. 

Gesprekken kunnen plaatsvinden op het Serviceplein, op een locatie in de wijk, maar ook bij de mensen thuis. Met jouw gespreksvaardigheden kom je tot de achterliggende vraag en problematiek waardoor jij de inwoner/gedupeerde de ondersteuning weet te bieden die nodig is. Hierbij werk je samen met de partners in de keten. 

Regie voeren op een casus, de inwoner/gedupeerde centraal stellen en motiveren en alle betrokken partijen daarin laten participeren, zijn belangrijke onderdelen van jouw werk. Daarnaast is gebiedsgericht werken een belangrijk onderdeel in de samenwerking met de keten. Jouw aanpak is stress-sensitief en erop gericht om de leefsituatie van de inwoner te stabiliseren om van daaruit tot een duurzame, vaak maatwerkoplossing te komen. 



Gevraagd

  • Aantoonbare werkervaring met regievoering op casus- en procesniveau en ketensamenwerking;
  • Aantoonbare werkervaring met aanpak hersteloperatie Toeslagen;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als casemanager op complexe problematiek of maatschappelijk werker bij een gemeentelijke instelling;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met inwoners met meervoudige problematiek.


Aanbod

Wat mag je verder van matchpartner verwachten? 

  • Matchpartner gaat vertrouwelijk om met kandidaten en vindt het belangrijk om de juiste hulp te bieden op maat
  • Je kan van ons een pro-actieve houding verwachten en wij zullen vanuit jouw profiel en wensen kansen creëren bij onze klanten


Bedrijfsomschrijving

Proberen, experimenteren en ontwikkelen in de praktijk zijn kernaspecten van de aanpak bij de Gemeente Alphen aan den Rijn. Het werkklimaat stimuleert vooruitgang en flexibiliteit, waarbij geleerd wordt door te doen en continu vernieuwd wordt. Samen wordt gestreefd naar optimale resultaten voor de burgers.De organisatie bestaat uit diverse onderdelen die elk uniek bijdragen aan de missies en diensten. Binnen teams met vakgenoten en een teamleider krijgt men de kans om talenten in te zetten voor diverse maatschappelijke uitdagingen.Matchpartner is een gespecialiseerd detacheringsbureau in de branches: Gemeente, Onderwijs, Arbo & Verzuim, Zorg en Welzijn. Wij vinden de samenwerking die wij aangaan erg belangrijk. Regelmatig contact is daarbij essentieel. Dit kan door middel van telefonisch contact of ergens een kopje koffie drinken.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in