+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
Laad meer vacatures

Jurist Woo / Woo-coördinator Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Brunel

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract

Vacature in het kort

In deze functie zorg je ervoor dat de overheid open is over wat ze doen. Je gebruikt de regels van de Wet Open Overheid om te bepalen welke informatie de overheid moet delen. Je werk bestaat uit het maken van beslissingen over welke informatie openbaar moet zijn en welke niet. Ook schrijf je documenten en geef je advies over wetten en regels. Je helpt ook bij bezwaar- en beroepsprocedures. Dit werk doe je voor verschillende organisaties. Nieuwsgierig naar hoe jij een verschil kunt maken? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Een democratie heeft een transparant bestuur. Alleen als het écht niet anders kan, houdt de overheid bepaalde informatie voor zichzelf. Om die transparantie te sturen zijn de regels omtrent openbaarheid zoveel mogelijk opgenomen in de Woo (Wet Open Overheid). Over informatie die de overheid actief openbaart , kan de burger aanvullende vragen stelling via een WOO-procedure. Of hij die gegevens ook krijgt, dat beslis jij. Door jouw up-to-date kennis over de wet- en regelgeving weet jij precies welke informatie juridisch gezien in de openbaarheid hoort en welke niet.

Kort gezegd houd je jezelf bezig met het opstellen van Woo-besluiten, het schrijven van verweerschriften en het juridisch adviseren van je opdrachtgever omtrent overige bestuursrechtelijke aangelegenheden. Daarnaast voer je bezwaar- en beroepsprocedures en treed je op als procesvertegenwoordiger bij diverse instanties.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in