+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Jurist Bezwaar en Beroep Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Het CAK

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

In deze uitdagende rol als jurist Bezwaar & Beroep binnen het team Klachten, Bezwaar & Beroep (KBB) Wmo, krijg je de kans om bezwaar- en beroepzaken over de Wmo-regeling te behandelen. Je speelt een cruciale rol in het streven naar een praktische en klantgerichte afhandeling, met behoud van juridische kwaliteit. Dit in een omgeving waarin eigenaarschap, vakmanschap, samenwerking en klantgericht denken centraal staan, en met de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling. Lees verder en ontdek waarom wij de ideale werkgever voor jou kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

In deze uitdagende functie van jurist Bezwaar & Beroep behandel je bezwaar- en beroepzaken over de Wmo-regeling binnen het CAK. Wil jij bijdragen aan een praktische en klantgerichte afhandeling, die daarnaast ook van goede juridische kwaliteit moet zijn? Dan hebben wij dé vacature voor jou!


Dit ga je doen

Als jurist Bezwaar & Beroep werk je binnen het team Klachten, Bezwaar & Beroep (KBB). Je behandelt bezwaarzaken over de eigen bijdrageregeling Wmo met de methode van de ‘informele aanpak’. In gesprek met de indiener van een bezwaar ga je op zoek naar een passende oplossing voor het geschil. Dat blijkt in de praktijk ook zeer regelmatig te lukken. Door je werk signaleer je ook zaken die in de uitvoering van de Wmo-regeling beter kunnen. Samen met je collega’s pak je een initiërende rol om deze verbeteringen van de grond te krijgen. 
Verder behandel je de beroepzaken die voortkomen uit het bezwaarwerk. Je vertegenwoordigt het CAK bij zittingen van de rechtbank of de Centrale Raad van Beroep.
Je onderhoudt contacten met klanten, hun vertegenwoordigers en met de gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de maatschappelijk ondersteuning van de klanten. Bij beroepzaken heb je contact met rechtbanken of de Centrale Raad over inhoudelijke kwesties.

Daarnaast geef je binnen het CAK desgevraagd (juridisch/vakinhoudelijk) advies aan collega’s van andere afdelingen. Je past de regelgeving toe op het gebied van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Wet open overheid (Woo). Daarnaast pas je de regelgeving toe op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Over het team Klachten, Bezwaar & Beroep (KBB) Wmo
Je wordt onderdeel van het team KBB Wmo. Binnen dit kleine en zelfstandige team (13 medewerkers) werk je nauw samen met collega’s die klachten en bezwaren behandelen en met andere juristen bezwaar & beroep. Verder heeft het team 2 senior juristen en een teammanager. Nieuwe collega’s krijgen een ervaren collega als inwerker. Ook je opleiding wordt intern verzorgd. Je krijgt veel vrijheid bij het indelen van jouw werk. Het team werkt deels vanuit huis, deels op kantoor in Den Haag. Op een vaste dag in de week werken alle collega’s op kantoor. Dat is ook de dag voor overleggen of om even gezamenlijk te lunchen.


Werksfeer en cultuur

Werken bij het CAK is werken in een lerende organisatie waarin jij je verder kunt ontwikkelen én samen met collega’s de processen en dienstverlening verder verbetert. Een werkomgeving waarin eigenaarschap, vakmanschap, samenwerken en klantgericht denken en handelen voorop staat.



Aanbod

  • de mogelijkheid om thuis en op ons nieuwe kantoor in Den Haag te werken. Ons moderne kantoor is ingericht op hybride werken met flexplekken en vergaderruimten;
  • veel opleiding- en ontwikkelmogelijkheden;
  • een keuzebudget van 16,33% van je bruto salaris;
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in