+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
Laad meer vacatures

Klantgericht aministratief coördinator - Energie(k) (HBO – FT) Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Career Factory

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 38 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • 2.100 p/m

Vacatureomschrijving

Het beantwoorden van allerlei vragen en het oplossen van uiteenlopende problemen voor de verschillende klanten, is jouw uitdaging! Je duikt in de dossiers, spreekt met je collega’s van verschillende afdelingen, zoals finance en techniek, om zo snel mogelijk de klant met een goed antwoord te kunnen beantwoorden. Je hebt telefonisch contact met je klanten, maar het komt ook voor dat je klanten op kantoor te woord staat. Daarbij werk je samen met gemotiveerde collega’s die gedrevenheid, positiviteit en dienstverlening met elkaar delen. Je kerntaken zijn o.a.:
  • Klanten te woord staan, zowel telefonisch als aan de balie;
  • Vraagstukken van klanten uitwerken en oplossen;
  • Klachten inventariseren en behandelen;
  • Gegevens analyseren en verwerken;
  • Dossiers samenstellen ter voorbereiding op rechtbankbezoeken van de manager;
  • Administratieve werkzaamheden.


Gevraagd

Klantgerichtheid zit je in het bloed en je bent te allen tijde oplossingsgericht. Tevens ben je flexibel inzetbaar; het is voor jou mogelijk om 08.00 uur te starten, maar ook later, waardoor je op andere dagen werkt tot 18.00 uur. De roosters worden twee wekelijks opgesteld zodat je ruimschoots van tevoren weet wat jouw werktijden zijn. Jij vindt het een uitdaging om voor jouw klanten een passende oplossing te vinden voor hun probleemvraagstukken, daarom analyseer je graag situaties / data en neem je daarop direct actie, cijfermatig inzicht is hierbij van belang. Jij hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld MBO of Havo/ VWO) en minimaal twee jaar ervaring in een customer servicefunctie. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Daarnaast werk je gemakkelijk met het MS Office pakket, waaronder Excel.
 

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Geen dag is hetzelfde! Een zelfstandige functie met een zeer veelzijdig takenpakket in een prettige werkomgeving waar hard werken en humor wordt afgewisseld. Onze opdrachtgever ziet iedere medewerker als persoon en niet als nummer. Jij kunt je ontwikkelen op jouw kwaliteitsgebieden. Een passend salaris van circa € 2.100,- tot E 2.400,-- bruto per maand o.b.v. fulltime dienstverband, word je geboden, naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je start in deze functie op basis van detachering, bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid dat je in dienst treedt bij de organisatie.
 

Bedrijfsomschrijving

Je gaat werken voor een van de meest innovatieve, duurzame en ‘groene’ organisaties uit de omgeving van Purmerend/ Amsterdam Noord. De bedrijfscultuur kan et best omschreven worden als warm, persoonlijk en hartelijk. 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in