+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Manager Data Analytics Finance Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

ANWB

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • MBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.183 - € 6.933 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling

Vacature in het kort

We zoeken iemand die helemaal in data duikt en dit belangrijk vindt voor Finance Services. Je wordt de baas van een team dat met data werkt en helpt iedereen in Finance Services om ook met data te werken. Je bedenkt plannen hoe data kan helpen om onze doelen te bereiken. Ook zorg je dat iedereen leert over data en hoe ze dit in hun werk kunnen gebruiken. Je werkt samen met veel mensen en maakt data beter en veiliger. Je bent echt de expert op dit gebied. Lees verder en ontdek waarom wij de ideale werkgever voor jou kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

We zijn op zoek naar een gedreven professional die gepassioneerd is over data en zorgt dat het datagedreven werken tot in de haarvaten van Finance Services wordt doorgevoerd. Als product owner en datamanager speel je een cruciale rol in het realiseren van onze datastrategie.


Als Manager Data Analytics geef je finance breed invulling aan de ontwikkeling van de datacompetenties. Je bent verantwoordelijk voor het bouwen van een team dat technische en business expertise inzet om datatechnologie en -toepassingen op strategische wijze in te zetten. Je stuurt 8 data professionals aan en een community van collega’s binnen Finance Services die invulling geven aan data-initiatieven. Hierbij ondersteun je het team in de ontwikkeling van hun skills in het vakgebied en vervult hierin een voorbeeldrol.

Je ontwikkelt een visie op het gebied van datagedreven werken binnen Finance Services en de wijze waarop datatechnologie, data-analyse en data science effectief kunnen worden ingezet binnen de domeinen. Door het vertalen van de visie naar uitvoerbare plannen draag je bij aan het behalen van afdelings- en bedrijfsdoelen. Je volgt trends en ontwikkelingen in de markt en creëert ruimte voor experimenten die kunnen leiden tot datagedreven innovaties. Je zorgt dat mensen meegenomen worden in een datagedreven manier van werken, daarvan overtuigd raken en dat de veranderingen die het datagedreven werken met zich meebrengt breed worden geaccepteerd.

Je onderhoudt relaties met (senior) management, business functies en IT om een effectieve datastrategie vorm te geven. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van waarde voor onze klanten of medewerkers binnen de domeinen van Finance Services (product owner). Je zorgt dat datatechnologie wordt geïmplementeerd en effectief wordt toegepast. Dat data wordt ontsloten, getransformeerd, verrijkt en gevalideerd, waardoor een betrouwbare, centrale dataset wordt gecreëerd die als basis dient voor data-analysetoepassingen. Je inspireert, enthousiasmeert en helpt de afdelingen binnen Finance Services met het realiseren van slimme dataoplossingen. Je stemt af met betrokkenen wat de plannen zijn, bent in staat goed te anticiperen op de omgeving en durft nee te zeggen. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het werk en zorgt voor afstemming van de data-initiatieven met andere teams. Waardegedreven werken is de norm en je hebt oog voor continuïteit en stabiliteit (beheer).

Als datamanager ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit, toegankelijkheid en beschikbaarheid van de data binnen Finance Services. Je zorgt ervoor dat de AVG-richtlijnen op de juiste manier worden toegepast en dat het gebruik van data voldoet aan de ethische richtlijnen van de organisatie. In het algemeen zie je erop toe dat de data-gerelateerde kaders worden gehanteerd. Je draagt er zorg voor dat de relevante meta-data op de juiste manier beschikbaar is in de data administratie. Hiervoor werk je onder andere nauw samen met de data stewards en custodians. Binnen Finance Services ben je van nature de trusted advisor op het gebied van data.



Gevraagd

Je bent nieuwsgierig en enthousiast om de wereld van data te ontdekken en verder vorm te geven binnen de context van een unieke dienstverlener. Je hebt hiervoor het volgende te bieden: 

  • Afgeronde masteropleiding (WO) in data engineering / science, informatiemanagement, organisatiewetenschappen, linguistics, business administration of vergelijkbaar;

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een data-gerelateerde functie;

  • Minimaal 2 jaar ervaring als product owner / manager in een grote complexe organisatie;

  • Bekend met enterprise en data (solution) architecture concepten, ETL-processen en data modellering;

  • Kennis van data governance frameworks zoals DAMA DMBoK en interesse in het werken met bijbehorende tooling (data catalogus, datakwaliteitsmonitoring etc.);

  • Ervaring met BI / Analytics en de waarde van deze inzichten voor de business;

  • Conceptueel sterk en gevoel voor taalkunde;

  • Verbindende persoonlijkheid, diepgang en gericht op samenwerking;

  • Authentiek, ondernemend, teamspeler met gevoel voor humor ;

  • Ervaren in agile werkmethodieken zoals scrum, kanban etc.;

  • Affiniteit met de wereld van finance.



Aanbod

  • Bruto maandsalaris tussen €4.183,- en €6.933,- (o.b.v. 38 uur) en een eindejaarsuitkering van 5,58%
  • Prima pensioenregeling
  • Korting op verschillende ANWB-producten en -diensten
  • Volop trainings-, opleidings-, en ontwikkelingsmogelijkheden bij onze ANWB Academie
  • Goede voorzieningen om thuis te werken en een thuiswerkvergoeding van €2,35 per dag (onbelast) – de ANWB is voorstander van het hybride werken
  • 25 verlofdagen en 13 adv-dagen per jaar op basis van 40-urige werkweek. Ook kun je sparen voor extra verlof


Bedrijfsomschrijving

De afdeling Finance is verantwoordelijk voor professionele ondersteuning bij het sturen op het rendement van de ANWB. Aspecten die hierbij een rol spelen zijn sturing binnen de win-win-win gedachte (win voor de medewerkers, win voor de onderneming en win voor de leden), de borging van continuïteit, renderende innovatie, focus, integrale visie en financiering van maatschappelijke doelstellingen. Finance zorgt voor het lerend vermogen van de ANWB door rapportages over de actualiteit, alsmede toekomstgerichte rapportages, ondersteuning bij strategische visies of businesscases en externe marktoriëntatie. Finance helpt bij het professionaliseren, het in control en conform wet- en regelgeving zijn, van de bedrijfsvoering, zowel op het gebied van kwaliteit als op het gebied van efficiency. Finance runt een efficiënte organisatie bij de uitvoering van transactie gerelateerde processen. Als Manager Data Analytics Finance maak je onderdeel uit van het MT Shared Services Finance. Het team werkt hybride en activiteitgericht: we kijken steeds welke locatie of werkplek het beste past bij het werk dat we doen. Dat kan dus op kantoor, thuis of elders zijn. Richtlijn is minimaal twee dagen per week op kantoor in Den Haag.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in