+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.

Beleidsadviseur RO Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

JS Consultancy

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • Auto v/d zaak, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

JS Consultancy zoekt doorlopend beleidsadviseurs ruimtelijke ordening / planologen voor uitdagende functies bij diverse overheidsorganisaties in Zuid-Holland. In deze rol werk je aan een mix van projecten, van kleine landelijke gemeenten tot grote stedelijke gemeenten, met de focus op het realiseren van nieuwe ontwikkelingen binnen het spanningsveld van woningbouwopgaven en ruimtelijke kwaliteit. Je krijgt de kans om jouw expertise in te zetten voor maatschappelijk relevante thema s. Vol interesse om meer te weten? Ontdek alle details hieronder!
 

Volledige vacaturetekst

Doorlopend is JS Consultancy op zoek naar beleidsadviseurs ruimtelijke ordening / planologen, voor leuke en uitdagende functies bij gemeenten en andere overheidsorganisaties in Zuid-Holland.

Als Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening (of Planoloog) ben je werk je samen met jouw collega’s werk je aan allerlei initiatieven in gemeenten in Zuid-Holland, de ene keer een kleine landelijke gemeente waar korte lijntjes zijn, en de andere keer misschien juist een grote stedelijke gemeente. Je gaat aan de slag op een plek waar jouw hart sneller van gaat kloppen, die we samen met jou gaan vinden.

Je begeleidt voornamelijk ruimtelijke procedures zodat er nieuwe ontwikkelingen gerealiseerd kunnen worden en zet je jouw kennis in om samen met je collega’s processen te verbeteren. Jouw werk bevindt zich in het spanningsveld tussen aan de ene kant het leveren van een bijdrage aan de woningbouwopgaven en energietransitie en aan de andere kant het behouden van ruimtelijke kwaliteit: een omgeving waar mensen kunnen wonen, werken en recreëren, waar ze trots op zijn. Dat is waar het uiteindelijk om draait: sociale geografie!

In de functie van Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening behandel je vraagstukken op het terrein van de fysieke leefomgeving. Je bent specialist op het gebied van de ruimtelijke ordening en de rol van aanspreekpunt en klankbord is je op het lijf geschreven. Je zorgt voor integratie van de doelstellingen van de gemeente en ziet erop toe dat deze worden nageleefd. Je informeert en adviseert collega's, initiatiefnemers en burgers in het proces rondom RO-procedures

Verder draag je zorg voor het ontwikkelen van ruimtelijke instrumenten zoals bestemmingsplannen, het omgevingsplan en andere RO-kaders. Je denkt mee over nieuwe ontwikkelingen en bent de spin in het web die alle adviezen verzamelt en richting geeft. Je signaleert ontwikkelingen en vertaalt deze in beleidsvoorstellen en programma’s. Je volgt en analyseert beleid en beleidseffecten op het terrein van de ruimtelijke ordening en bent daarbij de adviseur voor het management en bestuur over de uitvoering van het beleid.

Ook ben je aanspreekpunt voor de vergunningverleners voor ruimtelijke vraagstukken op het terrein van de ruimtelijke ordening en zorg je voor inhoudelijke ondersteuning en/of voer je procedures bij de rechtbank of Raad van State.

Kortom: het betreft een verantwoordelijke functie waarbij geen dag hetzelfde is.


Wat wij vragen

Wij zijn op zoek naar een Beleidsadviseur RO / planoloog die graag meegaat met de laatste ontwikkelingen en energie krijgt van een dynamische omgeving! Telkens weer een nieuw project, een nieuwe uitdaging, in een nieuwe omgeving, met nieuwe collega’s. Je bent goed bekend in het ruimtelijke domein, bent een echte teamspeler, verstaat het vak van planologie en gaat een uitdaging niet uit de weg. Je beschikt over een analytisch denkvermogen, bent oplossingsgericht en zeer advies- en communicatief vaardig.

Verder verwachten wij voor deze rol het volgende van jou:

  • Opleiding en ervaring: Minimaal een afgeronde WO-opleiding in Planologie, Ruimtelijke Ordening en Planologie, Stedenbouw, Geografie of een vergelijkbare studie. Voor seniorposities kan daarnaast een aanvullende masteropleiding of relevante werkervaring benodigd zijn. Aantoonbare ervaring met het werken in het ruimtelijk domein, bij voorkeur bij een gemeentelijke overheid of adviesbureau dat gespecialiseerd is in ruimtelijke ordening.

  • Kennis van wet- en regelgeving: Een grondige kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van ruimtelijke ordening in Nederland, zoals de Wet ruimtelijke ordening (Wro), de Omgevingswet en de Woningwet, of om deze kennis spoedig te update, is in deze rol vereist. Daarnaast kan je lokale en regionale ruimtelijke plannen en beleidsdocumenten snel tot je nemen en doorgronden.

  • Ruimtelijke analysevaardigheden: Je hebt sterke analytische vaardigheden om ruimtelijke vraagstukken te kunnen analyseren en interpreteren. Daarnaast heb je ervaring met ruimtelijke analysemethoden, zoals GIS (Geografisch Informatiesysteem) en andere ruimtelijke planningssoftware.

