+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.

Beleidsadviseur Energietransitie Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Senze

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Rijbewijs Auto (B)
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Freelance / Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van energie- en warmtetransitie in de gebouwde omgeving en draag bij aan onze missie voor een klimaatneutrale toekomst. Als senior beleidsadviseur energietransitie werk je aan het realiseren van aardgasvrije wijken en een nieuwe energie-infrastructuur. Je vertaalt globale plannen naar concrete acties op wijkniveau en werkt daarbij intensief samen met diverse stakeholders. Jouw kennis en inzichten zijn cruciaal in het vormgeven van toekomstig beleid. Lees door en ontdek waarom wij de perfecte match voor jou kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

Ben jij een strategische adviseur die met enthousiasme en energie wil meewerken aan de klimaatneutraliteit van onze gemeente? Ter aanvulling op het programmateam zijn wij op zoek naar iemand die zich volledig wil onderdompelen in kennis over energie- en warmtetransitie in de gebouwde omgeving en het leuk vindt deze kennis ook weer te delen. Het gaat om een functie in de omgeving Rotterdam.

Wat ga je doen?
Als senior beleidsadviseur energietransitie ben je, samen met je team, verantwoordelijk voor een aardgasvrije gebouwde omgeving in 2050. Een belangrijk onderdeel hiervan is het realiseren van aardgasvrije wijken met o.a. restwarmtenetten en de realisatie van een nieuwe energie-infrastructuur. Dit doen we samen met onze bewoners, netbeheerder, energiecollectief en vastgoedeigenaren, zoals bedrijven, maatschappelijke organisaties en woningcorporaties. Het wordt jouw taak om deze globale plannen ter ondersteuning en samen met alle relevante interne en externe partijen (o.a. projectleiders) naar concrete plannen op wijk-, straat- en complexniveau te vertalen.

Jouw doelen en verantwoordelijkheden:
  • Bij gebieds- en woningbouwontwikkelingen lever je vanuit jouw expertise en onze programmadoelen een stevige bijdrage, waarbij je integraal samenwerkt.
  • Jij bent de centrale vraagbaak en je zorgt ervoor dat je optimaal geïnformeerd bent over wat er op ons afkomt. Jij vindt het leuk dit te vertalen in visies, strategieën, P&C-stukken en adviezen aan collega’s, college en raad en adviezen bij concrete aardgasvrije en bouw- en woningverbeteringsprojecten.
  • In regionaal verband vertegenwoordig je de gemeente bij de totstandkoming/actualisatie van de Regionale Energiestrategie en je werkt mee aan de uitvoering van een aantal projecten.
  • Jouw gevraagde en ongevraagde input maakt je een onmisbare speler in het richting geven aan ons beleid, het team en aan de opbouw van ons team.


Gevraagd

Als beleidsadviseur heb je kennis (of ben je in staat dit in no time op te bouwen) van de energie- en met name de warmtemarkt (incl. wet- en regelgeving, business cases, governance e.d.). Je bent communicatief sterk en in staat complexe processen en producten te plannen en uit te voeren. Je neemt relevante collega’s tijdig mee en zorgt voor afstemming en draagvlak. Afstemming met onze nieuwbouw- en herstructureringsplannen is essentieel. Het is een pré als je bekend bent met de wereld van woningcorporaties.

Wat we verder belangrijk vinden:
  • HBO/WO werk- en denkniveau met een bij deze functie passende afgeronde opleiding b.v. op het gebied van energie en warmte.
  • Je bent enthousiast en jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. Je zoekt naar mogelijkheden voor samenwerking en je blijft nieuwsgierig naar ontwikkelingen in je vakgebied.
  • Je kunt actief netwerken op regionaal, provinciaal en landelijk niveau. Niet alleen voor kennisontwikkeling, maar ook om onze kansen op subsidies te vergroten


Aanbod

De organisatie
Je komt te werken bij een gemeente in de omgeving Rotterdam. Formeel word je als beleidsadviseur ondergebracht bij één van de teams binnen het fysieke domein. Qua inhoudelijke aansturing maak je onderdeel uit van het programmateam Nieuwe Energie en is je ambtelijk opdrachtgever de programmamanager Duurzaamheid. Het programmateam is in opbouw en bestaat momenteel uit circa 15 mensen in een mix van intern en extern en fulltime en parttime.
Bij de gemeente kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van de gemeente. De werkomgeving verandert en de organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat bieden wij
  • Een rol waarin je wordt uitgedaagd en de ruimte krijgt om je eigen ideeën te ontwikkelen.
  • Een werkomgeving waarin je kunt bijdragen aan de klimaatneutraliteit van onze gemeente.
  • Een unieke samenwerkingscultuur waarbij je nooit alleen opereert. Als onderdeel van ons kennis- en expertisecentrum heb je altijd toegang tot een achterban van ervaren adviseurs, zowel als collega als zzp'er. Samen zorgen we voor succesvolle projecten door te sparren en kennis te delen.
  • Een aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw ervaring en bijdrage aan ons team.
Wie zijn wij?

Samen, Expertise, No-Nonsense, Zakelijk, ‘Eigen’wijze

Deze vijf kernwoorden geven aan waar wij als Senze voor staan. People make Senze is ons uitgangspunt. Onze drijfveer is dat wij organisaties en hun medewerkers een stap verder willen helpen in hun ontwikkeling. De titel ‘Great Place To Work’ is een mooie bevestiging dat we de juiste stappen zetten met onze programma’s ten behoeve van de ontwikkeling van onze mensen.

Wij zijn een eigenzinnig training- en adviesbureau dat overheden ondersteunt bij strategievorming, beleid, management, – en organisatieverandering. De oplossingen die Senze biedt zijn training & coaching, interim management, onderzoek & advies of een mix hiervan.

Reageren
Hi, ik ben Amalia! Ben jij een ervaren professional met een passie voor energietransitie die klaar is voor de volgende stap? Of ben je ZZP'er? Verken dan je mogelijkheden door een afspraak in te plannen.

Bel of stuur me gerust een appje op 06 29 49 11 36. Mailen mag ook, dat kan via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.



Uren

32 - 36 uur
32-36
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in