+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amstelveen.
Laad meer vacatures

Student-stage Banking & Finance Amstelveen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Meijburg

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van Banking & Finance als student-stagiair bij een internationaal gerenommeerd juridisch kantoor. Je werkt samen met een team van experts, krijgt persoonlijke begeleiding en de kans om zowel inhoudelijk als sociaal te groeien. Naast het opdoen van waardevolle praktijkervaring, profiteer je van unieke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een sportschoolregeling, toegang tot vitaliteitsprogramma s en een premievrij pensioen. Sta je te popelen om meer te leren? Lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Ben jij geïnteresseerd in de Banking & Finance (B&F) praktijk en studeer jij Nederlands recht? Dan is deze uitdagende student-stage wellicht iets voor jou! Ter versterking van ons B&F Legal team in Amstelveen zijn wij op zoek naar geïnteresseerde bachelor- of masterstudenten die een kijkje in de keuken van de B&F advocatuur willen nemen.

Organisatie
Meijburg Legal drijft een internationale juridische praktijk, o.a. gericht op Banking & Finance, M&A als ook notariaat. De praktijk met een team in Amstelveen en Rotterdam bestaat uit ongeveer 35 collega’s en werkt nauw samen met de fiscalisten van Meijburg & Co en collega’s uit het (inter)nationale KPMG netwerk.

We investeren in je individuele ontwikkelingstraject en daarmee in je toekomst. Naast de aandacht voor inhoudelijke ontwikkeling organiseert Meijburg Legal ook op sociaal vlak diverse activiteiten waarbij veel ruimte is voor kennismaking met nationale en internationale collega’s uit het KPMG LAW Netwerk. Dit zijn immers ook de personen waar jij nauw samen mee gaat werken!

Afdeling
Tijdens jouw student-stage bij Meijburg Legal wordt je gekoppeld aan een ervaren collega, die ook fungeert als jouw eerste aanspreekpunt. Deze collega zorgt er onder andere voor dat je je snel thuis voelt binnen de afdeling. Je kunt bij iedereen met je vragen terecht want vanaf het eerste moment ben je onderdeel van het team.

Wat ga je doen?
Bij Meijburg Legal krijg je de kans om eindelijk de theorie in de praktijk te brengen en zal je met ervaren collega’s meekijken en helpen bij de advisering van (inter)nationale cliënten. Je wordt ondergedompeld in de B&F-praktijk waarbij je kennis maakt met alle aspecten van de praktijk. Zo begeleid je de ene dag cliënten met documenteren en onderhandelen van kredietovereenkomsten, zekerheidsdocumenten en andere juridische documenten voor de financiering van transacties en de andere dag assisteer je bij en adviseer je over vergunningstrajecten bij de AFM en/of DNB.

Een greep uit de werkzaamheden die je tijdens je student-stage kunt verwachten: het voorbereiden van meetings met zowel cliënt als wederpartij (waarbij je soms ook zelf aanschuift), het verwerken van input in (krediet)overeenkomsten, het opstellen van memo’s met betrekking tot Nederlandse markt toegang voor kredietverstrekkers of uitvoeren van due diligence onderzoek en het opstellen van een bijbehorend rapport. Maar ook bijvoorbeeld het inventariseren van vergunningvereisten voor financiële instellingen en het communiceren met toezichthouders.

Wie ben jij?

  • Je bent derdejaars bachelor- of masterstudent Nederlands recht.
  • Je hebt affiniteit met het gebied van Banking & Finance.
  • Je bent minimaal twee maanden beschikbaar. Hierbij houden we uiteraard jouw studierooster in het oog.
  • Je hebt je op persoonlijk gebied ontwikkeld door bijvoorbeeld commissie- of bestuurswerk, buitenland- of stage-ervaring, het beoefenen van topsport of het doen van vrijwilligerswerk.

Meijburg Legal is a Dutch KPMG member firm, therefore it is required to understand and practice Dutch on a full professional level.

Wat bieden wij?

  • Een mooie kans om Meijburg Legal te leren kennen (misschien zelfs als toekomstige werkgever);
  • Een prettige en open werkomgeving; en
  • Uitstekende begeleiding van de beste professionals.

Wij zijn constant opzoek naar nieuw jong talent, daarom staan onze vacatures voor student-stages altijd open. Exacte startdata worden later besproken met de recruiter.

Arbeidsvoorwaarden:
  • N.v.t.
  • Sportschoolregeling (korting op jouw sportabonnement of gebruik van de in-company sportschool)
  • Toegang tot het vitaliteitsprogramma (1-op-1 consults, jaarlijkse health checks, masterclasses etc.)
  • Premievrij pensioen

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in