  • Communicatieve vaardigheden: Jouw uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden helpen jou om effectief te kunnen overleggen met belanghebbenden, zoals burgers, gemeentelijke bestuurders, projectontwikkelaars en adviesbureaus. Daarnaast kan je complexe ruimtelijke vraagstukken helder en begrijpelijk overbrengen aan verschillende doelgroepen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is hierbij noodzakelijk.

  • Projectmanagementvaardigheden: Je hebt ervaring met projectmanagementmethodieken om ruimtelijke projecten te kunnen plannen, coördineren en uitvoeren. Vermogen om meerdere projecten tegelijkertijd te beheren en prioriteiten te stellen in een dynamische omgeving.

  • Samenwerking en overleg: Je beschikt als echte "teamplayer" over goed ontwikkelde samenwerkingsvaardigheden om effectief te kunnen samenwerken met verschillende belanghebbenden en disciplines, zowel in- als extern. Je hebt ook ervaring met het organiseren en leiden van participatieprocessen en inspraakmomenten met de lokale gemeenschap en belangengroepen.

  • Creativiteit en innovatie: Je beschikt over creatief denkvermogen om innovatieve oplossingen te vinden voor complexe ruimtelijke vraagstukken en uitdagingen. Daarnaast ben je bereid om nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van ruimtelijke ordening te verkennen en toe te passen in de praktijk. Duurzaamheid, klimaatadaptatie en energietransitie zijn voorbeelden van belangrijke thema's waarin je gevraagd wordt mee te denken en up-to-date te blijven.

  • Politiek-bestuurlijk inzicht: Je hebt begrip van politieke en bestuurlijke processen binnen de gemeentelijke overheid - je bent politiek-bestuurlijk sensitief - en je hebt het vermogen om ruimtelijke plannen en beleid af te stemmen op de politieke en maatschappelijke context.

  • Nederlands taalniveau: Tot slot beschik je over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

Wij kunnen je inzetten op basis van detachering (op projectcontract of in loondienst bij JS Consultancy, inschaling conform CAO opdrachtgever).

Naast een persoonlijke benadering vanuit JS Consultancy en een leuke groep collega’s horen bij een detacheringsconstructie in een dienstverband bij JS Consultancy goede arbeidsvoorwaarden. Hierbij kan je denken aan:

  • Salariëring ingeschaald conform CAO opdrachtgever afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en op basis van 36 uur in de week;
  • Aanvullende opleidingen en trainingen op gebied van inhoudelijke kennis, vaardigheden en competenties, passend bij jouw ambities;
  • Intervisie, coaching en periodieke kennissessies over actuele thema’s in het werkveld;
  • Toegang tot het exclusieve netwerk van JS Consultancy.
  • Laptop en een telefoon (die je ook privé mag gebruiken);
  • Reiskostenvergoeding, NS Businesskaart of afhankelijk van je reistijd de mogelijkheid tot een leaseauto!).

Een ZZP-constructie (uurtarief in overleg), behoort ook tot de mogelijkheden. Naast de persoonlijke benadering en een groot netwerk als preferred supplier binnen het publieke domein, bieden we de volgende voordelen aan:

  • Snelle en makkelijke facturatie, middels Reversed Billing en standaard de betaling binnen 30 dagen na invoering uren;
  • We verzorgen de volledige administratie en we zorgen ervoor dat je maar 1x alle gegevens moet aanleveren (VOG e.d.);
  • Onze juridische afdeling houdt alle wet- en regelgeving rondom ZZP-ers nauw in de gaten en kan daarover indien gewenst ook informeren.

JS Consultancy is de carrièrepartner van professionals en managers voor de publieke zaak. Bij ons werk je aan jezelf én aan oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen in onze samenleving. Maatschappelijk resultaat. Samen met jou maken we het waar.

Kortom, ben jij als beleidsadviseur RO / planoloog enthousiast om verschillende gemeenten en andere overheidsinstanties in Zuid-Holland te helpen om resultaten te boeken in het fysieke domein? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Waar ga je werken

In de provincie Zuid-Holland zijn er doorlopend mooie kansen beschikbaar voor professionals in het ruimtelijke domein. Niet alleen bij gemeenten, maar ook bij waterschappen en op het niveau van de provincie hebben wij regelmatig mooie kansen liggen. Werk je graag in “hartje Randstad” waar grootschalige opgaven liggen, of ga je liever aan de slag voor een kleinere en meer landelijk gelegen overheidsinstantie met kortere lijnen? JS Consultancy heeft een groot netwerk met warme contacten, waardoor er in Zuid-Holland een breed aanbod beschikbaar is. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


Sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden? Stuur dan snel je cv op, met daarnaast een korte motivatie voor deze functie. Bij voorkeur ontvangen wij deze bestanden in Word-format.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met onze recruiter Lotte Nienhuis via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of via 06-26 69 69 98.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in