+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Senior Contentspecialist Online Advies Ministerie van Algemene Zaken Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Yacht

Gevraagd

  • 32 uur
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de kern van de Rijksoverheid Online met een unieke kans om bij te dragen aan de evolutie van digitale platforms. Als contentspecialist speel je een cruciale rol in de overgang naar cloudhosting, waarbij je de migratie van content beheert. Je werkt samen met een team van online experts en bent verantwoordelijk voor het soepel en veilig overzetten van informatie. Dit is jouw kans om bij te dragen aan een belangrijke technologische verschuiving binnen de overheid. Klaar voor verandering? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Project

Platform Rijksoverheid Online (PRO) is het centrale platform dat ervoor zorgt dat organisaties binnen de Rijksoverheid op een veilige en gestandaardiseerde manier websites, online magazines en digitale nieuwsbrieven kunnen aanmaken en beheren. Onder het platform vallen zo’n 500 websites van de Rijksoverheid, waaronder ook rijksoverheid. Om ervoor te zorgen dat het platform ook in de toekomst goed en veilig blijft werken, stapt PRO over op cloudhosting. Dit betekent een grote verbouwing en nieuwe inrichting van het platform.

Opdrachtomschrijving

De websites die onderdeel uitmaken van het platform worden gefaseerd overgezet naar de nieuwe omgeving. De migratie van de content vindt grotendeel automatisch plaats. Daarnaast moet een gedeelte van de content handmatig worden overgezet. Als contentspecialist word je onderdeel van ons team van online specialisten. Je gaat aan de slag met de ondersteuning van de contentmigratie naar het nieuwe platform. De werkzaamheden bestaan met name uit het handmatig overzetten en waar nodig bewerken van content. Daarnaast help je mee om werkinstructies op te stellen en begeleid je bij de uitvoering van de contentmigratie.



Gevraagd

Eisen

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt 5 jaar werkervaring met contentmanagementsystemen.
  • Je hebt affiniteit met contentmigraties en testen.
  • Je hebt 5 jaar werkervaring op het gebied van aansturing/begeleiding van collega’s

Wensen

  • Je hebt kennis van CMS Hippo/Bloomreach.
  • Je hebt werkervaring met het opstellen van werkinstructies.
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Startdatum: z.s.m.

Beschikbaarheid: 32 uur per week

Duur van de opdracht: 6 maanden met optie tot 2 x 6 maanden verlenging



Uren

32 uur
32

Bedrijfsomschrijving

Opdrachtgever Algemene Zaken is het ministerie van de minister-president. Het ministerie houdt zich bezig met de coördinatie van het algemeen regeringsbeleid en van de overheidscommunicatie. Ook verzorgt het departement de voorlichting over het Koninklijk Huis. De Dienst Publiek en Communicatie (DPC) is een agentschap van het ministerie van Algemene Zaken en ondersteunt ministeries en publieke dienstverleners van de Rijksoverheid in de communicatie met publiek en professionals. DPC staat voor overheidscommunicatie die verbindt en begint bij wat mensen beweegt. Dat doen we door oog te hebben voor wat mensen in de samenleving bezighoudt en nodig hebben. Ook volgen we ons vakgebied op de voet. Onze inzichten passen we toe in rechtstreekse communicatie met het publiek, en in ondersteuning en advisering aan onze communicatiecollega’s binnen de overheid. Alles met als einddoel om overheid en samenleving dichter bij elkaar te brengen. Online Advies (OA) is binnen DPC een groeiende afdeling met zo'n 35 collega’s. OA vormt een veelzijdig team dat bestaat uit online adviseurs, projectleiders, productmanagers, productowners, architecten en UX-experts. Het centraal stellen van de gebruiker, het streven naar kwaliteit en de informele sfeer typeren OA. Meer weten over wat OA doet? Kijk op https://www.platformrijksoverheidonline.nl/online-advies
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in