+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Portfoliomanager Informatievoorziening Delft

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Hoogheemraadschap van Delfland

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Hoogheemraadschap van Delfland

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.775 - € 6.698 p/m

Vacature in het kort

Bij Delfland, een waterschap, zoeken we een Portfoliomanager. Je helpt ons met het professionaliseren van ons portfoliomanagement. Dit is een kans om bij te dragen aan het benutten van digitale mogelijkheden. Je werkt aan het beheren en plannen van verschillende projecten. We bieden een interessant pakket aan voordelen, zoals de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling, hybride werken, en steun voor werkende mantelzorgers. Dit is jouw kans op een uitdagende rol in een omgeving. Meer weten? Lees vooral verder!
 

Volledige vacaturetekst

Delfland is binnen de IV bezig met het project ‘IV-basis op orde’ waarbinnen we verschillende (ITIL) processen zoals portfoliomanagementproces invoeren. Deze functie van portfoliomanager is voor een groot deel een ontwikkelplek waar je de afdeling en de IV-keten helpt het portfoliomanagement verder te professionaliseren. Een uitdagende rol bij ons waterschap waar steeds meer initiatieven ontstaan om de mogelijkheden die digitalisering biedt optimaal te benutten!

Wat ga je doen?
Als portfoliomanager rapporteer jij aan het Management Team Informatievoorziening (MT-IV) en ben je de spil in het dynamische proces van het beheren van ons IV-portfolio (projecten, wijzigingen en programma's). Dit houdt in dat je een evenwicht moet vinden tussen de diverse IV-initiatieven om de organisatiedoelstellingen te ondersteunen

Je staat centraal in het waarborgen van de afstemming tussen IV-initiatieven en de strategische doelstellingen van de organisatie, jij creëert grip en inzicht op de IV-projecten en de resource-capaciteit.

De uitdagingen waar jij voor staat zijn:

Categoriseren van IV-Initiatieven: Je bent verantwoordelijk voor het systematisch categoriseren van alle lopende en nieuwe IV-initiatieven. Het doel is om een helder overzicht te creëren dat als basis dient voor effectieve besluitvorming.

Plannen en monitoren van realisatie: Na de categorisatie is het jouw taak om het plannings- en monitoringsproces te besturen en te optimaliseren. Dit betreft het continu monitoren van de voortgang ten opzichte van initiële plannen. Je vertaalt de impact van wijzigingen in projecten naar een actueel overzicht van het portfolio en adviseert het MT-IV hier over.

Bepalen van IV-capaciteit en prioriteringscriteria: Een van de grootste uitdagingen is het effectief beheren van de beschikbare IV-capaciteit. Je hanteert en optimaliseert een methodiek om de beschikbare capaciteit in kaart te brengen en te bepalen hoe deze het beste kan worden ingezet over de verschillende initiatieven.

Wat bieden we jou?

  • Deze functie is ingeschaald in schaal 12 van de CAO Waterschappen. Minimaal € 4.775 en maximaal € 6.698,- bruto per maand.
  • De functie is fulltime voor 36 uur per week.
  • Een contract voor een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
  • Een Individueel KeuzeBudget (IKB) van 21% van het salaris. Dit budget geeft jou de mogelijkheid om zelf te beslissen of je extra verlof wil kopen of je basissalaris maandelijks wil aanvullen.
  • Wij stellen € 6.000,- beschikbaar voor jouw persoonlijke ontwikkeling (en voor werknemers onder de 35 jaar zelfs € 12.000,- ). Dit noemen wij ‘Persoonsgebonden Basis Budget’, waar het om gaat is dat wij jou stimuleren jezelf te ontwikkelen.
  • Hybride werken; zo kun je werken vanuit huis of vanuit onze prachtige locatie in hartje Delft!
  • Je krijgt een NS-businesscard of, als je niet met het OV reist, € 0,23 netto per km. Je kan ook tegen gunstige voorwaarden een fiets aanschaffen voor je woon-werkverkeer.
  • Delfland vult de wettelijke ouderschapsverlofregeling aan tot 100%
  • Samen met Fello bieden wij mantelzorgondersteuning. We vinden het namelijk belangrijk dat werkende mantelzorgers ondersteund worden.

Wat maakt jou succesvol?
Je bent sterk analytisch onderlegd zodat je elk initiatief, de onderlinge afhankelijkheden, en de potentiële impact op de organisatie goed kan plaatsen. Je hebt uitstekende plannings- en organisatievaardigheden die resulteren in een gestructureerde aanpak. Je bent besluitvaardig zodat je projectaanvragen succesvol kan beoordelen en prioriteren.

Verder neem je mee:

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met projectmanagement en portfoliomanagement methodologieën (bijvoorbeeld PRINCE2, Agile, SAFe)
  • Aantoonbare kennis van financieel management, inclusief budgettering, kosten-batenanalyse en het beheren van investeringen in informatietechnologie
  • Bovenstaande kennis en ervaring bij voorkeur bij een overheid

Waar kom je te werken?
Bij Delfland zorgen we voor droge voeten, stevige dijken en schoon water. Met de nieuwste technologie dragen wij zorg voor een ruim 730 jaar oude infrastructuur. Tussen firewalls en waterkeringen werken aan grote projecten en pilots. Er gebeurt ontzettend veel binnen Delfland. Dat maakt het zo’n spannende en uitdagende werkomgeving.

Contact?
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Mike Wilmot, afdelingsmanager IFM (a.i.), 06-51300836 Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Anna Zanstra, recruiter (06-46885095 of via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.)

Enthousiast?   
Je kan solliciteren tot en met 10 mei 2024, daarna bekijken we de sollicitaties en ontvang je zo snel mogelijk reactie van ons. De 1e gespreksronde staat gepland voor 21 mei 2024. We streven ernaar om de procedure daarna binnen 2 weken volledig af te ronden.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in